Gå til innhold

Hvordan vet man om risen er ferdig kokt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Koker man poteter kan man bruke en gaffel og kjenne etter om de er ferdig kokt. Koker man pasta kan man se og kjenne på pastaen om den er klar.

Men hvordan vet man om risen er ferdig kokt? Den eneste måten er å se om vannet er borte, men det forutsetter at man har dosert riktig mengde vann. Og det er vel ikke akkurat noen betryggende metode. Finnes det noen annen måte å vite sikkert at risen er ferdig kokt og spiseklar?

Anonymkode: 4317d...c64

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Smake på den…? Om man bruker boil in bag koker jeg etter anvisning og damper den litt i mikroen om det viser seg at den ikke er helt ferdig.

Anonymkode: 87530...b5b

  • Liker 2
Skrevet

Man skal joike ha særlig med vann når man koker ris. Risen er klar når den har trekt til seg alt vannet. Men du har kanskje fylt opp hele kasserollen med vann? 🤣

Anonymkode: 97acd...a55

Skrevet

Du må jo følge anvisningen på pakka. Det er ulikt mellom ris og ris. 
 

Står det på pakka at vannet skal fordampe, så måler du opp vann og ris deretter.

Anonymkode: 48608...4ed

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg bruker jasminris. Småkoker I 17min. 4/9 på varmen. Bruker dobbelt så mye vann som ris. Man skal ikke drive å løfte lokket på gryten.

Anonymkode: 0f17a...c86

  • Liker 1
Skrevet

Bruker riskoker, så slipper tenke på det.

Anonymkode: 1b125...32e

Skrevet

Aldri rør i risen mens den koker. Kok opp, sett ned til veldig svak varme, kok 17min, så la den stå å dampe 5-10min uten varmen, da får jeg alltid perfekt ris, funker på jasmin og basmati. 

  • Liker 1
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet

Jeg tar litt ris på en gaffel, putter det i munnen og tygger det. Og simsalabim så kjenner jeg om risen er kokt.

Skrevet

Skyll risen.  Ha den i en gryte .  Fyll vann og la vannet være litt over lengden av en negle over risen.  Kokk opp og la den småkoke i 10 minutter.  Etter 10 minutter, legg tre-fire lag kjøkkenpapir over risen, trykk papiret forsiktig ned mot risen.  Vent 10 minutter. Fjern papiret, risen er perfekt.  

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Bruker riskoker, så slipper tenke på det.

Anonymkode: 1b125...32e

Riskoker er samme prinsipp. Det forutsetter at du fyller rett mengde vann.

Anonymkode: 91cca...826

Skrevet

2 vann, 1 ris. Har alltid funket for meg. 

Anonymkode: 49cd0...912

Skrevet

Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris.

Anonymkode: 79220...dcf

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris.

Anonymkode: 79220...dcf

Det er ulikt mellom type ris.

Anonymkode: 91cca...826

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris.

Anonymkode: 79220...dcf

Men alikevel er det utrolig hvor mange som klarer å fucke opp selve kokingen. Prøvd å lære dette til min kjæreste, er så enkelt, men blir feil hver gang, så de gangene jeg ikke er der, blir det boil in bag😅

Skrevet

Det er jo bare å smake på den når avvist tid har gått

Anonymkode: 3ea76...479

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det er jo bare å smake på den når avvist tid har gått

Anonymkode: 3ea76...479

Man skal aldri røre i risen mens den koker

Anonymkode: 3e679...8af

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Koker man poteter kan man bruke en gaffel og kjenne etter om de er ferdig kokt. Koker man pasta kan man se og kjenne på pastaen om den er klar.

Men hvordan vet man om risen er ferdig kokt? Den eneste måten er å se om vannet er borte, men det forutsetter at man har dosert riktig mengde vann. Og det er vel ikke akkurat noen betryggende metode. Finnes det noen annen måte å vite sikkert at risen er ferdig kokt og spiseklar?

Anonymkode: 4317d...c64

Det er vel bare å smake på noen riskorn?

Jeg bruker litt mindre enn halvparten vann av ris. De vil si at til 3 DL ris bruker jeg ca 1,4 DL vann. Når vannet er borte og har trukket inn i risen, da er risen klar.  Funker hver gang. 🙂 

Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Riskoker er samme prinsipp. Det forutsetter at du fyller rett mengde vann.

Anonymkode: 91cca...826

Der fyller man jo bare ris med målebegeret og vann opp til riktig strek og så setter man bare riskokeren på.

Anonymkode: 1b125...32e

Gjest Maatte_ha_konto
Skrevet

Jeg bare koker så blir det mat uansett.

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Man skal aldri røre i risen mens den koker

Anonymkode: 3e679...8af

Hvorfor skulle man røre for å smake på risen...?

Anonymkode: dc8ec...4fa

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...