Gå til innhold

Pure artic oil


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som har prøvd dette produktet? Tenker spesielt å prøve det for muskelsmerter og utmattelse. Virker det? 

Anonymkode: e5671...724

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De fleste slike produkter er ødelagte oljer. Omega-3 er en flerumettet fettsyre som harskner lett. Den tåler ikke lys, varme eller luft.

https://www.nrk.no/livsstil/bekymring-for-harsk-fiskeolje-1.7839955

Skal du først kjøpe, så bør du kjøpe en som har blitt oppbevart mørkt og kjølig, og ikke lenge. Du bør også selv oppbevare den mørkt og kjølig.

Om oljen hjelper deg? Kanskje.

De fleste nordmenn får i seg nok omega-3 og aaaltfor mye omega-6. Omega-6 er betennelsesfremmende, mens omega-3 er betennelsesdempende. I alle fall hvis du ikke får i deg for mye omega-3. Omega-3 blir betennelsesfremmende hvis du spiser for mye.

Og jo mer umettet fett du spiser som omega-3 og omega-6, jo mer antioksidanter bør du spise. Når det umettete fettet oksiderer, så må du ha antioksidanter for å motvirke. 

Forholdet mellom omega-3 og omega-6 er viktig. Man vet ikke nøyaktig hva som er optimalt forhold, men det kan se ut som at det er noe sånt som 1:2 (1 gram omega-3 til 2 gram omega-6). Mange får i seg noe sånt som 40 ganger mer omega-6 enn omega-3.

En bedre løsning er egentlig å spise mindre omega-6 for å bedre forholdet mellom omega-3 og omega-6. Hvordan gjør man det? Man kutter ned på omega-6-rike kilder, som soyaolje, rapsolje, solsikkeolje og erstatter det med meierismør for eksempel.

Anonymkode: 0824b...5e5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...