Gå til innhold

Gode, enkle oppskrifter med kyllingfilet..


Gjest Summertime

Anbefalte innlegg

Gjest Summertime

Jeg har endel kyllingfilet i fryseren som må brukes opp snart. Har lyst til å lage noe godt av det. Er det noen gode kyllinggryter å lage? Og hvordan kan jeg lage kylling tandori for eksempel?

Jeg er student med dårlig råd, så gjerne oppskrifter uten altfor mye urter og sånn som man aldri bruker.. Og gjerne med hvitløk i!!

Er det noen av dere som er litt flinkere på kjøkkenet enn meg?=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En så enkel oppskrift at det er helt flaut:

Kyllingfilet+sweet and sour saus med ris. Den er sikkerlig godt, og latterlig enkelt.

Kan gjerne tilsette litt grønnsaker eller ha en salt ved siden av!

Wok er jo også kjempe godt og enkelt. Kyllingfilt+alle grønnsker du liker!

Ellers er det mange gode oppskrifter på

www.matprat.no

www.iform.nu

www.kylling.no

:) Hilsen Line!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling kiev er nydelig, og perfekt for en hvitløksentusiast. Begynn med å lage hvitløkssmør (bruk så mye hvitløk du liker og har du tilfeldigvis friske urter så bruk dem også, men det er ikke nødvendig), eller bruk ferdigkjøpt hvitløkssmør. Form dem litt korte tykke pølser og sett kaldt. Bank ut kyllingfiletene ganske flate og legg en kule hvitløkssmør på hver. Rull sammen. Dypp så i mel blandet med salt og pepper, pisket egg og til slutt loffsmuler (dvs daggammel loff som du kjører til smuler i foodprocessor, perfekt måte å bruke opp gammelt brød på). Sett kaldt 15 minutter og gjenta dyppingen, sett kaldt 15 minutter til. Brun i panne og etterstekt i ovn ved 190 grader i ca 30 minutter. Sprø panering, saftig kylling og herlig smeltet hvitløkssmør som renner ut når du skjærer i den. :sikle:

Tandoorikylling (4-6 pers.)

6 kyllinglår

⅔ dl sitronsaft

½ hakket løk

4 hvitløksfedd

1 ss revet ingefær

3 ts korianderfrø

1 ss spisskummenfrø

1 ss sitronsaft

1 ts salt

¼ ts paprikapulver

1 knivsodd chilipulver

2,5 dl yoghurt naturell

rød konditorfarge

Ta skinnet av kyllingen og pensle med sitronsaft. La marineres 30 minutter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, koriander, spisskummen, sitronsaft og salt i kjøkkenmaskin. Tilsett paprika, chilipulver og yoghurt. Farg blandingen dyp rød med konditorfarge. Legg kyllingstykkene i stor lav form. Dekk med yoghurtblandingen, legg på plast og la marineres over natten. Legg kyllingstykkene på rist og stek ved 180 grader i 45 minutter.

Meksikansk kyllinggryte med ost

1 boks tomater

4 kyllingfileter

6-8 poteter

2 paprika (rød + grønn)

3 fedd hvitløk

1-2 chilipepper

2 ss frisk hakket timian eller koriander

2 ½ dl kraft

salt/pepper

1 beger kremost

Stek kyllingen gyllen i olje og legg dem til side. Del potetene i terninger og stek i olje til de er knapt møre. Tilsett hakkede tomater, paprika i biter, hakket hvitløk, hakket chili og urter. Rør rundt og stek i 4-5 minutter. Skjær kyllingen i biter og tilsett i gryten sammen med kraft. Kok opp og la trekke til kraften har kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Rør kremosten myk med litt fløte eller melk og ha i gryten.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager en modernisert, mager "hurtigvariant" av hønsefrikasse:

4 kyllingfileter

7 dl. vann

1,5 hønsebuljongterning

3 dl. melk (Gjerne skummet)

3 ss fint hvetemel

3 gulrøtter

1/2 pose frosne grønne erter

1 liten boks skivet sjampinjong

Litt purre

Ca. 1 ts. tørket persille

Ca. 1/2 ts. karri

Ca. 1/2 ts. basilikum eller Provencekrydder

Litt pepper etter smak

Kok opp vannet og ha i buljongterningene, urtekrydder og karri. Del kyllingen i biter og ha dem i vannet når buljongterningene er oppløst. Mens kyllingkjøttet koker, skreller du og findeler gulrøttene. Deretter visper du melet sammen med melken og rører det inn i kraften når kyllingen har kokt i ca. 10 minutter. Ha i gulrotbitene og finhakket purre og kok videre til gulrøttene er møre. Ertene og sjampinjongen har du i helt mot slutten av koketiden. Alt i alt tar dette ca. 20 minutter. Serveres med ris eller kokte poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingfilet med sennepssaus

(2 pers)

2 kyllingfileter

smør, olivenolje

salt og pepper

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

5-6 ss tørr hvitvin

ca. 2 dl kyllingkraft

2-3 ts dijonsennep

2 ss crème fraîche

1 ss maizenna, rørt ut i litt kaldt vann

salt, pepper

(friske urter)

Brun kyllingfiletene i olivenlje/smør raskt på begge sider i panne, salte og pepre, ta ut av pannen. Surr så finhakket sjalottløk og finhakket hvitløk lett i samme panne. Kok ut pannen med hvitvinen og ha i kyllingkraft, dijonsennep og crème fraîche.

Ha filetene tilbake i sausen og kok ferdig på svak varme under lokk, 15-20 min. Snu dem en gang i løpet av koketiden. Ha tilslutt i maizena utrørt i litt kaldt vann slik at sausen tykner, og smak evnt. til med mer salt og pepper.

Rett før servering kan du også ha i hakkede friske urter, om du vil. Dill, gressløk, timian (ikke tørket) eller estragon passer bra.

Server med feks kokt grønn asparges eller brokkoli og ovnsbakte potetbåter til å moppe opp sausen med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sjelden tid eller lyst til å lage alt fra bunnen av. Men det finnes utrolig mange gode sauser og "pakker" i butikken. Toros Tandoori er helt grei den. Det samme er Uncle Ben sine sauser.

Wok er også veldig enkelt og godt. Kjøp en pakke med wok-grønnsaker fra frysedisken og en pose med Blue Dragon-saus. Gjort på få minutter og smaker godt.

En salat med kyllingfilet skåret i skiver er kjempegodt og mettende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kyllingfilet i ovn og pasta er billig og godt. Pensle kylling filetene med søt chillisaus (kjøpes ferdig i butikken) og stek de i stekeovn på 200 grader i 20-30 minutter. Serveres med pasta og brokkoli. (eller andre grønnsaker)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...