Catus Skrevet 25. januar 2006 #1 Del Skrevet 25. januar 2006 Enkelt og greit: Har en boks med Crème Fraiche som går ut på dato i dag. Bør vel brukes i morra, men jeg har ingen idé på hva jeg kan lage. Er visst helt blank i dag.. Har noen et forslag på lur? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. januar 2006 #2 Del Skrevet 25. januar 2006 Fruktpai 125 g smør 250 g hvetemel 30 g sukker 2 eggeplommer 2-3 ss kaldt vann 350 g frukt (f.eks. rabarbra, epler, moreller eller hva du måtte ønske) 1 dl sukker 1 ss potetmel 3 dl crème fraîche 3 eggeplommer 3 ts vaniljesukker 2 eggehviter 1¼ dl sukker Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i ½ time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Skrell frukten, skjær i biter og fordel dem i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over frukten. Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien. Stek kaken ved 170 °C ca. 45 minutter. Iskake 2 eggehviter 100 g melis 125 g mandler 3 dl crème fraîche 2 eggeplommer 1 ts vaniljesukker 1 appelsin 2 eggehviter 1 dl melis Visp eggehvitene stive. Tilsett melis, litt etter litt, slik at massen blir blank og seig. Finmal mandlene og vend dem inn i marengsen. Hell i en bakepapirkledt og smurt 24 cm springform og stek ved 180 grader på nederste rille i ca 30 minutter. Avkjøl i formen. Visp crème fraîche til luftig krem. Tilsett eggeplommer og vaniljesukker sammen med saft og revet skall av appelsinen. Pisk eggehviter og melis stive og vend inn i appelsinkremen. Hell kremen i formen og sett i fryseren minst 6 timer. Hold en varm klut rundt formen for å løsne kake. Anrett på et fat og pynt med appelsinbiter og revet skall. La kaken stå litt i kjøleskap før den serveres, så blir den lettere å skjære i. Nakkekoteletter i form (4 pers.) 4 store nakkekoteletter 1 gulrot 100 g sellerirot 2 løk 1 ss tomatpuré 1 hvitløksbåt 1 ts timian ½ boks hermetiske tomater 3 dl crème fraîche Salte og pepre kotelettene og brun dem raskt i litt olje. Legg i en ildfast form. Del grønnsakene i terninger og fres dem litt i en panne. Tilsett tomatpuré, hvitløk og timian. Tilsett hakkede tomater og crème fraîche og kok opp. Salte og pepre og hell over kotelettene. Stek ved 180 grader i 30 minutter. Server gjerne med ovnsbakte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catus Skrevet 25. januar 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 25. januar 2006 Tusen takk, Arkana! Du har alltid så mange gode forslag! Og ut fra ingrediensene på kjøkkenet mitt akkurat nå, tror jeg faktisk at den kotelett-formen din ville passet perfekt! Tror kanskje jeg lager den imorra jeg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aloha Skrevet 25. januar 2006 #4 Del Skrevet 25. januar 2006 Ellers syns jeg dette er veldig enkelt og godt: mariner fiskefilet (f.eks. laks, sei el.l.) i en ildfast form. Ha over litt creme fraiche, krydder (gressløk, pepper el.l.) og grønnsaker etter smak (jeg bruker løk, tomater etc.) Mariner i ovnen i 15-20 minutter. Server med ris, gratinerte eller kokte poteter, pasta,og/eller dampede grønnsaker. Nydelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå