AnonymBruker Skrevet 24. januar #21 Del Skrevet 24. januar AnonymBruker skrev (På 23.1.2024 den 16.31): All klippfisk jeg noensinne har spist har ikke vært i nærheten av så salt som «lettsaltet» torsk. Så klippfisk vannet ut = mindre salt enn «lettsaltet» torsk som har fått trekke. Anonymkode: 31a44...860 Sammenlikningsgrunnlaget er ikke ferdig utvannet klippfisk, men klippfisk som ikke er utvannet. Altså ramsalt klippfisk. Anonymkode: 11104...4d3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johan uten land Skrevet 24. januar #22 Del Skrevet 24. januar Jeg er vokst opp med "saltfisk" - det ble ofte spist på hverdager. Denne fisken var så vidt jeg vet saltet i flere dager. De var skikkelig salt, og ikke barnemat i hvert fall. Selv etter at den var trukket i vann, var den veldig salt. Begrept "lettsaltet" vil jeg tro kom inn som et ord som indikerer at fisken ikke var "saltet" men "lettsaltet" - alså kortere salting Finner oppskrifter som sier at "lettsaltet" er salta i opptil ett døgn, men "saltfisk", skrekkens middag fra barndommen, antakelig ble saltet 2-3 dager... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar #23 Del Skrevet 24. januar AnonymBruker skrev (På 23.1.2024 den 16.31): All klippfisk jeg noensinne har spist har ikke vært i nærheten av så salt som «lettsaltet» torsk. Så klippfisk vannet ut = mindre salt enn «lettsaltet» torsk som har fått trekke. Anonymkode: 31a44...860 Da har du brukt for lite vann til å trekke fisken i. Anonymkode: ebe97...d7d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. januar #24 Del Skrevet 25. januar Vi fisker på hytta, og noen ganger får vi mer fisk enn vi trenger. Den ekstra fisken legger vi i en boks med salt og tar med hjem. Hvis vi reiser hjem og skyller fisken samme dag blir den bare litt saltet, og brukes nesten som fersk. Hvis vi reiser dagen etter eller lar fisken ligge over natten blir den lettsaltet. Da egner den seg godt til å koke, eller den kan vannes ut litt og stekes. Den blir fastere i kjøttet enn fersk fisk. Hvis fisken ligger 3-4 dager i boksen blir det saltfisk. Da må den vannes ut, kokes og serveres med usaltet tilbehør. Vi foretrekker kokt potet, kokt gulrot, rømme, vårløk og flatbrød. Namnam! Anonymkode: 95cae...61b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. januar #25 Del Skrevet 26. januar Før var det helt vanlig at man måtte vanne ut lettsalta torsk før tilbereding. Nå har det gått over til at fisken ikke lengre er så salt (folk vil ha den spiseklare og ikke bruke tid på utvanning) at man trenger det, men man kan altså fortsatt fint legge fisken til utvanning om man synes den er for salt. Anonymkode: 22b8b...ea4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irak Skrevet 30. april #26 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (På 23.1.2024 den 0.39): Okei da har jeg misforstått ja Hva menes med vannes ut? Trodde det var noe man gjorde for å rehydrere tørrfisk? Denne var jo fersk. Anonymkode: 95fbf...9ed Lettsalta torsk er ikke fersk... Den er lettsalta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå