AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #1 Skrevet 27. oktober 2022 Tenkte å lage meg lam til middag i dag. Skal ha fløtegratinerte poteter og ovnsbakte grønnsaker til. Men hvordan tilbereder jeg selve kjøttet? Er lammebog i skiver. (Jeg vet det ikke er det beste kjøttet, men syntes annet lammekjøtt var så dyrt). Har forsøkt å google, men finner ikke så mye. Noen steder står det å trekke i vann i et par timer, men jeg skal jo ikke ha det til fårikål/suppe. Andre steder står det at du kan legge det på potet/grønnsaksseng og i ovnen, men da bare i 20 minutter? Står også langtidssteke 4-5 timer, men det gjelder kanske en hel bog? Hvordan ville dere tilberedt det? Anonymkode: c1728...412
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #2 Skrevet 27. oktober 2022 Lammebog i skiver må brukes i gryter. Feks lammefrikassé, eller med hermetiske tomater og rotgrønnsaker. Til tilbehøret du beskriver ville jeg braisert det med løk, hvitløk og rødvin eller tilsvarende (feks eplemost): https://www.thespruceeats.com/braised-lamb-shoulder-chops-recipe-3057896 Da får du mørt kjøtt og en smaksrik saus som vil passe til grønnsaker og fløtegratinerte poteter. 4-5 timer er for hel lammebog som du skriver (og det er helt fantastisk mat om du ikke har prøvd det), med skivet lam holder det med 2-2,5 timer. Anonymkode: ab428...511
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #3 Skrevet 27. oktober 2022 3 minutter siden, AnonymBruker said: Lammebog i skiver må brukes i gryter. Feks lammefrikassé, eller med hermetiske tomater og rotgrønnsaker. Til tilbehøret du beskriver ville jeg braisert det med løk, hvitløk og rødvin eller tilsvarende (feks eplemost): https://www.thespruceeats.com/braised-lamb-shoulder-chops-recipe-3057896 Da får du mørt kjøtt og en smaksrik saus som vil passe til grønnsaker og fløtegratinerte poteter. 4-5 timer er for hel lammebog som du skriver (og det er helt fantastisk mat om du ikke har prøvd det), med skivet lam holder det med 2-2,5 timer. Anonymkode: ab428...511 Takk for tips, så godt ut. I følge denne oppskriften så skal kjøttet bare være i ovnen i ca 20 minutter. Kan det funke? https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/lammeskiver-pa-poteter-og-lok TS Anonymkode: c1728...412
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #4 Skrevet 27. oktober 2022 AnonymBruker skrev (24 minutter siden): Takk for tips, så godt ut. I følge denne oppskriften så skal kjøttet bare være i ovnen i ca 20 minutter. Kan det funke? https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/lammeskiver-pa-poteter-og-lok TS Anonymkode: c1728...412 Nei, det tror jeg blir seigt. Anonymkode: ab428...511 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #5 Skrevet 27. oktober 2022 En oppdatering hvis noen andre en gang lurer på det samme. Jeg tok stykkene ut for å brune dem og syntes de var ganske tynne. Så etter å ha brunet dem to minutter på hver side så hadde jeg dem i ovnen i 20 minutter. Funket kjempefint, de ble møre og gode. TS Anonymkode: c1728...412
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå