Gå til innhold

Hvordan tilberede lammebog i skiver?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å lage meg lam til middag i dag. Skal ha fløtegratinerte poteter og ovnsbakte grønnsaker til.

Men hvordan tilbereder jeg selve kjøttet? Er lammebog i skiver. (Jeg vet det ikke er det beste kjøttet, men syntes annet lammekjøtt var så dyrt).

Har forsøkt å google, men finner ikke så mye. Noen steder står det å trekke i vann i et par timer, men jeg skal jo ikke ha det til fårikål/suppe. Andre steder står det at du kan legge det på potet/grønnsaksseng og i ovnen, men da bare i 20 minutter? Står også langtidssteke 4-5 timer, men det gjelder kanske en hel bog? 

Hvordan ville dere tilberedt det?

Anonymkode: c1728...412

Skrevet

Lammebog i skiver må brukes i gryter. Feks lammefrikassé, eller med hermetiske tomater og rotgrønnsaker.

Til tilbehøret du beskriver ville jeg braisert det med løk, hvitløk og rødvin eller tilsvarende (feks eplemost): https://www.thespruceeats.com/braised-lamb-shoulder-chops-recipe-3057896 Da får du mørt kjøtt og en smaksrik saus som vil passe til grønnsaker og fløtegratinerte poteter.

4-5 timer er for hel lammebog som du skriver (og det er helt fantastisk mat om du ikke har prøvd det), med skivet lam holder det med 2-2,5 timer.

Anonymkode: ab428...511

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker said:

Lammebog i skiver må brukes i gryter. Feks lammefrikassé, eller med hermetiske tomater og rotgrønnsaker.

Til tilbehøret du beskriver ville jeg braisert det med løk, hvitløk og rødvin eller tilsvarende (feks eplemost): https://www.thespruceeats.com/braised-lamb-shoulder-chops-recipe-3057896 Da får du mørt kjøtt og en smaksrik saus som vil passe til grønnsaker og fløtegratinerte poteter.

4-5 timer er for hel lammebog som du skriver (og det er helt fantastisk mat om du ikke har prøvd det), med skivet lam holder det med 2-2,5 timer.

Anonymkode: ab428...511

Takk for tips, så godt ut. 

I følge denne oppskriften så skal kjøttet bare være i ovnen i ca 20 minutter. Kan det funke? 

https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/lammeskiver-pa-poteter-og-lok

TS

Anonymkode: c1728...412

Skrevet

En oppdatering hvis noen andre en gang lurer på det samme.

Jeg tok stykkene ut for å brune dem og syntes de var ganske tynne. Så etter å ha brunet dem to minutter på hver side så hadde jeg dem i ovnen i 20 minutter. Funket kjempefint, de ble møre og gode.

TS

Anonymkode: c1728...412

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...