Gå til innhold

Holdbarheten til kokte egg på tur


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvis jeg kokte egg i går morges for å ha med på tur, og de har ligget i sekken til i Dag (24t). Er det trygt å spise dem? 

Anonymkode: e3df8...ae5

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Nei, de bør ikke ligge mer enn to timer i romtemperatur.

Anonymkode: 7a8de...f73

AnonymBruker
Skrevet

Jeg spiste kokt egg til lunsj i går som var kokt på morgenen. Det gikk helt fint.

Anonymkode: e3df8...ae5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Nei, de bør ikke ligge mer enn to timer i romtemperatur.

Anonymkode: 7a8de...f73

Så rart jeg aldri har blitt alvorlig syk, da. Koker opp en del søndag. Og gjennom uka er de med på jobb, til lunsj eller mellommat ut på dagen. 

Etter 24 timer ville jeg begynt å bli skeptisk, noe avhengig av hvor varmt de har ligget. Men jeg ville luktet - et dårlig egg merker du raskt. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Så rart jeg aldri har blitt alvorlig syk, da. Koker opp en del søndag. Og gjennom uka er de med på jobb, til lunsj eller mellommat ut på dagen. 

Etter 24 timer ville jeg begynt å bli skeptisk, noe avhengig av hvor varmt de har ligget. Men jeg ville luktet - et dårlig egg merker du raskt. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

Det er så mange sånne folk her:

"Nei, dette har ikke skjedd med meg og da er det jo ikke sånn"

Kjenner jeg blir matt

Anonymkode: d1877...5fc

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det er så mange sånne folk her:

"Nei, dette har ikke skjedd med meg og da er det jo ikke sånn"

Kjenner jeg blir matt

Anonymkode: d1877...5fc

Heller motsatt.

Er så mange som kaster helt fin mat, bare den har ligget litt på benken, eller mer enn et-par døgn i kjøleskap.

Det er et helt hinsides matsvinn. Når man bare kan lukte, og smake, og tenke seg om. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Heller motsatt.

Er så mange som kaster helt fin mat, bare den har ligget litt på benken, eller mer enn et-par døgn i kjøleskap.

Det er et helt hinsides matsvinn. Når man bare kan lukte, og smake, og tenke seg om. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

Det er ikke alltid bare å lukte og smake, skjønner du. Pasta er et eksempel på det. Den blir fort dårlig dersom man har den på kjøkkenbenken, men ser helt fin og lukter helt fint. Allikevel kan man, selv om kanskje ikke du har blitt det, bli svært syk av å spise det

Anonymkode: d1877...5fc

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er ikke alltid bare å lukte og smake, skjønner du. Pasta er et eksempel på det. Den blir fort dårlig dersom man har den på kjøkkenbenken, men ser helt fin og lukter helt fint. Allikevel kan man, selv om kanskje ikke du har blitt det, bli svært syk av å spise det

Anonymkode: d1877...5fc

Pasta er noe annet enn egg, skjønner du. Pasta og ris kan utvikle en spesiell type bakterier.

Egg - det lukter du. 

Hva skjer med kunnskapen om holdbarhet mat her inne... 

Anonymkode: 71f8d...5e7

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er ikke alltid bare å lukte og smake, skjønner du. Pasta er et eksempel på det. Den blir fort dårlig dersom man har den på kjøkkenbenken, men ser helt fin og lukter helt fint. Allikevel kan man, selv om kanskje ikke du har blitt det, bli svært syk av å spise det

Anonymkode: d1877...5fc

Ikke sant. Jeg oppbevarer aldri ferdig kokt ris eller spaghetti i kjøleskap. Prøver å porsjonere(litt vanskelig med boil in bag). Pga mage tarm sykdom kaster jeg trolig litt for mye, men heller det enn å risikere flere uker med kvalme og diare mm.

Anonymkode: bf725...3de

AnonymBruker
Skrevet
55 minutter siden, AnonymBruker said:

Så rart jeg aldri har blitt alvorlig syk, da. Koker opp en del søndag. Og gjennom uka er de med på jobb, til lunsj eller mellommat ut på dagen. 

Etter 24 timer ville jeg begynt å bli skeptisk, noe avhengig av hvor varmt de har ligget. Men jeg ville luktet - et dårlig egg merker du raskt. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

Men da oppbevarer du vel eggene i kjøleskap, bortsett fra akkurat mens du frakter dem hjemmefra og til jobb.

Anonymkode: 36368...68c

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (24 minutter siden):

Men da oppbevarer du vel eggene i kjøleskap, bortsett fra akkurat mens du frakter dem hjemmefra og til jobb.

Anonymkode: 36368...68c

Ja, ser det falt ut av innlegget mitt. Men som sagt ville jeg vært skeptisk til 24 timer, så fremgår jo indirekte i andre avsnitt håper jeg :)

Har pakket på morgenen, og så har jeg eller mannen først spist egget sen ettermiddag om det aldri ble spist i løpet av dagen. Men om jeg fant det i veska dagen etter ville jeg nok kastet. Derfor jeg spør om temperatur. Har TS vært ute på tur og telt i ca 12 grader ville jeg nok likevel spist. 

Anonymkode: 71f8d...5e7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...