AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #1 Skrevet 18. februar 2023 Er på hytta. Kan jeg lage det slik? Laks i ovnen ca 10 min på 200 grader. Krydre med salt pepper og chilli exploison eller hvitløkskrydder? Surre løk i smør eller olje? Tilsette litt vårløk når løken er blank. Tilsette kremfløte (det er det jeg har) og koke kort opp. Tilsette salt, pepper og sitron skall eller sitronsaft? Har sitron. Samtidig koke tagliatelle, tilsette frossene etter siste minuttet. Sile av pasta/ertevann og blande inn fløtesausen og tilsette stekt laks i biter? Ok, eller bør jeg gjøre noe annet? Anonymkode: 8c0c0...069
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #2 Skrevet 18. februar 2023 Dette høres helt ypperlig ut. 👍 Når skal jeg komme? 🤩 Anonymkode: 5e347...81a 2 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #4 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Dette høres helt ypperlig ut. 👍 Når skal jeg komme? 🤩 Anonymkode: 5e347...81a Hehe, takk ☺️ Tenker du jeg skal ha kun sitronskall eller også litt saft? Har bare kremfløte og ikke matfløte, så redd det blir litt tungt? Anonymkode: 8c0c0...069
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #5 Skrevet 18. februar 2023 Jeg hadde droppet å steke laksen i ovnem først. Heller raskt svidd den av et halvt minutt på hver side og lagt de til siden. Tilsatt dem i sausen slik du beskriver, og latt den varme sausen ta seg av den siste stekingen. Fisken blir utrolig saftig på den måten. Anonymkode: 3b5f9...93d 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #6 Skrevet 18. februar 2023 Tradegy skrev (1 minutt siden): Heldige deg Takk! Har aldri laget før, så vil gjerne ha tips med det jeg har. Hadde ikke olje, så det blir smør. Har krydret laksen med salt, pepper, hvitløkskrydder og chilli exploison, så muligens for mye 😅 Anonymkode: 8c0c0...069
ToveM Skrevet 18. februar 2023 #7 Skrevet 18. februar 2023 Helt ypperlig, hvis du har tilsett litt soya saus i fløten. 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #9 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg hadde droppet å steke laksen i ovnem først. Heller raskt svidd den av et halvt minutt på hver side og lagt de til siden. Tilsatt dem i sausen slik du beskriver, og latt den varme sausen ta seg av den siste stekingen. Fisken blir utrolig saftig på den måten. Anonymkode: 3b5f9...93d Det er laks med skinn, må få den av. Er ikke det lettere om de er i ovn? Anonymkode: 8c0c0...069
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #10 Skrevet 18. februar 2023 Litt sent, men: Hvis du har revet sitronskall i sausen samtidig med at fløten går i vil det tykne den litt naturlig (og sette god smak). Så presser du sitronsaften i til slutt. Jf denne oppskriften: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/pappardelle-in-lemon-cream-sauce-with-asparagus-and-smoked-salmon-101769 Jeg bruker denne sitron- og fløtesausen til mange ulike pastaretter, også uten laks. Anonymkode: 9dc78...6e1 2
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #11 Skrevet 18. februar 2023 ToveM skrev (2 minutter siden): Helt ypperlig, hvis du har tilsett litt soya saus i fløten. Jeg har soyasaus, skal jeg ta det i fløten? Har aldri blandet soya og fløte 😀 Anonymkode: 8c0c0...069
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #12 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg har soyasaus, skal jeg ta det i fløten? Har aldri blandet soya og fløte 😀 Anonymkode: 8c0c0...069 Jeg hadde IKKE gjort det! Sitron og løk + vårløk vil kveles av soyasausen. Anonymkode: 9dc78...6e1 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #13 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er laks med skinn, må få den av. Er ikke det lettere om de er i ovn? Anonymkode: 8c0c0...069 Jo, absolutt. Jeg ville gjort det sånn. Anonymkode: 9dc78...6e1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #14 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Litt sent, men: Hvis du har revet sitronskall i sausen samtidig med at fløten går i vil det tykne den litt naturlig (og sette god smak). Så presser du sitronsaften i til slutt. Jf denne oppskriften: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/pappardelle-in-lemon-cream-sauce-with-asparagus-and-smoked-salmon-101769 Jeg bruker denne sitron- og fløtesausen til mange ulike pastaretter, også uten laks. Anonymkode: 9dc78...6e1 Ikke for sent. Da tar jeg i sitronskallet med fløten og evt presser sitronsaft inn etterpå? Anonymkode: 8c0c0...069 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #15 Skrevet 18. februar 2023 Jeg pleier å ta oppi litt kyllingbuljong i fløten, blir veldig godt😁 Anonymkode: b63f1...35a
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #16 Skrevet 18. februar 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Ikke for sent. Da tar jeg i sitronskallet med fløten og evt presser sitronsaft inn etterpå? Anonymkode: 8c0c0...069 Jepp! Anbefaler sausoppskriften, jeg har brukt den i mange år. Anonymkode: 9dc78...6e1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #17 Skrevet 18. februar 2023 Ok, på hytta. Har ikke tilgang til alt og ikke flink på kjøkkenet. Surrer løk i smør, tilsetter etterhvert vårløken. Heller på kremfløte, salt, pepper, sitronskall og evt sitronsaft etter smak? Steker laks i ovn på ca 200 grader varmluft ca 10 min. Krydret med salt, pepper, chili explosion og hvitløkskrydder. Når ferdigstekt, taes skinnet av og deles i biter. Tagliatelle kokes og frossen erter tilsettes siste minutt i kokevann. Vann siles av. Alt blandes, danderes og serveres med fersk basilikum. Ok? Anonymkode: 8c0c0...069
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #18 Skrevet 18. februar 2023 Høres riktig bra ut! Anonymkode: 9dc78...6e1
Gladikaffe Skrevet 18. februar 2023 #19 Skrevet 18. februar 2023 Tagliatelle med laks er den nye livretten til datteren min, vi har det hver uke til middag. 😚🍽️ 1
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2023 #20 Skrevet 18. februar 2023 Det ble veldig bra! Takk til alle! Ts Anonymkode: 8c0c0...069 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå