Gå til innhold

Alternativer til skinke og salami


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Leser at det er for mye salt i disse.

Er det noe kjøttpålegg det er sunt å spise, som ikke er veldig dyrt?

Anonymkode: 11bad...f48

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er farligere å få for lite salt enn for mye salt. En frisk kropp skiller ut det ekstra saltet uten problemer. Fokuser heller på å kutte karbohydrater. Karbohydrater + salt gjør at kroppen samler på unødvendig vann. Når man kutter karbohydrater er det vanlig at kroppen slipper mellom 1 og 3 liter vann uten at man kutter salt. Man dør hvis man ikke spiser salt. Karbohydrater trenger man å spise ganske nøyaktig 0 gram av.

Anonymkode: 68616...6fd

  • Liker 4
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, AnonymBruker said:

Det er farligere å få for lite salt enn for mye salt. En frisk kropp skiller ut det ekstra saltet uten problemer. Fokuser heller på å kutte karbohydrater. Karbohydrater + salt gjør at kroppen samler på unødvendig vann. Når man kutter karbohydrater er det vanlig at kroppen slipper mellom 1 og 3 liter vann uten at man kutter salt. Man dør hvis man ikke spiser salt. Karbohydrater trenger man å spise ganske nøyaktig 0 gram av.

Anonymkode: 68616...6fd

Dette. 

Særlig hvis man svetter/trener regelmessig, så mister vi mye salt (og forøvrig andre elektrolytter). Jeg droppet salt i lang tid og fikk problemer, til tross for at jeg spiste mat naturlig rik på sodium (rødbeter osv). Så jeg drikker 1 glass vann med 1 ts natron hver morgen i perioder.  

Anonymkode: 68250...2a7

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 12/27/2023 at 6:49 PM, AnonymBruker said:

TS, se heller på e-stoffer, sukker, etc. Du kan kjøpe kjøttpålegg fra kolonihagen som selges i noen Rema butikker. 

https://www.kolonihagen.no/produkter

Anonymkode: 68250...2a7

Du vet at det er e-stoffer også i f.eks. epler?

Anonymkode: 6f186...877

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag ditt eget. Kjøp skinke, stek selv. Kjøp kalkunfilet, stek selv. Skjær i tynne skiver til pålegg. Ingen e-stoffer hvis du er redd for det. Du bestemmer saltmengden selv. Ikke minst, mye billigere.

Anonymkode: 604cb...ffd

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Du vet at det er e-stoffer også i f.eks. epler?

Anonymkode: 6f186...877

Du skjønner ikke forskjellen på de forskjellige e-stoffene, hva som er naturlig og ufarlig, og hva som er tilsatt og ikke harmløst? 
 

Anonymkode: e047a...a3e

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 28.12.2023 den 21.43):

Du vet at det er e-stoffer også i f.eks. epler?

Anonymkode: 6f186...877

Nei, det er det ikke. I så fall består all mat nesten utelukkende av e-stoffer. Alle naturlige råvarer som kjøtt, fisk, grønnsaker, osv., består nemlig av ulike kjemiske forbindelser. Dette er helt elementær kunnskap.

Når kjemiske stoffer blir tilsatt i industrielt framstilt mat, enten de er utvunnet fra råvarer som epler, eller om de blir syntetisk framstilt, får de tildelt et e-nummer. Dette fordi de kjemiske betegnelsene som regel er lange og kronglete. Dermed er f.eks. E 300 litt lettere å forholde seg til enn det kjemiske navnet.

Poenget her er at det er best å spise mat slik den er sammensatt fra naturens side (som for eksempel et helt eple) enn å spise noe som har fått tilsatt stoffer som er ekstrahert fra råvarer. Og så er det selvfølgelig også sånn at det er en enorm forskjell mellom ulike e-stoffer. Eksempelet jeg brukte ovenfor, E 300, er for eksempel C-vitamin. Det er temmelig usannsynlig at det skulle være skadelig som tilsatt stoff. En del av de andre, derimot, virker mer tvilsomme.

Alt i alt er det best å spise råvarer, hvor alle de kjemiske stoffene de består av, er satt sammen på en måte som vi har blitt tilpasset gjennom tusenvis år med evolusjon.

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 27.12.2023 den 16.37):

Leser at det er for mye salt i disse.

Er det noe kjøttpålegg det er sunt å spise, som ikke er veldig dyrt?

Anonymkode: 11bad...f48

Det er helheten som teller. Å spise salt kjøttpålegg i seg selv er ikke farlig. Men hvis du spiser mye salt mat i tillegg til kjøttpålegg og i tillegg har høyt blodtrykk , høyt natrium i blodet, hjerteplager, bør du være mer forsiktig.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...