Gå til innhold

God oppskrift på speltbrød?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å lage et blandingsbrød;

3,5 dl vann

2 ss linolje

1 1/2 ts salt

4 dl hvetemel (siktet)

5 dl spelt(grovt)

2 ss sukker

1 pakke gjær

Eventuelt bytter jeg ut en dl spelt med linfrø, havregryn, solsikkefrø e.l.

Jeg har også denne oppskriften:

500 g spelt

1 pk fersk gjær

2 ts honning

3 dl vann

1/2 ts salt

Skrevet

Tusen takk. Jeg tror at jeg prøver begge. :)

Gjest Carmensita
Skrevet

Kom med tilbakemelding når du har prøvd oppskriftene a? :)

Skrevet

ekte speltbrød inneholder ikke hvetemel.

Skrevet

Mannen bakte etter oppskriften som står på speltposen og de var gode. Det var med speltmel og solsikkekjerner.

Vi skal prøve salseras brød også.

Skrevet (endret)

Oppskriften som står på melposen er.

1 kg siktet speltmel

100 g solsikkekjerner

1 pose tørgjær

2 ts salt

2 ss appelsinjuice

2 ss olje

5,5 dl lunkent vann

Kjempegode brød!

Endret av Trille
Skrevet (endret)

Man skal IKKE ha hvetemel i speltbrødet - da er "vitsen" borte.

Spelt er en type kornsort som er annerledes enn hvetemel. Det er også mindre bearbeidet - og har fortsatt sine sunne elementer i seg.

Man kan også få kjøpt ferdig-blandet-speltbrød, tilsetter bare tørrgjær og vann (og litt olje). Både Møllerens og Regal har dette. Begge to gir et bra resultat. Gode brød - og sunne brød. De holder seg også godt noen dager (uten å bli harde og tørre).

Jeg hiver oppi litt linfrø (knuste) og solsikkerkjerner også jeg.

Men tips om speltbrød-oppskrifter mottas ;)

Endret av Usikker
Gjest LoisLane
Skrevet

Jeg kjøpte en ferdig pose med brødmiks, de ble kjempegode! Men selv om de het speltbrød, var bare 25 % speltmel.

Skrevet

Å! *finner frem pose og leser*

Skrevet

"Møllerens speltmel" er 100%.

Mannen min har nå bakt salseras speltbrød med honning. Mulig at det er for mye gjær i den i forhold til melet, før brødene ble veldig luftige og litt tørre. Vi liker nok best med litt kjerner i.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...