Gå til innhold

Hvilke middager vokste du opp med?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vokste opp på 70- og 80-tallet med en mor som var null interessert i matlaging. Og pga at hun hadde blitt testet for veldig mange matallergier så hadde hun ikke så stort utvalg av ingredienser å velge mellom heller. Grønnsaker som løk og paprika var ut, og det samme med absolutt alt som het krydder, til og med urter var ut. Vi brukte aldri salat, men hadde noe tomater og agurk på brødskive iblant.

Middagene var som følger (listet sånn ca. fra oftest til sjeldnest):

Betasuppe fra pose m/ekstra pølser
Fiskepinner med poteter og gulrøtter
Pølse og spaghetti
Kjøttdeig stekt med tomatpure, og spaghetti
Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter
Fiskekaker med brun saus og poteter og gulrøtter
Lammekoteletter med brun saus, poteter og gulrøtter
Kjøttsuppe fra pose (m/ekstra pølser...)
Lapskaus
Komle/raspeball med salt kjøtt og poteter
Pannekaker med flesk
Tomatsuppe med pastaskruer i (+ tilbehør..?)
Blodpudding
Lungemos
Fiskesuppe fra pose
Ferdiglaget fiskegrateng
Hønsefrikasse
Lammefrikasse

Anonymkode: d557e...968

  • Liker 4
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Merker mye er glemt. Vi spiste veldig variert. Men det var jo toro-genereasjonen som var frelst på den type hjelpemidler som deres mødre ikke hadde. 

Hjemmelaget langpannepizza, ferdig fiskegrateng, biff med grønnsaker og pommes frites, helstekt laks med agurksalat og poteter, fredagstaco, ost og kjeks, raclette, veldig mye grillmat om sommeren (flintstek, koteletter, mengder grønnsaker og ferdig potetsalat), slik ferdig gratinert kylling i folieform, ferdig fylt pasta, posesupper med ostesmørbrød til. Og alle tradisjonsrettene, som lammelår, pinnekjøtt, ribbe, helstekt kalkun, risgrøt og spekemat.. 

Men det var ikke lett for mamma, det var så mye "liker ikke". Husker at alt ble servert i separate skåler slik at ingenting ble blandet sammen. Og at det til hvert måltid ble kokt spagetti og satt frem ketchup, slik at den som ikke likte noe kunne spise dette 😅 Men i motsetning til det du beskriver var det alltid rikelig med grønnsaker, også ting som ikke passet til, da hun visste at noen alltid tok litt av det. Det var alltid separate skåler med tomater, agurk, paprika, og ikke minst isbergsalat. Og selvfølgelig diverse dressinger fra idun. 

Anonymkode: 33834...d38

  • Liker 2
Skrevet

Vokste opp på 90-tallet. Mye fabrikert fisk og lignende. Her er det jeg husker:

Spaghetti og kjøttdeig (min favoritt)

Hjemmelagde kjøttkaker med poteter, saus og grønnsaker

Fiskeboller i hvit saus

Fiskekaker med råkost

Fredagskylling med ris og salat

Koteletter

Lapskaus

Kjøttpølser med kålstuing

Sodd 

Fiskepudding i saus med grønnsaker på terteskjell

 

Det er det jeg husker i farten, på slutten av 90-tallet kom litt mer trendy mat som tandori kylling, lasagne og taco. Mamma var ikke så interessert i matlaging, men gjorde sitt beste. 

Anonymkode: e5251...6de

Skrevet

Mye fisk, en i familien var fisker å vi bodde nært havet

Husker vi lurte unna det vi ikke ville spise med restene, når mamma og stefar ikke så på 😅 

Men også spaghetti, burger, grandiosa og slike ting. Graut. Havregrøt. Blodpølse lurte seg inn en gang. Kamskjell, husker de lå i badekaret, de levde, rart å tenke på nå, stakkars

Taco ble seiersherren i huset, når det ble populært 

Skrevet

Jeg har vokst opp med:

Lever og hvalkjøtt, klarer ikke det lenger

Kjøttkaker og kålstuing

Lapskaus

Torskerogn, aldri likt det. Tvang i meg noen biter så jeg fikk dessert.

Fårikål

Fiskeboller

Okse/svin som stek eller koteletter

Pølser, wiener og kjøttpølser

Pizza

Toro gryter

Sikkert mye mer, men bare dette jeg kom på nå.

Vi spiste sent på Fredag og Lørdag foran TV’n. Da likte jeg best når mamma hadde smurt loffskiver med mye godt pålegg.

Vi hadde dessert så og si hver dag.

 

 

  • Hjerte 2
Skrevet

Kjøttkaker i brun saus med poteter og makaroni

Lapskaus 

Pannekaker 

Fløyelsgrøt

Fiskegrateng 

Fiskepinner

Stekt sei

Kokt eller stekt torsk

Stekt laks

Lasagne

Spaghetti med kjøttsaus

Tomatsuppe

Ertesuppe

Fiskeboller

Fiskekaker

Kjøttpølse med makaroni

Kyllingvinger

Hel grillet kylling

Det meste var hjemmelaget, vi hadde aldri taco eller pizza. Født på midten av 80-tallet.

