Gå til innhold

Monaco i sommer


Gjest nisi

Anbefalte innlegg

Vi har fått låne en leilighet i Monte Carlo i sommer, og skal leie bil. Er det noen her som har vært der og kan tipse om ting å gjøre. hvordan er strendene der? Vi skal farte litt rundt på rivieraen ellers også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dra til Roges Rouges i Frankirke. Nydelige røde klipper og herlig klart vann. Ligger ikke så langt fra klippebyen Eze, om jeg ikke husker helt feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, ser ikke for meg så mye strender akkurat der, blir jo helst båthavnen der. Men ligger jo byer tett i tett nedover kysten i Frankrike. De nærmeste blir jo typisk Eze sur mer og VilleFranche. Stranden i Eze er ganske vond med skarpe steiner, Ville Franche er bedre. Nice har jo lang strandpromenade med rullestein. Generelt er strendene mer "sandete" jo lenger sør du kommer, i Antibes, Juan Les Pins og Cannes foreksempel, er det sandstrender. Tar cirka en times tid på motorveien til Cannes. Men uansett er strendene ganske overbefolket om sommeren. Alternativt kan du jo dra til Italia, men der vet jeg ikke helt om strendene.

Monte Carlo er egentlig fort gjort, synes ikke byen har noe særlig sjarm, og den er ganske liten, går fint å bruke beina. Ville ikke beregnet mer enn maks to dager til denne. Mer sånn "har vært der".

Ting å gjøre:

-Sightseeing i Monaco, fyrstepalasset, casinoet, akvariet osv

-Masse koselig byer i nærheten, Ville France har for eksempel gamle smau fra middelalderen

-Shopping i Nice

-Kunstmuseer, feks Mantisse, Chagall, Picasso

-La Turbie, som ligger høyt oppe i åsene bak Monte Carlo, koselig gamleby og med et vanvittig minnesmerke over den romerske keiseren Augustus, ganske spesielt og fantastisk utsikt. Ganske dyrt å komme inn riktignok, iallfall i sesongen. Men gratis første søndagen i måneden tom. mai.

-Lenger sør på rivieraen, med feks Cannes, Antibes, Biot som alle har koselige gamlebyer.

-Fjelltur, hvis du liker den slags, bla en ravine som ligger litt sør for Nice, fantastisk utsikt

-Gå til gamlebyen i Eze, parker langs kysten og ta Nietzsche-stien opp, cirka en times tid. Kjempekoselig by fra middelalderen

-Gå på marked, er marked i de fleste byene en-to ganger i uken, feks antikkmarked mandager i Nice

-Besøke Gourdon, St. Paul de Vence, Tourettes sur lop osv, byer som ligger litt mer inn i landet, kjempekoselige de også

-Spise masse gode lunsjer

-Hvis du liker blomster, besøke hagen og museet til en dame som jeg ikke husker hva heter, men det ligger på en halvøy bortenfor Ville France, finner det sikkert i en guidebok

osv....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...