Arkana Skrevet 8. februar 2006 #21 Del Skrevet 8. februar 2006 Tittei! Takk for hilsen i dagboken min. Her kommer jeg med noen forslag til kalorifattige retter. Grønnsaksgrateng med cottage cheese 2 skiver kålrot 2 gulrøtter 1-2 skiver sellerirot 1 persillerot ½ purre 1 liten brokkoli 200 g cottage cheese 4 egg ca 2 dl revet lettost salt/pepper 1 ts tørket timian eller merian Del grønnsakene i terninger og kok i lettsaltet vann i ca 5 min. Purre og små brokkolibuketter får trekke med det siste minuttet. Avkjøl grønnsakene i kaldt ennende vann og la dem renne godt av seg. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, revet ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i cottage cheese-blandingen. Legg godt avrente grønnsaker i en ildfast form. Hell cottage cheese-blandingen over og stek ved 200 grader i 20-25 minutter. Spis som vegetarrett med godt brød til, eller som tilbehør til f.eks. kylling, kalkun eller røkt skinke. Jamaicapanne (4 porsj.) 600 g svinekjøtt 1 squash 1 løk 1 paprika 1 liten boks ananas med lake 1 ts paprikapulver ½ ts salt 2 ss kokosmasse Skjær squash i skiver, løk og paprika i terninger. Del kjøttet i strimler og stek dem raskt i smør. Ta kjøttet opp og hold varmt. Fres grønnsakene i pannen et par minutter. Tilsett kjøtt og ananas med lake. Dryss over krydder, legg på lokk og la trekke noen minutter. Kokosmassen tilsettes rett før servering. Server med ris. Trinidad fiskeform (4 pers.) 1 kopp yoghurt naturell 1 ss karripulver 1 ss kokosmasse 2 finhakkede sjalottløk 1 ss olivenolje ½ ts salt ½ ts pepper 1,25 dl limesaft 3 ts finrevet limeskall 4 kveitefileter (eller torsk) Bland yoghurt, karripulver, kokos, sjalottløk, hvitløk, olje, salt, pepper, limesaft og limeskall. Tilsett fisken og bland den godt i marinaden. Dekk til og la stå i kjøleskap minst 1 time. Stek ved 180-190 i 30 minutter, øs marinaden over med jevne mellomrom. Server evt med limebåter Kyllingsuppe (4-6 pers.) 1 kylling 1-2 maiskolber 100 g grønne bønner 4-5 poteter 1 stilk selleri 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 løk 1 hvitløksbåt salt/pepper litt malt spisskummen litt frisk koriander Del kyllingen i 4-8 biter og fres dem i olje sammen med hakket hvitløk, salt og pepper. Skjær poteter i terninger, del maisen i 3-4 og legg dem i kjelen. Hell på 1 ½ liter vann, kok opp og la putre i ca 20 minutter. Kutt resten av grønnsakene i grove biter, legg dem i og kok ca 5 minutter. Smak til med krydder og ha i koriander rett før servering. Lasagne med tunfisk, squash og purre (4 pers.) 250 g hermetisk tunfisk i vann 100 g lasagneplater 1 løk 400 g hermetiske tomater 2 ss tomatpuré 2 hvitløksfedd 1 purre 2 squash 1 ts oregano 100 g revet lettost salt/pepper 30 g hvetemel 3 dl skummet melk 1 ts sennep 1 ts salt pepper Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter. Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk. Lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter. Lette blåbærbrownies 1 dl valnøtter 1 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1½ dl hvetemel ¾ dl kakao 1 ts bakepulver ½ ts salt 2 dl eplemos 1,5 dl ferske eller frosne blåbær Hakk valnøttene grovt og bland med de tørre ingrediensene. Rør inn eplemos og blåbær, og spe evt med litt vann til en jevn, men tykk røre. Hell i en liten smurt langpanne og stek ved 175 grader i 15 minutter. Lette boller (20 stk) 25 g gjær 3 dl vann 2 dl havregryn 1 revet eple 2 dl rosiner 5 tørkede aprikoser i biter (bløtlagt i kaldt vann i 30 minutter) 1 dl mager kesam 20 g smeltet smør 2 ss honning ca 450 g hvetemel egg til pensling Kok havregrynene i vannet, avkjøl til det er lunkent. Rør gjæren ut i grøten. Tilsett resten av ingrediensene og kna godt. La heve under plast ca 1 time. Form til 20 boller som settes på stekebrett. Etterhev ca 20 minutter. Pensle med vispet egg og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Dette var i allefall et lite utvalg, har så mange oppskrifter at det er vanskelig å plukke ut noen. Hvis du sier litt mer om hvilke ingredienser du liker og kunne tenke deg å bruke, så kan jeg alltids finne fram flere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Malina Skrevet 10. februar 2006 #22 Del Skrevet 10. februar 2006 Nå har jeg akkurat skrevet ut alle oppskriftene fra Arkana! Bare innom for å ønske deg god helg! Har du noen planer for helgen eller?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Malina Skrevet 13. februar 2006 #23 Del Skrevet 13. februar 2006 Hei! Hvordan står det til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Malina Skrevet 30. mars 2006 #24 Del Skrevet 30. mars 2006 Bellaaaaaaaaaaa!! Hvor er du?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå