Gå til innhold

Enkel og rimelig bryllupsmiddag


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er det noen som har tips til enkel og rimelig bryllupsmiddag? Gjerne noe der man kan gjøre mye av forberedelsene på forhånd. Vi har tilgang på kjøtt fra lam, storfe og hjort, så gjerne noe med disse kjøttypene i. Sodd og lapskaus er ikke aktuelt. Klarer ikke helt å komme på noe som både er fint nok til bryllup, men samtidig enkelt å lage. Ca 50 gjester.

Anonymkode: af54f...bea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trenger litt fler detaljer. 

Hvor mye tid har du, og når? Hvordan er kjøkkenfasilitetene? Hvor mange kan hjelpe? 

Anonymkode: 1c4a1...34e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stroganoff går jo for å være en litt finere gryterett, lages med okse.  Men man bør jo ha en fin salat til og rundstykker....

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Trenger litt fler detaljer. 

Hvor mye tid har du, og når? Hvordan er kjøkkenfasilitetene? Hvor mange kan hjelpe? 

Anonymkode: 1c4a1...34e

Vi har bare vanlig kjøkken hjemme til forberedelser. Tid og hjelp er nesten ubegrenset i forkant, litt mindre på selve dagen. Men ingenting er spikret ennå, så vi er sånn sett fleksible.

Anonymkode: af54f...bea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Denne er god: https://lindastuhaug.no/enkel-hjortegryte 

Dere kan jo erstatte kantarellen med en annen type sopp, om dere vil.

Anonymkode: be644...053

… og dere kan gjøre steg. 1 og 2 i god tid, 3 og 4 like før servering.

Anonymkode: be644...053

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, AnonymBruker said:

Vi har bare vanlig kjøkken hjemme til forberedelser. Tid og hjelp er nesten ubegrenset i forkant, litt mindre på selve dagen. Men ingenting er spikret ennå, så vi er sånn sett fleksible.

Anonymkode: af54f...bea

Jeg tenkte på selve dagen, hva er kjøkkenfasilitetene? Fordi kjøkkenet må ha en viss kapasitet for at man i det hele tatt kan lage mat til 50 personer. Jeg tror i alle fall man trenger en kokekone i kjøkkenet for å få det til, uansett meny. 

Anonymkode: 1c4a1...34e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koldtbord

Det meste er kaldt og kan legges på fat noen dager på forhånd. Så lager man eggerøre, salat og varmer noen karbonader/kyllingklubber, el.l samme dag.

 

Anonymkode: 7c596...62e

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Google «Portergryta». Fantastisk god kjøttgryte, vanlig i Sverige. Kan bruke storfe- eller viltkjøtt. Enkel å lage, men utrolig smakfull!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest takinova
AnonymBruker skrev (På 31.1.2024 den 14.36):

Er det noen som har tips til enkel og rimelig bryllupsmiddag? Gjerne noe der man kan gjøre mye av forberedelsene på forhånd. Vi har tilgang på kjøtt fra lam, storfe og hjort, så gjerne noe med disse kjøttypene i. Sodd og lapskaus er ikke aktuelt. Klarer ikke helt å komme på noe som både er fint nok til bryllup, men samtidig enkelt å lage. Ca 50 gjester.

Anonymkode: af54f...bea

Viltgryte med litt "eksklusivt" tilbehør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hjortegryte med potet/sellerirotpure. Ulikt tilbehør kan settes på bordene? Tyttebær, rosenkål, smørdampede grønnsaker. 

Oksehalegryte

Oksestek, roastbiff, hjortestek 

Anonymkode: 2d621...1fe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vel en av de som synes gryteretter ikke passer i annet enn veldig uformelle bryllup, så jeg ville nok gått for stek og tilbehør til hovedrett og en enkel forrett som f.eks. grønn ertesuppe av frosne erter og god kraft. 

Steik kan stekes på forhånd, avkjøles, skjæres og varmes forsiktig opp på dagen. Da har man også laget sausen på forhånd, så den kan bare varmes og f.eks. gratinerte poteter. Grønnsaker er best om de dampes ikke så lenge før servering.  Grønn ertesuppe kan man også lage på forhånd, kjøle ned og dekke med plastfolie oppå suppa for å forhindre oksidering. Ekstra god og fin blir den om man tar seg bryet med å presse den i en finmasket sil eller en passerer slik at den blir silkemyk. 

Skal man ha 50 gjester til middag, så har man uansett et sted med plass til det og da er det vel også kjøkkenofasiliteter i lokalet så man har plass til å varme opp, anrette og servere. 

Anonymkode: e74d1...834

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg er vel en av de som synes gryteretter ikke passer i annet enn veldig uformelle bryllup, så jeg ville nok gått for stek og tilbehør til hovedrett og en enkel forrett som f.eks. grønn ertesuppe av frosne erter og god kraft. 

Steik kan stekes på forhånd, avkjøles, skjæres og varmes forsiktig opp på dagen. Da har man også laget sausen på forhånd, så den kan bare varmes og f.eks. gratinerte poteter. Grønnsaker er best om de dampes ikke så lenge før servering.  Grønn ertesuppe kan man også lage på forhånd, kjøle ned og dekke med plastfolie oppå suppa for å forhindre oksidering. Ekstra god og fin blir den om man tar seg bryet med å presse den i en finmasket sil eller en passerer slik at den blir silkemyk. 

Skal man ha 50 gjester til middag, så har man uansett et sted med plass til det og da er det vel også kjøkkenofasiliteter i lokalet så man har plass til å varme opp, anrette og servere. 

Anonymkode: e74d1...834

Grønn ertesuppe tenker jeg at smaker som tynn ertestuing. 

Anonymkode: 10bde...5d8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
23 minutter siden, AnonymBruker said:

Grønn ertesuppe tenker jeg at smaker som tynn ertestuing. 

Anonymkode: 10bde...5d8

Da burde du tenke mindre og smake mer....

Anonymkode: e74d1...834

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...