AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #1 Skrevet 12. februar 2023 Koker man poteter kan man bruke en gaffel og kjenne etter om de er ferdig kokt. Koker man pasta kan man se og kjenne på pastaen om den er klar. Men hvordan vet man om risen er ferdig kokt? Den eneste måten er å se om vannet er borte, men det forutsetter at man har dosert riktig mengde vann. Og det er vel ikke akkurat noen betryggende metode. Finnes det noen annen måte å vite sikkert at risen er ferdig kokt og spiseklar? Anonymkode: 4317d...c64
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #2 Skrevet 12. februar 2023 Smake på den…? Om man bruker boil in bag koker jeg etter anvisning og damper den litt i mikroen om det viser seg at den ikke er helt ferdig. Anonymkode: 87530...b5b 2
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #3 Skrevet 12. februar 2023 Man skal joike ha særlig med vann når man koker ris. Risen er klar når den har trekt til seg alt vannet. Men du har kanskje fylt opp hele kasserollen med vann? 🤣 Anonymkode: 97acd...a55
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #4 Skrevet 12. februar 2023 Du må jo følge anvisningen på pakka. Det er ulikt mellom ris og ris. Står det på pakka at vannet skal fordampe, så måler du opp vann og ris deretter. Anonymkode: 48608...4ed 1 1
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #5 Skrevet 12. februar 2023 Jeg bruker jasminris. Småkoker I 17min. 4/9 på varmen. Bruker dobbelt så mye vann som ris. Man skal ikke drive å løfte lokket på gryten. Anonymkode: 0f17a...c86 1
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #6 Skrevet 12. februar 2023 Bruker riskoker, så slipper tenke på det. Anonymkode: 1b125...32e
Arild37 Skrevet 12. februar 2023 #7 Skrevet 12. februar 2023 Aldri rør i risen mens den koker. Kok opp, sett ned til veldig svak varme, kok 17min, så la den stå å dampe 5-10min uten varmen, da får jeg alltid perfekt ris, funker på jasmin og basmati. 1
Gjest Anonym Brukar0 Skrevet 12. februar 2023 #8 Skrevet 12. februar 2023 Jeg tar litt ris på en gaffel, putter det i munnen og tygger det. Og simsalabim så kjenner jeg om risen er kokt.
Merlin Skrevet 12. februar 2023 #9 Skrevet 12. februar 2023 Skyll risen. Ha den i en gryte . Fyll vann og la vannet være litt over lengden av en negle over risen. Kokk opp og la den småkoke i 10 minutter. Etter 10 minutter, legg tre-fire lag kjøkkenpapir over risen, trykk papiret forsiktig ned mot risen. Vent 10 minutter. Fjern papiret, risen er perfekt.
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #10 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Bruker riskoker, så slipper tenke på det. Anonymkode: 1b125...32e Riskoker er samme prinsipp. Det forutsetter at du fyller rett mengde vann. Anonymkode: 91cca...826
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #11 Skrevet 12. februar 2023 2 vann, 1 ris. Har alltid funket for meg. Anonymkode: 49cd0...912
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #12 Skrevet 12. februar 2023 Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris. Anonymkode: 79220...dcf
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #13 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris. Anonymkode: 79220...dcf Det er ulikt mellom type ris. Anonymkode: 91cca...826
Arild37 Skrevet 12. februar 2023 #14 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er jo ikke akkurat rakettforskning å måle opp to deler vann til en del ris. Anonymkode: 79220...dcf Men alikevel er det utrolig hvor mange som klarer å fucke opp selve kokingen. Prøvd å lære dette til min kjæreste, er så enkelt, men blir feil hver gang, så de gangene jeg ikke er der, blir det boil in bag😅
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #15 Skrevet 12. februar 2023 Det er jo bare å smake på den når avvist tid har gått Anonymkode: 3ea76...479 1 1
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #16 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er jo bare å smake på den når avvist tid har gått Anonymkode: 3ea76...479 Man skal aldri røre i risen mens den koker Anonymkode: 3e679...8af
aksase Skrevet 12. februar 2023 #17 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Koker man poteter kan man bruke en gaffel og kjenne etter om de er ferdig kokt. Koker man pasta kan man se og kjenne på pastaen om den er klar. Men hvordan vet man om risen er ferdig kokt? Den eneste måten er å se om vannet er borte, men det forutsetter at man har dosert riktig mengde vann. Og det er vel ikke akkurat noen betryggende metode. Finnes det noen annen måte å vite sikkert at risen er ferdig kokt og spiseklar? Anonymkode: 4317d...c64 Det er vel bare å smake på noen riskorn? Jeg bruker litt mindre enn halvparten vann av ris. De vil si at til 3 DL ris bruker jeg ca 1,4 DL vann. Når vannet er borte og har trukket inn i risen, da er risen klar. Funker hver gang. 🙂
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #18 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Riskoker er samme prinsipp. Det forutsetter at du fyller rett mengde vann. Anonymkode: 91cca...826 Der fyller man jo bare ris med målebegeret og vann opp til riktig strek og så setter man bare riskokeren på. Anonymkode: 1b125...32e
Gjest Maatte_ha_konto Skrevet 12. februar 2023 #19 Skrevet 12. februar 2023 Jeg bare koker så blir det mat uansett.
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2023 #20 Skrevet 12. februar 2023 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Man skal aldri røre i risen mens den koker Anonymkode: 3e679...8af Hvorfor skulle man røre for å smake på risen...? Anonymkode: dc8ec...4fa 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå