Gå til innhold

Tips for tilberedning av asbarges


Gjest Hannahe1

Anbefalte innlegg

Gjest Hannahe1

Har noen grønne asbarges som jeg ønsker å tilberede. Noen som har tips til hvordan man kan tilberede dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg steker de i smør i stekepanna med salt og pepper 😊

Anonymkode: 2f3f2...4e7

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Stek lett i olje med salt og pepper

Tvinn bacon rundt og stek på varmluft

Legg i form, dryss parmesanost salt og pepper og stek på varmluft 

 

Anonymkode: d2459...c7a

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg koker opp vann, legger dem oppi og lar dem få et raskt oppkok. Superkjapt og enkelt.

Ps - det heter asParges.

Anonymkode: a30b5...2cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første regel: asparges skal skrelles. Regelen kan unnlates om de er veldig tynne og skal grilles.

Man skal ta av den nederste delen. Knekk aspargesen nederst. Eventuelt skjærer man av de nederste 2-4 cm.

Asparges (kokt) er godt som forrett servert med Hollandaise saus og eventuelt tilbehør som spekeskinke eller røkelaks. Serveres med hvitvin laget på Sauvignon Blanc eller Riesling. 

Asparges er også godt som tilbehør til fisk og kjøtt. Til grillet fisk og kjøtt synes jeg det er best med grillet asparges. Til annen fisk er kokt best. 
 

Ellers er hvit asparges også helt fantastisk. Her liker jeg den kokt og servert slik som beskrevet over med Hollandaise. Men med Riesling eller Silvaner som førstevalg av vin.

Endret av Brunello
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Uenig i at asparges trenger å skrelles. Ja, de hvite må skrelles, men for de grønne er det helt unødvendig, med mindre skallet har skader/merker. 

Jeg tilbereder asparges hovedsaklig på to måter:

  • dampet på rist, litt kaldpresset olivenolje og havsalt på underveis
  • grillet i grillpanne. Pensles med olivenolje først, drysses med havsalt etterpå

Anonymkode: 76891...395

  • Liker 2
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 30.4.2023 den 10.26):

Jeg steker de i smør i stekepanna med salt og pepper 😊

Anonymkode: 2f3f2...4e7

Ja! Og litt bacon, potet osv som jeg beskriver under. :)

Brunello skrev (På 30.4.2023 den 10.43):

Første regel: asparges skal skrelles. Regelen kan unnlates om de er veldig tynne og skal grilles.

Man skal ta av den nederste delen. Knekk aspargesen nederst. Eventuelt skjærer man av de nederste 2-4 cm.

Asparges (kokt) er godt som forrett servert med Hollandaise saus og eventuelt tilbehør som spekeskinke eller røkelaks. Serveres med hvitvin laget på Sauvignon Blanc eller Riesling. 

Asparges er også godt som tilbehør til fisk og kjøtt. Til grillet fisk og kjøtt synes jeg det er best med grillet asparges. Til annen fisk er kokt best. 
 

Ellers er hvit asparges også helt fantastisk. Her liker jeg den kokt og servert slik som beskrevet over med Hollandaise. Men med Riesling eller Silvaner som førstevalg av vin.

Nei, @Brunello, grønn asparges behøver jo ikke å skrelles, den hvite bør. Det er også lurt å kutte, som du sier, er man uerfaren med "knekkingen" forsvinner ofte uforholdsmessig mye av det gode.

Jeg liker å bruke grønn asparges som en del av en litt overdådig søndagsfrokost. Da kutter jeg bacon i biter og steker sammen med potet og løk til potetene er myke. Så tilsetter jeg asparges kuttet i biter og steker til den fremdeles er litt sprø. Serverer med avocado og et speilegg. 

Ellers fikk du gode innspill fra @Brunello og burde egentlig prøve alle slik at du finner ut hvilkte variant du liker best. Men, som sagt, ikke skrell den grønne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...