Gå til innhold

Melisglasur med helt egg, ikke bare eggehvite


Anbefalte innlegg

Skrevet

Funker det? Eller er det umulig?

Driter i fargen.

Anonymkode: 20ca5...1d7

Skrevet

Høres ut som en ekkel og dårlig idé:spy:

Anonymkode: dce0e...51d

  • Liker 1
Skrevet

Hvorfor egg? Blander bare melis med vann jeg. 

Anonymkode: 0227e...8d3

Skrevet

Det vil ikke bli stivt som det skal. 

Anonymkode: 17527...919

Skrevet (endret)

Plommene kan du lage vaniljekrem eller lemon curd av, eller bruke i en carbonara.

Man bruker kun hvitten i glasuren

Endret av Summeer
  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Høres ut som en ekkel og dårlig idé:spy:

Anonymkode: dce0e...51d

Why?

Anonymkode: 20ca5...1d7

Skrevet

Tror nok at fettet i eggeplommene vil hindre dette i å stivne, slik glasur skal. 

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Hvorfor egg? Blander bare melis med vann jeg. 

Anonymkode: 0227e...8d3

Oppskriften sier eggehvite.

Anonymkode: 20ca5...1d7

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det vil ikke bli stivt som det skal. 

Anonymkode: 17527...919

Og eggeplommen forhindrer dette?

Anonymkode: 20ca5...1d7

Skrevet

Hvorfor???

Anonymkode: 20fe5...fab

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Og eggeplommen forhindrer dette?

Anonymkode: 20ca5...1d7

Jeg er ingen baker, men når man skal piske marrengs, så blir den ikke stiv hvis man har hele egget oppi. Så vil anta at det vil forhindre at melisen stivner, hvis man brukere eggeplommen også.

Anonymkode: 4779a...47e

  • Liker 1
Skrevet

Plommen inneholder proteiner og fett som gjør at du ikke vil få glasur om denne er med, du vil få en slags eggedosis og ikke glasur, og eggedosis separeres etter at det står en stund, derfor bruker man kun eggehviten da den fester seg. Men om du ikke vil ha plommen til overs hvorfor ikke lage majones av den? Ha i litt finhakket hvitløk, litt chilli, etpar korn med salt og litt pepper, pisk i et desilitermål (3 dl) mens du heller i solsikkeolje (annen olje du har hjemme) og viola.. supergod majones.. 

Anonymkode: 8ca56...f3e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...