Skrevet

Toro gryteretter 

Spagetti/makaroni og kjøttdeig.

Pizza.

Koteletter

Kjøttkaker

Fiskeboller/fiskekaker

Taco

Grillet helkylling

Bollefrikase

Joika kaker

Oksestek/svinestek

Pannekaker

Laks/torsk

Pølse og potetstappe.

Tomatsuppe

Biffsnadder

Terteskjell med fiskepudding

Kjøttpudding.

Lasagne 

og mye mer.

 

 

 

  • Liker 1
Skrevet

Joika. 
makaroni. 
 

Skrevet

Kjøttkaker med brun saus

Firkant-torsk med poteter

Fiskeboller

Pølser

Joika

Fiskegrateng

TORO-gryteretter

Koteletter

Grillet kylling

Pannekaker

Vafler

Fiskepinner

Seibiff med løk

Fiskekaker

Kjøttpudding

Medisterkaker

Spaghetti

Havregrøt

Risgrøt

 

 

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Merker mye er glemt. Vi spiste veldig variert. Men det var jo toro-genereasjonen som var frelst på den type hjelpemidler som deres mødre ikke hadde. 

Hjemmelaget langpannepizza, ferdig fiskegrateng, biff med grønnsaker og pommes frites, helstekt laks med agurksalat og poteter, fredagstaco, ost og kjeks, raclette, veldig mye grillmat om sommeren (flintstek, koteletter, mengder grønnsaker og ferdig potetsalat), slik ferdig gratinert kylling i folieform, ferdig fylt pasta, posesupper med ostesmørbrød til. Og alle tradisjonsrettene, som lammelår, pinnekjøtt, ribbe, helstekt kalkun, risgrøt og spekemat.. 

Men det var ikke lett for mamma, det var så mye "liker ikke". Husker at alt ble servert i separate skåler slik at ingenting ble blandet sammen. Og at det til hvert måltid ble kokt spagetti og satt frem ketchup, slik at den som ikke likte noe kunne spise dette 😅 Men i motsetning til det du beskriver var det alltid rikelig med grønnsaker, også ting som ikke passet til, da hun visste at noen alltid tok litt av det. Det var alltid separate skåler med tomater, agurk, paprika, og ikke minst isbergsalat. Og selvfølgelig diverse dressinger fra idun. 

Anonymkode: 33834...d38

Fikk ikke lov til å "ikke like".Da ble det ingen mat før kvelden igjen.

Anonymkode: bb7f9...907

  • Hjerte 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Fikk ikke lov til å "ikke like".Da ble det ingen mat før kvelden igjen.

Anonymkode: bb7f9...907

Kan betrygge deg med at vi alle er altetende i dag, er faktisk ikke den ting jeg ikke spiser.

Og at minnene om middagene hjemme utelukkende er gode, da alle kunne kose seg sammen rundt bordet. Selv om en satt der med spagetti og ketchup, neste valgte tomater til laks og droppet agursalaten, og så videre. 

Jeg tror ofte det er den typen tvang som gjør at man har motvilje mot mat senere i livet. 

Anonymkode: 33834...d38

  • Liker 2
Skrevet

Hos besteforeldrene mine (som vi var mye hos) gikk det mye i fisk: fiskekaker, fiskegrateng, fiskefilet. Alt var hjemmelaget og alltid med potet, gulrot, agurk og smeltet smør 😅

Hjemme hos pappa gikk det i koteletter, kjøttkaker eller kjøttpølser, med kokte poteter og brun saus. Ingen grønnsaker. Grøt av og til.

Mamma lagde mer gryter og supper (stort sett Toro) og hadde litt mer grønnsaker i kosten.

vokste opp på 90-tallet.

Anonymkode: 8405c...654

Skrevet (endret)

Oppvokst på 80 tallet. Dette kommer jeg på nå:
 

Kjøttkaker

fiskeboller i hvit saus

Fiskepinner

raspeballer

Seibiff med løk

Blodpudding med potet og kålrabi (finnes det egentlig lenger i butikk? Er blodpølse det samme?)

Lapskaus

Koteletter

Torskerogn 

Kokt torsk

Blandaball (mine besteforeldre som serverte dette. Likte det ikke i starten, men etterhvert så likte jeg det. Har ikke smakt det siden tidlig 90 tall)

Fårikål

Grandiosa

Risgrøt (lørdag formiddags mat)

Grillet kylling

Stekt kjøttdeig og løk med litt tomatpuré i form med potetmos rundt og så ost på toppen. Gratinert i ovn.

Hot dog

Salat med kylling (Alltid laget med kinakål den gangen)

Pitabrød med salat, grønnsaker, kjøttdeig, ost og dressing. (Igjen-alltid kinakål)

Vårruller

Pinnekjøtt (jul)

Julepølse

Svineribbe

 laksekoteletter

 

Pariserpizza fra Findus. Savn! 😋 Men det var kanskje på 90 tallet denne kom på markedet.

