Gjest Gjest Skrevet 10. desember 2005 #1 Del Skrevet 10. desember 2005 Kan mandelpoteten kokes uten skall eller går den bare istykker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 10. desember 2005 #2 Del Skrevet 10. desember 2005 Jeg tror det skal gå hvis du damper den suuuperforsiktig. Ta av varmen litt før de er ferdige og la dem stå litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Charmina Skrevet 11. desember 2005 #3 Del Skrevet 11. desember 2005 Jeg har aldri hatt problemer med å koke dem uten skal. Men dampkoker de alltid da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 11. desember 2005 #4 Del Skrevet 11. desember 2005 Koker dem alltid uten skall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hvimsi Skrevet 11. desember 2005 #5 Del Skrevet 11. desember 2005 Alltid skallet av her. Bruker mandelpteter hele julen hvert år. Husk at de skal ha MYE mindre koketid. Kjenn på de etter 7 min. Koker de aldri lengre enn 8 min. Husker min første jul jeg skulle lage her hjemme. Første gang med mandelpoteter. Oi oi. Skrelte som vanlig og satte de på. Etter 25 min går jeg på kjøkkenet. POTETMOS. heldigvis skrelte min mann nye i full fart og satte på. Tok meg god tid med å bære ut maten, så var potetene ferdig til gjestene gikk til bords. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 12. desember 2005 #6 Del Skrevet 12. desember 2005 Alltid skallet av her. Bruker mandelpteter hele julen hvert år. Husk at de skal ha MYE mindre koketid. Kjenn på de etter 7 min. Koker de aldri lengre enn 8 min. Husker min første jul jeg skulle lage her hjemme. Første gang med mandelpoteter. Oi oi. Skrelte som vanlig og satte de på. Etter 25 min går jeg på kjøkkenet. POTETMOS. heldigvis skrelte min mann nye i full fart og satte på. Tok meg god tid med å bære ut maten, så var potetene ferdig til gjestene gikk til bords. ← aHA - så der er svaret. Jeg har gitt opp mandelpoteter jeg, men nå skjønner jeg at min kjære mor bare har glemt å fortelle meg at de ikke trenger lenger koketid enn som så. Hadde en serveringsjobb i sommer hvor vi skulle koke mandelpoteter... vanligvis lager ikke vi mat altså, vi bare dekker, pynter, serverer og vasker opp...' Kokte potene med skallet på, i tjuefem minutter eller noe sånt... det var morsomt å prøve og skrelle disse til tretti personer etterpå ja... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #7 Del Skrevet 12. desember 2005 Hvordan damper man de da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dødspingvinen Skrevet 12. desember 2005 #8 Del Skrevet 12. desember 2005 Hvordan damper man de da? ← Man kjøper en metallrist på butikken. De passer alle kasseroller. Så fyller man vann under risten, legger poteter oppå, og setter på platen. Det blir veldig bra resultat. Damper ofte gulrøtter med og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #9 Del Skrevet 12. desember 2005 Kan mandelpoteten kokes uten skall eller går den bare istykker? ← Ja hvem serverer poteter med skallet på? iallefall ikke julaften og andre høytidsdager Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Ola_* Skrevet 10. oktober 2008 #10 Del Skrevet 10. oktober 2008 Mandelpoteter skal alltid kokes med skallet på, også i jula! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flua Skrevet 10. oktober 2008 #11 Del Skrevet 10. oktober 2008 Mandelpoteter skal alltid kokes med skallet på, også i jula! Liksom hele poenget med mandelpotet det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 10. oktober 2008 #12 Del Skrevet 10. oktober 2008 Liksom hele poenget med mandelpotet det! Dampkoker alltid mandelpotet, og alltid med skallet på! Serverer dem også alltid med skallet på... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Oda_* Skrevet 23. desember 2008 #13 Del Skrevet 23. desember 2008 Dampkoker alltid mandelpotet, og alltid med skallet på! Serverer dem også alltid med skallet på... Jeg trodde at folk skrellet dem etter at de var kokt - og før man setter dem på bordet. Et år kokte jeg dem med skall, skrellet dem etter koking og ristet dem lett med litt persillesmør før servering .. Veldig godt - men tidkrevende. Har kjøpt mandelpoteter iår og - men er itvil om hvordan jeg skal koke dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleMy Skrevet 23. desember 2008 #14 Del Skrevet 23. desember 2008 OOps... Jeg har skrelt mandelpotetene jeg, og jeg koker de forsiktig og krysser fingrene..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. desember 2008 #15 Del Skrevet 24. desember 2008 Jeg dampet mandelpoteter uten skall til pinnekjøttmiddagen for første gang i dag. De trengte mellom 20 og 25 minutter (for en stappfull gryte). Når potetene var møre, helte vi vannet fra, og lot dem dampe og tørke litt uten lokk på gryta. De var ikke i nærheten av å koke i stykker, og smakte kjempegodt. Anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 27. desember 2008 #16 Del Skrevet 27. desember 2008 Generelt. Ikke kok mandelpoteter. La dem trekke i vann som bare gir fra seg litt luftbobler eller som nevnt på rist. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pascale Skrevet 28. desember 2008 #17 Del Skrevet 28. desember 2008 Bruker man trykkoker kan man bruke med og uten skall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lenemor Skrevet 28. desember 2008 #18 Del Skrevet 28. desember 2008 Min far har en kamerat som har "forsket" litt på koking av mandelpotet. Hans "oppskrift" er å koke (med eller uten skall) potene i 12 min. så skrur han av plata og lar de stå i 15- 20 min å etterkoke. Etter at jeg hørte det har det aldri blitt mos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 28. desember 2008 #19 Del Skrevet 28. desember 2008 Jeg skreller dem, koker opp potetene, skrur av plata og trekker kjelen til sides. Da kokes de ferdig på ettervarmen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå