AnonymBruker Skrevet 2. januar 2024 #1 Del Skrevet 2. januar 2024 tenker kanskje det kan hjelpe meg, å sette opp meny for ei yke. Har du erfaring med det? Anonymkode: 5a50a...9b7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #2 Del Skrevet 3. januar 2024 Ta utgangspunkt i det du vanligvis spiser, om du liker å spise samme frokost setter du opp den gjennom hele uka - evt velger mellom 2-3 forskjellige. Samme med lunsj - sørg for variasjon på melk.no finner du dagsmenyer og kan få tips. Middag gjør jeg sånn her Mandag: Suppe/salat Tirsdag: Hvit fisk Onsdag: Kylling Torsdag: Rød fisk Fredag: Kjøtt eller kylling Lørdag: Typ pizza, biff, and, nachos Søndag: Prøve en ny rett, evt søndagsmiddag som stek, kjøttkaker, helstekt kylling el ørret Så finner jeg tilbehør etter «humør», hva som finnes i fryser, tilbud osv Anonymkode: 0fe1c...315 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #3 Del Skrevet 3. januar 2024 Jeg er motsatt, jeg spiser mye av det samme. Lunsj, mellommåltid og et lite kveldsmåltid er så og si det samme hver dag. Sunt, næringsrikt og passelig i kalorier. Og ikke minst smaker det godt. Middag varierer jeg mer, men prøver å ha oftest rene råvarer, hvertfall proteinkilden. Så der går det mer på passelig mengde. På denne måten holder jeg vekten lav. Anonymkode: 6ba1f...6e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #4 Del Skrevet 3. januar 2024 Ja, har laget ukemeny i årevis, skriver handleliste(bruker coop medlem appen) og handler på torsdag kveld og supplerer i løpet av uka hvis det er noe de ikke hadde eller har glemt å føre på lista. Mine beste tips er: *hva har vi lyst på til middag? *Ta utgangspunkt i det du har i fryser, kjøleskap osv. Fisk, kjøtt, grønnsaker, tørrvarer *Tenke gjennom uka som kommer, hvilke planer har vi, skal vi bort en kveld eller to? Hva gjør vi da, take out/restemat/ostesmørbrød når vi kommer hjem? *har vi noe som må spises opp? Rester/grønnsaker *husk at du også må handle til frokost, lunsj og snack, så lurt å tenke igjennom hva du ønsker å spise til de måltidene også. Til å begynne med tok det litt tid, men nå lager vi ukesmeny på 10-15 minutter og kaster nesten ikke mat. Vår plan er sånn ca, Mandag er ofte restedag eller fisk(prøver å spise meg gjennnom godfisk.no). Tirsdag er suppedag. Veksler mellom hjemmelaget tomatsuppe,gulrotsuppe, blomkålsuppe, fiskesuppe, kjøttsuppe fra frysen, diverse asiainspirerte supper. Onsdag, fisk eller vegetar. Torsdag gryterett(dal) eller pasta for å tømme kjøleskapet for grønnsaker. fredag hjemmelaget pizza. Lørdag og søndag, varierer, men ofte kjøtt eller fisk. Søndag lager vi ofte en rett som vi kan fryse en porsjon eller to. Da har vi ferdig middag til de travle dagene. Anonymkode: 60d69...5bf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #5 Del Skrevet 3. januar 2024 Til frokost blir det alltid havregrøt kokt på havre eller soyamelk med litt sukker, litt salt og litt kardemomme. Grøten toppes jeg med banan og hjemmelaget nøtt smør. Lunsj kan være to grove skiver med linsepostei toppet med agurk, tomat og spirer eller en salat med pasta/couscous/quinoa/bulgur,grønnsaker, avokado eller oliven for fettkilde, linser/kikerter/bønner for protein, frø/nøtter og en lett vinagrette. Ukeplan for middag denne uka: mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser. Tirsdag: Linsebolognese Onsdag: Aloo matar Torsdag: Ramen med shitakesopp og tofu Fredag: Taco med valnøtt og sopp blanding, grønnsaker,salsa og cashewrømme Lørdag: Libanesisk moussaka Søndag: på søndager bruker vi rester til å lage Wok/grateng/bowls Når vi planlegger middager på starten av uka sørger vi for at flere av ingrediensene kan brukes til flere av rettene vi har satt opp på planen. Til kveldsmat blir det en eller annen type smoothie eller hjemmelaget kokosyoghurt med bær,granola og nøttesmør. Anonymkode: 2bd5a...300 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #6 Del Skrevet 3. januar 2024 Frokost/lunsj ca. kl 12: 2 grove brødskiver med banan Sen lunsj ca kl 16: 2 grove brødskiver med ost og skinke, toast. Middag kl. 20, ca 500 kcal poter/ris, gulrot, grønne bønner, kjøtt. Variasjoner av dette. Kl. 21: proteinpudding. I løpet av dagen: 2 gulrøtter, 1 appelsin. Anonymkode: 45c1c...b40 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #7 Del Skrevet 3. januar 2024 Generelt prøver jeg å lge en slags plan for uke som kommer. Hver uke kommer det nye kundeaviser og tilbud. Jeg sjekker alltid disse avisene før jeg så tenker over hva jeg skal ha til middag denne uken. Jeg tar gjerne å setter sammen mat sommer på tilbud sammen med det jeg har i frysere, evt. kun lager mat fra det jeg allerede har. Anonymkode: 8596c...38f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2024 #8 Del Skrevet 3. januar 2024 Lager alltid matplan:) Litt ut i fra hva jeg har i hus, tilbud , og litt ut i fra hva jeg har lyst på. Andre måltider planlegges gjerne bare kvelden før. Denne uka: Ukens suppe: linsesuppe (vi har som forrett) Mandag: Kyllinglår med bulgur og salat Tirsdag: Ørret med kokt potet, grønnsaker, agurk og rømme Onsdag: Tortilla fylt med persille, løk, tomat, ristede kikerter og sitron(prøver å ha en vegetar rett i uka) Torsdag: Fiskeburger med ovnsbakte rotgrønnsaker Fredag: Taco🌮 Lørdag: Tikka masala med nan, ris og raita Søndag: Kjøtt i mørket med tyttebær, ertestuing og poteter Anonymkode: 34162...867 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå