Gjest Gjest Skrevet 2. desember 2005 #1 Del Skrevet 2. desember 2005 Hvordan steker dere poteter i ovnen. Prøvde meg her endag på å stekte poteter med skall på. Fikk beskjed om å dele en potet i 4 ha på salt pepper og olje. Stekes i 1/2 time i en ildfast form. Totalt mislykket!!! Kan noen forklare meg hvordan dere steker poteter?? Med eller uten skall, spiller ingen rolle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. desember 2005 #2 Del Skrevet 2. desember 2005 Skjær en potet (uskrelt eller skrelt er det samme) i båter og ha de i et ildfast fat eller på et stekebrett. Du kan ha på krydder og eventuelt pensle dem med olje. De må nok stå inne lenger enn en halvtime, prøv deg frem. Du kan jo også lage hasselbackpoteter. Da skreller og skyller du potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt og pepper eller annet krydder. Stekes på 225 grader i rundt 20 minutter. Strø brødrasp og revet ost over (liker best med bare ost jeg, og ikke brødrasp), og stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 2. desember 2005 #3 Del Skrevet 2. desember 2005 Hva var det som var mislykket da? Om de var harde så er det jo bare å steke de lenger. Jeg pleier ikke å ta tiden, men ser når der ferdige når de har "blåst" seg opp, da tar jeg som regel en av de største og tester om den er ferdig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smørblomsten Skrevet 2. desember 2005 #4 Del Skrevet 2. desember 2005 Jeg har funnet ut at de blir best om du skreller dem først! Deles i størrelse på appelsinbåter, bland dem i en bakebolle med noen ss olje og krydder. Hell dem så over på bakepapir og stek i midten av ovnen ca 20-25 min først på 220 gr. Så 10 min. setter du brettet ØVERST i ovnen, evt setter på varmluft så de blåser seg opp ekstra, og blir litt 'brent' i fargen. Viktig at de ikke 'bader' i olje, så etter oljeblandingen er det viktig å helle dem over på bakepapiret uten at mye olje følger med Lykke til! Kan nesten ikke bli mislykket! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 3. desember 2005 #5 Del Skrevet 3. desember 2005 Jeg skreller og skjærer i båter ala apelsinbåter, slenger i en ildfast form og heller over litt olje og div krydder. Setter inn i ovnen, rører rundt ca hvert tiende minutt, lar det stå 40-50-60 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 3. desember 2005 #6 Del Skrevet 3. desember 2005 Jeg steker poteter i stekepanna jeg. Deler i ganske smale båter eller skiver på ca 0,5 cm. Med skall, steker i rapsolje, en litt større dæsj enn vanlig steking. Rører rundt ganske ofte, høy varme i 10 min, skru ned varmen til middels de siste ti og krydre. Blir så godt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
meta2 Skrevet 4. desember 2005 #7 Del Skrevet 4. desember 2005 Ikke alle poteter egner seg til steking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cr@sh Skrevet 4. desember 2005 #8 Del Skrevet 4. desember 2005 Jeg skreller og skjærer i båter ala apelsinbåter, slenger i en ildfast form og heller over litt olje og div krydder. Setter inn i ovnen, rører rundt ca hvert tiende minutt, lar det stå 40-50-60 minutter. ← Sånn gjør jeg det også... Bortsett fra at jeg ikke gidder å røre rundt sååå ofte... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Maddy Skrevet 6. desember 2005 #9 Del Skrevet 6. desember 2005 Her har jeg halvkokt poteter med skrell. Latt dampen renne av og så hatt dem i ovnen på ca 225 grader til de ser sprø og gode ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå