AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #1 Skrevet 20. desember 2022 Vet at det kan høres rart ut for mange med saus til pinnekjøtt. Men fikk en gang servert en saus til pinnekjøtt som var litt søtlig på smak. Tror muligens den kunne bestå av typ kraft, sirup og noe melkebasert. Er det noen som har en oppskrift på noe som høres ut som dette? Anonymkode: 28b9e...e9b 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #2 Skrevet 20. desember 2022 Nærmeste jeg har kommet saus til pinnekjøtt er de som bruker fettet :s Anonymkode: 5e4b0...cc7 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #3 Skrevet 20. desember 2022 Bare psykopater har saus til pinnekjøtt, og da gjerne løksaus. Anonymkode: cabbe...3c5 3 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #4 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Vet at det kan høres rart ut for mange med saus til pinnekjøtt. Men fikk en gang servert en saus til pinnekjøtt som var litt søtlig på smak. Tror muligens den kunne bestå av typ kraft, sirup og noe melkebasert. Er det noen som har en oppskrift på noe som høres ut som dette? Anonymkode: 28b9e...e9b https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/saus-til-pinnekjott/?google=amp Anonymkode: 485c5...d74 1
svartkatt Skrevet 20. desember 2022 #5 Skrevet 20. desember 2022 Har aldri hatt saus til, eller hørt om det før i år. Kiwi har et gratis hefte med juleoppskrifter.. der er det hvertfall to sauser.. mulig de er å finne på nett og.. 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #6 Skrevet 20. desember 2022 Ribbefett med honning Anonymkode: 102bc...d4e
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #7 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ribbefett med honning Anonymkode: 102bc...d4e Ribbefett til pinnekjøtt? Anonymkode: 51b6b...9ec 1
Illuminatum Skrevet 20. desember 2022 #8 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ribbefett til pinnekjøtt? Anonymkode: 51b6b...9ec Pinnekjøtt=ribbe fra sau. 6 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #9 Skrevet 20. desember 2022 Noen jeg kjenner bruker kun litt sirup på. Noen andre jeg kjenner lager saus på denne måten: Fløte, kraft og sirup eller brunt sukker. Aperitivo mat- og interiørgleder – Pinnekjøtt med kålrabistappe og en helt nydelig saus (blogg.no) Husker også jeg leste denne tråden for leeeenge siden her inne: Anonymkode: 6df5d...ffd 1
Embla Othea Skrevet 20. desember 2022 #10 Skrevet 20. desember 2022 Du trenger ikke saus til pinnekjøtt 😊
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #11 Skrevet 20. desember 2022 Jeg bruker ikke saus til pinnekjøtt, men mannen, som egentlig er en ribbespiser, liker saus. Så jeg har laget denne til de siste årene: https://www.nrk.no/mat/oldampet-pinnekjott-med-rotgronnsaker_-saus-og-potetmos--1.13837479 Blir søt og god, siden pinnekjøttet er dampet på øl. Anonymkode: 35bb8...5d6 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #12 Skrevet 20. desember 2022 Vi har aldri brukt annet enn fettet til pinnekjøttet. Men jeg ser det finnes mange oppskrifter på saus. Har hørt andre bruker "eplesaus" til pinnekjøttet. (google eplesaus til pinnekjøtt, så kommer det opp oppskrifter.) Anonymkode: a4ff6...2e6 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #13 Skrevet 20. desember 2022 Vi bruker svineribbefett til pinnekjøtt. Mye bedre en fettet fra sau. Ellers kan jeg tenke meg at det du sikter til er en slags løksaus? Anonymkode: b68ca...f88
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #14 Skrevet 20. desember 2022 Vi har alltid løksaus til pinnekjøtt https://www.tv2.no/2014/12/09/underholdning/6326318 Anonymkode: c92ae...e2f
Elnais Skrevet 20. desember 2022 #15 Skrevet 20. desember 2022 Vi har begge deler, både kraft fra dampingen, og saus. Sausen lager jeg enkelt ved å jevne en del av krafta med mel bare😉 Rett og slett bare fordi noen av oss er mer sausmennesker enn kraftmennesker, men vil gjerne ha den samme smaken😅
Djungelvrål Skrevet 20. desember 2022 #16 Skrevet 20. desember 2022 Man må ikke ha saus men jeg må ha pinnekjøttkrafta til som saus. Fikk servert rent fett en gang og det var forferdelig. Skjønner ikke hvordan de har greid å skille det ut fra krafta en gang mens det er varmt? Løksaus har jeg prøvd og det var også kjempegodt til.
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2022 #17 Skrevet 20. desember 2022 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Bare psykopater har saus til pinnekjøtt, og da gjerne løksaus. Anonymkode: cabbe...3c5 Jeg elsker saus til pinnekjøtt. Vi bruker alltid å ha pinnekjøtt og ribbe på julaften, og da bruker jeg ribbesausen på pinnekjøttet. Det er fantastisk! Ts: kan det være noe sånt du har fått servert? https://www.rema.no/oppskrifter/saus-dressing-og-dipp/saus/flote-og-eplesaus-til-pinnekjott/ Anonymkode: 65ee7...dd0 1
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2022 #18 Skrevet 21. desember 2022 Vi lager hvitsaus til pinnekjøttet. Sper den med sjy fra kokingen og litt melk. Anonymkode: 0b68d...7c8
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2022 #19 Skrevet 21. desember 2022 AnonymBruker skrev (På 20.12.2022 den 12.44): Vet at det kan høres rart ut for mange med saus til pinnekjøtt. Men fikk en gang servert en saus til pinnekjøtt som var litt søtlig på smak. Tror muligens den kunne bestå av typ kraft, sirup og noe melkebasert. Er det noen som har en oppskrift på noe som høres ut som dette? Anonymkode: 28b9e...e9b Mamma lager saus med jevning av smør og mel som hun sper med melk og sø fra ribbekjelen og smaker til med sukker og litt eddik. Jeg bruker bare søet. Anonymkode: 96aab...288
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2022 #20 Skrevet 21. desember 2022 AnonymBruker skrev (På 20.12.2022 den 13.59): Ribbefett til pinnekjøtt? Anonymkode: 51b6b...9ec Ja, men fra fåreribbe selvsagt. Det er ikke mange årene siden det var selvsagt at ribbe var juleribbe/fåreribbe her jeg bor. Om man mente svineribbe presiserte man det. Nå sier de fleste pinnekjøtt om de snakker med folk langveisfra. Men lokalt sier man ribbe. Anonymkode: 96aab...288
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå