Gå til innhold

Bella-Belle - the new beginning


Bella-Belle

Anbefalte innlegg

Tittei! Takk for hilsen i dagboken min. Her kommer jeg med noen forslag til kalorifattige retter. :)

Grønnsaksgrateng med cottage cheese

2 skiver kålrot

2 gulrøtter

1-2 skiver sellerirot

1 persillerot

½ purre

1 liten brokkoli

200 g cottage cheese

4 egg

ca 2 dl revet lettost

salt/pepper

1 ts tørket timian eller merian

Del grønnsakene i terninger og kok i lettsaltet vann i ca 5 min. Purre og små brokkolibuketter får trekke med det siste minuttet. Avkjøl grønnsakene i kaldt ennende vann og la dem renne godt av seg.

Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, revet ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i cottage cheese-blandingen.

Legg godt avrente grønnsaker i en ildfast form. Hell cottage cheese-blandingen over og stek ved 200 grader i 20-25 minutter.

Spis som vegetarrett med godt brød til, eller som tilbehør til f.eks. kylling, kalkun eller røkt skinke.

Jamaicapanne (4 porsj.)

600 g svinekjøtt

1 squash

1 løk

1 paprika

1 liten boks ananas med lake

1 ts paprikapulver

½ ts salt

2 ss kokosmasse

Skjær squash i skiver, løk og paprika i terninger. Del kjøttet i strimler og stek dem raskt i smør. Ta kjøttet opp og hold varmt. Fres grønnsakene i pannen et par minutter. Tilsett kjøtt og ananas med lake. Dryss over krydder, legg på lokk og la trekke noen minutter. Kokosmassen tilsettes rett før servering. Server med ris.

Trinidad fiskeform (4 pers.)

1 kopp yoghurt naturell

1 ss karripulver

1 ss kokosmasse

2 finhakkede sjalottløk

1 ss olivenolje

½ ts salt

½ ts pepper

1,25 dl limesaft

3 ts finrevet limeskall

4 kveitefileter (eller torsk)

Bland yoghurt, karripulver, kokos, sjalottløk, hvitløk, olje, salt, pepper, limesaft og limeskall. Tilsett fisken og bland den godt i marinaden. Dekk til og la stå i kjøleskap minst 1 time.

Stek ved 180-190 i 30 minutter, øs marinaden over med jevne mellomrom. Server evt med limebåter

Kyllingsuppe (4-6 pers.)

1 kylling

1-2 maiskolber

100 g grønne bønner

4-5 poteter

1 stilk selleri

1 rød paprika

2 gulrøtter

1 løk

1 hvitløksbåt

salt/pepper

litt malt spisskummen

litt frisk koriander

Del kyllingen i 4-8 biter og fres dem i olje sammen med hakket hvitløk, salt og pepper. Skjær poteter i terninger, del maisen i 3-4 og legg dem i kjelen. Hell på 1 ½ liter vann, kok opp og la putre i ca 20 minutter. Kutt resten av grønnsakene i grove biter, legg dem i og kok ca 5 minutter. Smak til med krydder og ha i koriander rett før servering.

Lasagne med tunfisk, squash og purre (4 pers.)

250 g hermetisk tunfisk i vann

100 g lasagneplater

1 løk

400 g hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 hvitløksfedd

1 purre

2 squash

1 ts oregano

100 g revet lettost

salt/pepper

30 g hvetemel

3 dl skummet melk

1 ts sennep

1 ts salt

pepper

Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter.

Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk. Lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter.

Lette blåbærbrownies

1 dl valnøtter

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1½ dl hvetemel

¾ dl kakao

1 ts bakepulver

½ ts salt

2 dl eplemos

1,5 dl ferske eller frosne blåbær

Hakk valnøttene grovt og bland med de tørre ingrediensene. Rør inn eplemos og blåbær, og spe evt med litt vann til en jevn, men tykk røre. Hell i en liten smurt langpanne og stek ved 175 grader i 15 minutter.

Lette boller (20 stk)

25 g gjær

3 dl vann

2 dl havregryn

1 revet eple

2 dl rosiner

5 tørkede aprikoser i biter (bløtlagt i kaldt vann i 30 minutter)

1 dl mager kesam

20 g smeltet smør

2 ss honning

ca 450 g hvetemel

egg til pensling

Kok havregrynene i vannet, avkjøl til det er lunkent. Rør gjæren ut i grøten. Tilsett resten av ingrediensene og kna godt. La heve under plast ca 1 time. Form til 20 boller som settes på stekebrett. Etterhev ca 20 minutter. Pensle med vispet egg og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Dette var i allefall et lite utvalg, har så mange oppskrifter at det er vanskelig å plukke ut noen. Hvis du sier litt mer om hvilke ingredienser du liker og kunne tenke deg å bruke, så kan jeg alltids finne fram flere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå har jeg akkurat skrevet ut alle oppskriftene fra Arkana! ;)

Bare innom for å ønske deg god helg! Har du noen planer for helgen eller??

:klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...