 

 

Endret av lemoncake
Skrevet

Al Capone ferdigpizza. Kosta 9,90,- og smakte fyttihælvete hvis den ikke ble pimpa med tomat, ekstra ost, krydder og pølse. 

Anonymkode: 1f2f5...b77

Skrevet (endret)

Farmor hadde verdens beste nakkekoteletter og lungemos. Første klassisk søndagsmiddag, sist hverdag.

Min mor var og er glad i tradisjonsmat, men litt blandet også:

Ulike gratenger, som blomkål, brokkoli, makaroni og skinkegratenger (hver for seg, eller blandet)

Finnbiff

Lever (gjerne okse, men vi spiste svin også)

Lørdagskylling (disse som var i fryseren klare til å settes i ovnen)

Hjemmelaget pizza

Sommerskinke gratinert med ostesaus

Ulike typer steiker

Hjemmelaget ertesuppe med kjøtt fra knok. 

Betasuppe

Kjøttkaker

Rogn

Bacalao 

Fleskepannekaker

Taco 

Fiskegrateng 

Seibiff 

Kjøttpudding

Panert fisk (store fiskepinner)

Lasagne 

Kjøttpølser og grillpølser (aldri wiener)  

Pitabrød med ting i

Vi hadde også frossenpizza, joikakaker, fyrste poser med blant annet pasta, brokkoli og kalkunkjøttboller (tror ikke den finnes nå, men var en ferdigrett, mer som en wok en stekte), noe toroposer, mye havregrøt, sagogrøt, og semulegrøt til frokost/kvelds. Kan ikke huske så mye pasta, utenom lasagne, og gratenger, mer ris, og mye poteter, men hadde sikkert noe pasta også. 
 

Endret av Daisy-love
Skrevet

Oppvokst på 70/80-tallet.

Hadde sikkert mye forskjellig, men et par retter har festet seg mer enn andre. Spesielt mat jeg ikke synes var noe særlig godt,  men spiste uansett:

Stekt rogn fra boks 

Stekte fiskepinner med poteter 

Joikakaker

Vi hadde også kjøttdeig med spaghetti som jeg synes var veldig godt. 

Jeg var også veldig misunnelig på min kusine og de som pleide å spise Spaghetti ala Capri fra boks, for det hadde aldri vi.  😄

Skrevet

Vokst opp med det meste allerede nevnt i denne tråden, med unntak av komper, blodpudding, lungemos og tørkerom. Jeg spiser alle disse tingene i voksen alder og hadde sikkert spist det som barn, men har en mistanke om at foreldrene mine ikke likte det og derfor ble det aldri servert hjemme hos oss. Sjømat som reker, krabbe og kamskjell hadde vi aldri.

Mye Toro, men også en del hjemmelaget. For eksempel Toro tomatsuppe en dag og hjemmelaget fiskegrateng en annen. Blomkålsuppe fra Toro ble tilsatt ekstra blomkål. Hjemmebakte brød, men kjøperundstykker til suppe. En god miks av ting som tok tid og ting som var lettvint. Siden jeg har søsken som var syv og ti år yngre enn meg lagde de mye barnevennlig mat.

Utpå nittitallet litt mer moderne mat og ferdigpizza. Tikka masala, som vi spiste med ris og banan til. Veldig god kombo. Men fra glass, ikke hjemmelaget. Taco selvfølgelig. Og mye annet som jeg har glemt.

Jeg er nok flinkere teknisk til å lage mat enn mine foreldre, men jeg lager ikke middag hver dag til en hel familie. Tror jeg hadde blitt temmelig lei matlaging om jeg måtte lage noe til fem stykker hver eneste dag. 

Anonymkode: 66648...62c

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

tørkerom

Torskerogn*

Lever fikk jeg heller aldri servert.

Anonymkode: 66648...62c

Skrevet

Vokste opp på 80/90-tallet. Min mor er ikke så interessert i matlaging, så det ble en del Toro og halvfabrikata. Fiskepinner, fiskepudding, fiskekaker, fiskegrateng, mye kjøttdeig. Alltid kokt potet og gulrot som tilbehør.

Lørdag: Frossenpizza, grillet kylling, pølse med potetstappe fra pose. 

Hjemmelaget på søndager: Koteletter, kjøttkaker, kjøttpudding, hel laks, laksekoteletter, lapskaus, kokt fisk,  fiskegrateng. 

Toro lasagne og taco ble innført etter vi begynte på skolen og fikk høre om det der. Hadde kokt gulrot og potet ved siden av lasagnen også. 

Anonymkode: 4fb13...07c

  • Liker 3
Skrevet

Glemte hermetikken. Spagettiboks med sånn overkokt spagetti og joikaboller. 

Hadde ikke annen sjømat enn fisk. Jeg fikk smake reker på besøk hos slektninger en gang og syntes det var kjempegodt, men min far var visstnok allergisk mot både sjømat og alt av krydder (i følge min mor), så vi fikk aldri sånt hjemme.

Anonymkode: 4fb13...07c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...