AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #1 Skrevet 31. januar 2024 Er det noen som har tips til enkel og rimelig bryllupsmiddag? Gjerne noe der man kan gjøre mye av forberedelsene på forhånd. Vi har tilgang på kjøtt fra lam, storfe og hjort, så gjerne noe med disse kjøttypene i. Sodd og lapskaus er ikke aktuelt. Klarer ikke helt å komme på noe som både er fint nok til bryllup, men samtidig enkelt å lage. Ca 50 gjester. Anonymkode: af54f...bea
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #3 Skrevet 31. januar 2024 Trenger litt fler detaljer. Hvor mye tid har du, og når? Hvordan er kjøkkenfasilitetene? Hvor mange kan hjelpe? Anonymkode: 1c4a1...34e
Djungelvrål Skrevet 31. januar 2024 #4 Skrevet 31. januar 2024 Stroganoff går jo for å være en litt finere gryterett, lages med okse. Men man bør jo ha en fin salat til og rundstykker.... 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #5 Skrevet 31. januar 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Trenger litt fler detaljer. Hvor mye tid har du, og når? Hvordan er kjøkkenfasilitetene? Hvor mange kan hjelpe? Anonymkode: 1c4a1...34e Vi har bare vanlig kjøkken hjemme til forberedelser. Tid og hjelp er nesten ubegrenset i forkant, litt mindre på selve dagen. Men ingenting er spikret ennå, så vi er sånn sett fleksible. Anonymkode: af54f...bea
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #6 Skrevet 31. januar 2024 Denne er god: https://lindastuhaug.no/enkel-hjortegryte Dere kan jo erstatte kantarellen med en annen type sopp, om dere vil. Anonymkode: be644...053
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #7 Skrevet 31. januar 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Denne er god: https://lindastuhaug.no/enkel-hjortegryte Dere kan jo erstatte kantarellen med en annen type sopp, om dere vil. Anonymkode: be644...053 … og dere kan gjøre steg. 1 og 2 i god tid, 3 og 4 like før servering. Anonymkode: be644...053
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #8 Skrevet 31. januar 2024 2 hours ago, AnonymBruker said: Vi har bare vanlig kjøkken hjemme til forberedelser. Tid og hjelp er nesten ubegrenset i forkant, litt mindre på selve dagen. Men ingenting er spikret ennå, så vi er sånn sett fleksible. Anonymkode: af54f...bea Jeg tenkte på selve dagen, hva er kjøkkenfasilitetene? Fordi kjøkkenet må ha en viss kapasitet for at man i det hele tatt kan lage mat til 50 personer. Jeg tror i alle fall man trenger en kokekone i kjøkkenet for å få det til, uansett meny. Anonymkode: 1c4a1...34e 2
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #9 Skrevet 31. januar 2024 Koldtbord Det meste er kaldt og kan legges på fat noen dager på forhånd. Så lager man eggerøre, salat og varmer noen karbonader/kyllingklubber, el.l samme dag. Anonymkode: 7c596...62e 1 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2024 #10 Skrevet 31. januar 2024 Pølse og potetstappe. Anonymkode: b205a...cac
Gs1721 Skrevet 1. februar 2024 #11 Skrevet 1. februar 2024 Google «Portergryta». Fantastisk god kjøttgryte, vanlig i Sverige. Kan bruke storfe- eller viltkjøtt. Enkel å lage, men utrolig smakfull!
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #12 Skrevet 2. februar 2024 https://trinesmatblogg.no/recipe/boeuf-bourguignon-v-2-0/ Dette er min go to-gryterett. Den er så god! Og den blir bedre om den lages dagen før. Anonymkode: 50334...3aa
Gjest takinova Skrevet 2. februar 2024 #13 Skrevet 2. februar 2024 AnonymBruker skrev (På 31.1.2024 den 14.36): Er det noen som har tips til enkel og rimelig bryllupsmiddag? Gjerne noe der man kan gjøre mye av forberedelsene på forhånd. Vi har tilgang på kjøtt fra lam, storfe og hjort, så gjerne noe med disse kjøttypene i. Sodd og lapskaus er ikke aktuelt. Klarer ikke helt å komme på noe som både er fint nok til bryllup, men samtidig enkelt å lage. Ca 50 gjester. Anonymkode: af54f...bea Viltgryte med litt "eksklusivt" tilbehør.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #14 Skrevet 2. februar 2024 Hjortegryte med potet/sellerirotpure. Ulikt tilbehør kan settes på bordene? Tyttebær, rosenkål, smørdampede grønnsaker. Oksehalegryte Oksestek, roastbiff, hjortestek Anonymkode: 2d621...1fe
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #15 Skrevet 2. februar 2024 Jeg er vel en av de som synes gryteretter ikke passer i annet enn veldig uformelle bryllup, så jeg ville nok gått for stek og tilbehør til hovedrett og en enkel forrett som f.eks. grønn ertesuppe av frosne erter og god kraft. Steik kan stekes på forhånd, avkjøles, skjæres og varmes forsiktig opp på dagen. Da har man også laget sausen på forhånd, så den kan bare varmes og f.eks. gratinerte poteter. Grønnsaker er best om de dampes ikke så lenge før servering. Grønn ertesuppe kan man også lage på forhånd, kjøle ned og dekke med plastfolie oppå suppa for å forhindre oksidering. Ekstra god og fin blir den om man tar seg bryet med å presse den i en finmasket sil eller en passerer slik at den blir silkemyk. Skal man ha 50 gjester til middag, så har man uansett et sted med plass til det og da er det vel også kjøkkenofasiliteter i lokalet så man har plass til å varme opp, anrette og servere. Anonymkode: e74d1...834
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #16 Skrevet 2. februar 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg er vel en av de som synes gryteretter ikke passer i annet enn veldig uformelle bryllup, så jeg ville nok gått for stek og tilbehør til hovedrett og en enkel forrett som f.eks. grønn ertesuppe av frosne erter og god kraft. Steik kan stekes på forhånd, avkjøles, skjæres og varmes forsiktig opp på dagen. Da har man også laget sausen på forhånd, så den kan bare varmes og f.eks. gratinerte poteter. Grønnsaker er best om de dampes ikke så lenge før servering. Grønn ertesuppe kan man også lage på forhånd, kjøle ned og dekke med plastfolie oppå suppa for å forhindre oksidering. Ekstra god og fin blir den om man tar seg bryet med å presse den i en finmasket sil eller en passerer slik at den blir silkemyk. Skal man ha 50 gjester til middag, så har man uansett et sted med plass til det og da er det vel også kjøkkenofasiliteter i lokalet så man har plass til å varme opp, anrette og servere. Anonymkode: e74d1...834 Grønn ertesuppe tenker jeg at smaker som tynn ertestuing. Anonymkode: 10bde...5d8
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #17 Skrevet 2. februar 2024 23 minutter siden, AnonymBruker said: Grønn ertesuppe tenker jeg at smaker som tynn ertestuing. Anonymkode: 10bde...5d8 Da burde du tenke mindre og smake mer.... Anonymkode: e74d1...834 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå