Gå til innhold

Samfunnsengasjert.blogg.no


SVK

Anbefalte innlegg

08.03.23 ble det opprettet en blogg som skal sette dagsaktuelle, og kritikkverdige, forhold i samfunnet på agendaen. Bloggeren er anonym, men ønsker å kaste lys på skyggesidene i de forskjellige etatene og institusjonene i Norge. Det kan handle om barns skolehverdag, barnevernet, rettssikkerhet for vold og overgrepsofre, strafferett, sivilrett, tilsynsmyndigheter, kapasitetsproblemer i helsevesenet, ordninger for trusselutsatte og andre sårbare grupper i samfunnet.

Bloggeren ønsker å nå ut til politikere, med håp om å skape en endring.

Utdrag fra første innlegg,

"Er det slik at de som trenger det får den hjelpen og beskyttelsen de skal ha? Gjør barnevernet en god nok jobb for de barna som lever med omsorgssvikt, vold og/eller seksuelle overgrep? Følger skolene paragraf § 9A når en elev viser tegn til, eller rapporterer om, mobbing?

Får syke mennesker den hjelpen de skal ha? Hva med alle de som får avslag fra spesialisthelsetjenesten fordi de “ikke er syke nok” for å så ta livet av seg etterpå? Fungerer pakkeforløpet? Hva er konsekvensene av å bygge ned sengeplasser i psykiatrien? Hva med de som skrives ut fra psykiatrisk post, og dreper noen samme dag? Eller de som skrives ut av døgnpost mot sin vilje, og ender på legevakten samme kveld? Hva med alle som blir feilbehandlet og feildiagnostisert – fungerer ordningen hos Norsk pasientskadeerstatning, eller er de sakkyndige leid inn for å tale NPE sin sak? Hvordan fungerer tilsynsmyndighetene? Statsforvalteren, Helsetilsynet, Statens undersøkelseskommisjon (UKOM), for eksempel? Blir pasientene som klager på kritikkverdige forhold, poliklinisk eller på institusjon eller sykehus, hørt? Eller har vi et system som er gjennomsyret av korrupsjon, altså, tilsynsorgan som beskytter sine egne?

Fungerer rettssystemet slik vi ønsker? Blir alle som anmelder vold eller overgrep tatt på alvor av politiet? Har overgriper flere rettigheter enn offeret? Henlegges for mange voldtektssaker? Har vi gode nok paragrafer for å dekke psykisk vold/ mishandling? Hvordan er det å være trusselutsatt i Norge? Hvordan er det å leve i skjul, hvis man får avslag på politibeskyttelse? Får de som  trenger det den beskyttelsen de skal ha? Hvordan er det med foreldelsesfrister? Bør den seksuelle lavalder heves eller senkes? Bør vi få en samtykkelov?

Dessverre er det mye, selv i “trygge” Norge, som ikke fungerer slik det skal. Hvem står der til å fange opp de som har blitt sviktet av systemet som barn, ungdom eller voksne? Hvordan skal de finne frem i denne jungelen av tilsynsorganer og erstatningsrett? Og hvorfor må mennesker som har opplevd svikt fra barnevern eller skole betale for å få rettferdighet i egen sak?"

https://samfunnsengasjert.blogg.no/

Endret av SVK
  • Liker 3
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så hyggelig å bli nevnt her inne :) 

Det ser ut som at det har generert en del lesere til bloggen.

Tusen takk :blomst2:

  • Liker 1
  • Hjerte 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Jeg bumper  denne. En veldig god og viktig blogg, som burde komme frem i dagslyset :hjerte:

Endret av Athena Freyja
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...