Gå til innhold

trenger hjelp til skillingsboller, kanelboller


rutti

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kanelsnurrer

150 g smør

5 dl melk

50 g gjær

½ ts salt

1 ½ dl sukker

2 ts malt kardemomme

13 dl hvetemel

smør/margarin, sukker, kanel

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk og smeltet smør og rør gjæren ut. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland i så mye mel at deigen blir glatt og smidig. La heve ca 30 minutter. Kna deigen godt og trill til en lang pølse som kjevles til en avlang leiv. Smør på smør/margarin og dryss over sukker og kanel. Rull sammen fra langsiden og skjær i 2-3 cm tykke skiver som legges på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et tips er å smuldre smøret i melet. Skillingsbollene blir sprøere da enn om man smelter smør.

Videre er det lurt å røre smør sammen med sukker og kanel før det smøres på deigleiven.

Jeg gjør dette og får alltid skryt av kanelbollene mine. De er sprø og saftige på en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...