Gjest Gjest Skrevet 10. desember 2005 #1 Skrevet 10. desember 2005 Kan mandelpoteten kokes uten skall eller går den bare istykker?
Gjest LoisLane Skrevet 10. desember 2005 #2 Skrevet 10. desember 2005 Jeg tror det skal gå hvis du damper den suuuperforsiktig. Ta av varmen litt før de er ferdige og la dem stå litt.
Charmina Skrevet 11. desember 2005 #3 Skrevet 11. desember 2005 Jeg har aldri hatt problemer med å koke dem uten skal. Men dampkoker de alltid da
Gjest hvimsi Skrevet 11. desember 2005 #5 Skrevet 11. desember 2005 Alltid skallet av her. Bruker mandelpteter hele julen hvert år. Husk at de skal ha MYE mindre koketid. Kjenn på de etter 7 min. Koker de aldri lengre enn 8 min. Husker min første jul jeg skulle lage her hjemme. Første gang med mandelpoteter. Oi oi. Skrelte som vanlig og satte de på. Etter 25 min går jeg på kjøkkenet. POTETMOS. heldigvis skrelte min mann nye i full fart og satte på. Tok meg god tid med å bære ut maten, så var potetene ferdig til gjestene gikk til bords.
Gjest gjest1 Skrevet 12. desember 2005 #6 Skrevet 12. desember 2005 Alltid skallet av her. Bruker mandelpteter hele julen hvert år. Husk at de skal ha MYE mindre koketid. Kjenn på de etter 7 min. Koker de aldri lengre enn 8 min. Husker min første jul jeg skulle lage her hjemme. Første gang med mandelpoteter. Oi oi. Skrelte som vanlig og satte de på. Etter 25 min går jeg på kjøkkenet. POTETMOS. heldigvis skrelte min mann nye i full fart og satte på. Tok meg god tid med å bære ut maten, så var potetene ferdig til gjestene gikk til bords. ← aHA - så der er svaret. Jeg har gitt opp mandelpoteter jeg, men nå skjønner jeg at min kjære mor bare har glemt å fortelle meg at de ikke trenger lenger koketid enn som så. Hadde en serveringsjobb i sommer hvor vi skulle koke mandelpoteter... vanligvis lager ikke vi mat altså, vi bare dekker, pynter, serverer og vasker opp...' Kokte potene med skallet på, i tjuefem minutter eller noe sånt... det var morsomt å prøve og skrelle disse til tretti personer etterpå ja...
Dødspingvinen Skrevet 12. desember 2005 #8 Skrevet 12. desember 2005 Hvordan damper man de da? ← Man kjøper en metallrist på butikken. De passer alle kasseroller. Så fyller man vann under risten, legger poteter oppå, og setter på platen. Det blir veldig bra resultat. Damper ofte gulrøtter med og.
Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #9 Skrevet 12. desember 2005 Kan mandelpoteten kokes uten skall eller går den bare istykker? ← Ja hvem serverer poteter med skallet på? iallefall ikke julaften og andre høytidsdager
Gjest Gjest_Ola_* Skrevet 10. oktober 2008 #10 Skrevet 10. oktober 2008 Mandelpoteter skal alltid kokes med skallet på, også i jula!
Flua Skrevet 10. oktober 2008 #11 Skrevet 10. oktober 2008 Mandelpoteter skal alltid kokes med skallet på, også i jula! Liksom hele poenget med mandelpotet det!
Elbereth Skrevet 10. oktober 2008 #12 Skrevet 10. oktober 2008 Liksom hele poenget med mandelpotet det! Dampkoker alltid mandelpotet, og alltid med skallet på! Serverer dem også alltid med skallet på...
Gjest Gjest_Oda_* Skrevet 23. desember 2008 #13 Skrevet 23. desember 2008 Dampkoker alltid mandelpotet, og alltid med skallet på! Serverer dem også alltid med skallet på... Jeg trodde at folk skrellet dem etter at de var kokt - og før man setter dem på bordet. Et år kokte jeg dem med skall, skrellet dem etter koking og ristet dem lett med litt persillesmør før servering .. Veldig godt - men tidkrevende. Har kjøpt mandelpoteter iår og - men er itvil om hvordan jeg skal koke dem.
LilleMy Skrevet 23. desember 2008 #14 Skrevet 23. desember 2008 OOps... Jeg har skrelt mandelpotetene jeg, og jeg koker de forsiktig og krysser fingrene.....
Gjest Gjest Skrevet 24. desember 2008 #15 Skrevet 24. desember 2008 Jeg dampet mandelpoteter uten skall til pinnekjøttmiddagen for første gang i dag. De trengte mellom 20 og 25 minutter (for en stappfull gryte). Når potetene var møre, helte vi vannet fra, og lot dem dampe og tørke litt uten lokk på gryta. De var ikke i nærheten av å koke i stykker, og smakte kjempegodt. Anbefales!
skrue Skrevet 27. desember 2008 #16 Skrevet 27. desember 2008 Generelt. Ikke kok mandelpoteter. La dem trekke i vann som bare gir fra seg litt luftbobler eller som nevnt på rist.
Gjest Pascale Skrevet 28. desember 2008 #17 Skrevet 28. desember 2008 Bruker man trykkoker kan man bruke med og uten skall.
Lenemor Skrevet 28. desember 2008 #18 Skrevet 28. desember 2008 Min far har en kamerat som har "forsket" litt på koking av mandelpotet. Hans "oppskrift" er å koke (med eller uten skall) potene i 12 min. så skrur han av plata og lar de stå i 15- 20 min å etterkoke. Etter at jeg hørte det har det aldri blitt mos.
MarianneE Skrevet 28. desember 2008 #19 Skrevet 28. desember 2008 Jeg skreller dem, koker opp potetene, skrur av plata og trekker kjelen til sides. Da kokes de ferdig på ettervarmen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå