Mrs. K Skrevet 26. januar 2006 #1 Del Skrevet 26. januar 2006 Ja. Noen som har? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 26. januar 2006 #2 Del Skrevet 26. januar 2006 Jeg pleier å lage et blandingsbrød; 3,5 dl vann 2 ss linolje 1 1/2 ts salt 4 dl hvetemel (siktet) 5 dl spelt(grovt) 2 ss sukker 1 pakke gjær Eventuelt bytter jeg ut en dl spelt med linfrø, havregryn, solsikkefrø e.l. Jeg har også denne oppskriften: 500 g spelt 1 pk fersk gjær 2 ts honning 3 dl vann 1/2 ts salt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 26. januar 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 26. januar 2006 Tusen takk. Jeg tror at jeg prøver begge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Carmensita Skrevet 26. januar 2006 #4 Del Skrevet 26. januar 2006 Kom med tilbakemelding når du har prøvd oppskriftene a? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
moka Skrevet 28. januar 2006 #5 Del Skrevet 28. januar 2006 ekte speltbrød inneholder ikke hvetemel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 28. januar 2006 Forfatter #6 Del Skrevet 28. januar 2006 Mannen bakte etter oppskriften som står på speltposen og de var gode. Det var med speltmel og solsikkekjerner. Vi skal prøve salseras brød også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 29. januar 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 29. januar 2006 (endret) Oppskriften som står på melposen er. 1 kg siktet speltmel 100 g solsikkekjerner 1 pose tørgjær 2 ts salt 2 ss appelsinjuice 2 ss olje 5,5 dl lunkent vann Kjempegode brød! Endret 29. januar 2006 av Trille Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Usikker Skrevet 29. januar 2006 #8 Del Skrevet 29. januar 2006 (endret) Man skal IKKE ha hvetemel i speltbrødet - da er "vitsen" borte. Spelt er en type kornsort som er annerledes enn hvetemel. Det er også mindre bearbeidet - og har fortsatt sine sunne elementer i seg. Man kan også få kjøpt ferdig-blandet-speltbrød, tilsetter bare tørrgjær og vann (og litt olje). Både Møllerens og Regal har dette. Begge to gir et bra resultat. Gode brød - og sunne brød. De holder seg også godt noen dager (uten å bli harde og tørre). Jeg hiver oppi litt linfrø (knuste) og solsikkerkjerner også jeg. Men tips om speltbrød-oppskrifter mottas Endret 29. januar 2006 av Usikker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 30. januar 2006 #9 Del Skrevet 30. januar 2006 Jeg kjøpte en ferdig pose med brødmiks, de ble kjempegode! Men selv om de het speltbrød, var bare 25 % speltmel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 30. januar 2006 Forfatter #10 Del Skrevet 30. januar 2006 Å! *finner frem pose og leser* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. K Skrevet 30. januar 2006 Forfatter #11 Del Skrevet 30. januar 2006 "Møllerens speltmel" er 100%. Mannen min har nå bakt salseras speltbrød med honning. Mulig at det er for mye gjær i den i forhold til melet, før brødene ble veldig luftige og litt tørre. Vi liker nok best med litt kjerner i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå