Gå til innhold

Skyller dere agurk?


Kartoffel

Anbefalte innlegg

Må innrømme at det er den eneste grønnsaken jeg ikke vasker. Grunnen er at den ligger i plasten (som jo forlenger holdbarheten) og jeg bare skal ha et par skiver på brødskiva nå og da. Men ref salmonella-utbruddet som har vært i agurken bør man jo absolutt skylle agurken også. 

Dere som skyller, hvordan oppbevarer dere agurken etterpå?

 

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg skyller agurken ja. Aller helst vil jeg ha agurk i egen grønnsaksbeholder, men siden vi har kjølerom og ubrukelig lite kjøleskap nå så havner den sammen med resten av paprika etc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skyller det som skal brukes ja. Eller skreller den også noen ganger så mannen slipper å gå hilse på den flere timer etter at han har spist.

Anonymkode: af52d...62e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TheHairyToothfairy skrev (3 minutter siden):

Jeg skyller agurken ja. 

Hvis det er lov å si?

Kom faktisk på at jeg skyl(d)er naboen en agurk. Takk, TS!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skyller sjeldent noenting 😅 joda man tar en risk, men er blitt 31 år, og er enda aldri blitt syk av det. Spiser også pølser rett fra pakken, selv om de også vistnok bør varmebehandles.

Jeg lever litt på kanten 😅😂

Blir jeg syk, så har jeg nå i det minste levd livet 😅

Anonymkode: db2c2...a7a

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg vasker så og si ingen grønnsaker 😅

Anonymkode: 41cd0...d84

Æsj! Tenk alle hender som har tatt på grønnsakene i butikken, personer som klør seg i rumpa og verre :spy:

og ikke mist alt grønnsakene er i kontakt med under transport 

Anonymkode: 379d5...f34

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kartoffel skrev (11 minutter siden):

Må innrømme at det er den eneste grønnsaken jeg ikke vasker. Grunnen er at den ligger i plasten (som jo forlenger holdbarheten) og jeg bare skal ha et par skiver på brødskiva nå og da. Men ref salmonella-utbruddet som har vært i agurken bør man jo absolutt skylle agurken også. 

Dere som skyller, hvordan oppbevarer dere agurken etterpå?

 

Jeg skreller den faktisk... Føler det blir litt mer middelhav-feeling over det. 😳

Bonus er at agurker lagrer det meste av plantegiftene i skallet (derfor skallet ofte er litt bittert) og det er jo greit å få vekk. 

Anonymkode: aa8a1...7bc

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

MortenMunkholm skrev (5 minutter siden):

Hvis det er lov å si?

 

😅

Anonymkode: aa8a1...7bc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg skreller den faktisk... Føler det blir litt mer middelhav-feeling over det. 😳

Bonus er at agurker lagrer det meste av plantegiftene i skallet (derfor skallet ofte er litt bittert) og det er jo greit å få vekk. 

Anonymkode: aa8a1...7bc

Hvordan oppbevarer du den da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Æsj! Tenk alle hender som har tatt på grønnsakene i butikken, personer som klør seg i rumpa og verre :spy:

og ikke mist alt grønnsakene er i kontakt med under transport 

Anonymkode: 379d5...f34


Bortsett fra kålrot, løk, neper og sånt - der en skreller bort/skjærer vekk ytterste laget.

Så kommer jeg ikke på noen grønnsaker jeg spiser som ikke selges innpakket?

Paprika, agurker, sukkererter, cherrytomater - alt er pakket i plast.

Jo, blomkål og brokkoli kanskje - men de kokes jo.

 

Anonymkode: df477...ec6

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skyller, tørker og skreller agurken faktisk - sistnevnte litt og litt etter hvert som jeg skal bruke av dem.

Anonymkode: 5878d...b67

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bevisst på å kjøpe norske agurker faktisk, nettopp fordi risikoen for salmonella o.l er minimal på der som er dyrket i Norge.

Kjøper ikke sukkererter og annet som ikke varmebehandles om det er dyrket i utlandet.

 

Anonymkode: df477...ec6

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

*krmt* Jo, altså, jeg tar en dråpe zalo på den og vasker den skikkelig godt fra A til Å...og så skyller jeg den godt, klappetørker den med kjøkkenpapir og sørger for å aldri la noe menneske få se meg mens jeg holder på med det der, for det kan komme sleivbemerkninger og bryggesjauerlatter av en slik helt uskyldig handling. :ninja: 

Endret av Hoppetaujenta
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Alltid!

Skyller også bananer, meloner, kiwi og alt annet av frukt, grønnsaker og bær. Trodde det var en selvfølge! 

Æsj, så ekle folk er 🤮

Anonymkode: 16ace...38d

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skyller all frukt og grønnsaker bortsett fra ferdig salater i poser der det står «spiseklar» merket på. 

Anonymkode: d4881...e94

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig skyller jeg den. Oppbevarer i sånn grønnsaksgreie fra tupperware.

Anonymkode: 611f4...c1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...