salsera Skrevet 26. januar 2006 #2 Skrevet 26. januar 2006 Jeg pleier å lage et blandingsbrød; 3,5 dl vann 2 ss linolje 1 1/2 ts salt 4 dl hvetemel (siktet) 5 dl spelt(grovt) 2 ss sukker 1 pakke gjær Eventuelt bytter jeg ut en dl spelt med linfrø, havregryn, solsikkefrø e.l. Jeg har også denne oppskriften: 500 g spelt 1 pk fersk gjær 2 ts honning 3 dl vann 1/2 ts salt
Mrs. K Skrevet 26. januar 2006 Forfatter #3 Skrevet 26. januar 2006 Tusen takk. Jeg tror at jeg prøver begge.
Gjest Carmensita Skrevet 26. januar 2006 #4 Skrevet 26. januar 2006 Kom med tilbakemelding når du har prøvd oppskriftene a?
Mrs. K Skrevet 28. januar 2006 Forfatter #6 Skrevet 28. januar 2006 Mannen bakte etter oppskriften som står på speltposen og de var gode. Det var med speltmel og solsikkekjerner. Vi skal prøve salseras brød også.
Mrs. K Skrevet 29. januar 2006 Forfatter #7 Skrevet 29. januar 2006 (endret) Oppskriften som står på melposen er. 1 kg siktet speltmel 100 g solsikkekjerner 1 pose tørgjær 2 ts salt 2 ss appelsinjuice 2 ss olje 5,5 dl lunkent vann Kjempegode brød! Endret 29. januar 2006 av Trille
Usikker Skrevet 29. januar 2006 #8 Skrevet 29. januar 2006 (endret) Man skal IKKE ha hvetemel i speltbrødet - da er "vitsen" borte. Spelt er en type kornsort som er annerledes enn hvetemel. Det er også mindre bearbeidet - og har fortsatt sine sunne elementer i seg. Man kan også få kjøpt ferdig-blandet-speltbrød, tilsetter bare tørrgjær og vann (og litt olje). Både Møllerens og Regal har dette. Begge to gir et bra resultat. Gode brød - og sunne brød. De holder seg også godt noen dager (uten å bli harde og tørre). Jeg hiver oppi litt linfrø (knuste) og solsikkerkjerner også jeg. Men tips om speltbrød-oppskrifter mottas Endret 29. januar 2006 av Usikker
Gjest LoisLane Skrevet 30. januar 2006 #9 Skrevet 30. januar 2006 Jeg kjøpte en ferdig pose med brødmiks, de ble kjempegode! Men selv om de het speltbrød, var bare 25 % speltmel.
Mrs. K Skrevet 30. januar 2006 Forfatter #11 Skrevet 30. januar 2006 "Møllerens speltmel" er 100%. Mannen min har nå bakt salseras speltbrød med honning. Mulig at det er for mye gjær i den i forhold til melet, før brødene ble veldig luftige og litt tørre. Vi liker nok best med litt kjerner i.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå