Eliza Doalot Skrevet 29. januar 2006 #1 Del Skrevet 29. januar 2006 Er gift med en sunnmøring, som innimellom lengter hjem SÅ...noen som har oppskrift på skikkelig sunnmørssvele? Da blir mannen glad, da... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Usikker Skrevet 29. januar 2006 #2 Del Skrevet 29. januar 2006 Går det med Nordmørs-svele a :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tyr Skrevet 29. januar 2006 #3 Del Skrevet 29. januar 2006 Det er vel natron og hjortesalt i begge tenker jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Usikker Skrevet 29. januar 2006 #4 Del Skrevet 29. januar 2006 Søk på ordet "svele" på Kvasir - så får du mange treff. *også sender du over et par til meg* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Doalot Skrevet 29. januar 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 29. januar 2006 Fant denne. Ser denne ganske rett ut? http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13199.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest @nea Skrevet 29. januar 2006 #6 Del Skrevet 29. januar 2006 (endret) Denne oppskriften har jeg fått av farmor fra Møre: Sveler 4 egg 200 gr sukker 1 ts vaniljesukker 1 liter blå kefir 2 ts natron 1 ts hjortesalt 250 gr hvetemel evt. litt rømme og 50 gr smeltet margarin Hun bruker å vispe egg og sukker til eggedosis før hun tilsetter resten av ingrediensene. Endret 29. januar 2006 av @nea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Doalot Skrevet 29. januar 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 29. januar 2006 Tusen takk!! DA blir det svele!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Floja Felíz Skrevet 30. januar 2006 #8 Del Skrevet 30. januar 2006 Oppskriften fra Sunnmøre Museum: (Disse er gooooode, vi fikk turistbussenes svelepris to år på rad!!) 3 egg (NB! eggehvitene skilles og piskes separat, vendes så inn i røra til slutt) 3 dl. sukker 3 ts. natron 3 ts. vaniljesukker 450gr. hvetemel 1 l. kulturmelk Hvis du vil ha EKTE sunnmørs-sveler skal de være ca på størrelse med en frokost-tallerken (en ekte svelemaker skal få plass til 7 sveler på ei stor takke) og de skal serveres med smør og sukker (IKKE brunost eller syltetøy, og IKKE spis dem med kniv og gaffel!!! ...) :icon_neutral: Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå