Gå til innhold

Carbonara er jo ikke usunt!?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Problemet er at man blir veldig fort sulten igjen av raske karbohydrater som hvit pasta består av. 

Anonymkode: a7dc2...eea

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvorfor ville du høre hva folk mente? 

Anonymkode: ce223...229

Fordi noen folk faktisk synes det er gledelig at spagetti carbonara kan lages uten at det blir feil kosthold. Tusen takk TS  :)

Det gjør godt å dele gode idèer, og litt ros i hverdagen er en fin dessert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

🤣🤣 det innholdet er faktisk fascinerende. Det skal de ha for.. løk, persille, hvitløk, champignon og paprika .. kan ihvertfal ikke klage på at det ikke er grønnsaker her! 

Anonymkode: ce223...229

🤣 Og med 1% persille, er det mindre enn 1% av hver av de andre, ettersom ingredienslister står i fallende rekkefølge mht. mengde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Problemet er at man blir veldig fort sulten igjen av raske karbohydrater som hvit pasta består av. 

Anonymkode: a7dc2...eea

Aldri opplevd. Er stappmett i timevis etter en pastamiddag.

Anonymkode: 72f38...a1a

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Aner ikke, var en anonym over som tilsatte melk. Jeg har ikke så bastant mening om dette, men om jeg skulle tilsatt noe ville jeg valgt fløte, fordi jeg synes det hever smaken generelt, selvom det ikke er « lov» tydeligvis. 

Anonymkode: ce223...229

Da har du laget pasta med fløtesaus.

Godt det også, men ikke carbonara.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Lafamiglia skrev (1 minutt siden):

🤣 Og med 1% persille, er det mindre enn 1% av hver av de andre, ettersom ingredienslister står i fallende rekkefølge mht. mengde.

Hvordan fant de ut at.. « hmmm, hvis vi tilsetter 0,09% paprika så blir det sikkert kjempe godt» altså.. det var en lang og spennende ingrediensliste. 

Anonymkode: ce223...229

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Da kan de ikke kalle det ekte carbonara heller. 

Anonymkode: 2cdfb...c2e

Tradisjonell carbonara lages ikke med bacon heller, så skjønner ikke diskusjonen. Det er ikke uvanlig å lage små tilpasninger på kjøkkenet. Det blir ikke en helt ny rett bare fordi man tilsetter én ingrediens. 

Anonymkode: 42cab...efa

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er ikke carbonara om de bruker fløte 

Anonymkode: 2cdfb...c2e

Jo. Du blander ekte carbonara og carbonara

Anonymkode: 1ebff...af7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er ikke carbonara om de bruker fløte 

Anonymkode: 2cdfb...c2e

Da er det ikke carbonara om du bruker bacon eller parmesan heller, fordi ingen av de brukes i TRADISJONELL carbonara. "Ekte" carbonara inneholder guanciale og pecorino. Får i det minste være konsekvente når dere skal være så bastante.

Anonymkode: 42cab...efa

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ift mengde, er det veldig energi tett mat. Om du skalerer ned størrelsen på alle måltider, så vil man kunne få de til 500 kalorier. Problemet for de fleste er at mengden ikke metter nok i lengden. Eller i det hele tatt
 

men å fylle på med brokkoli er bra 👍🏻

Anonymkode: 6535b...778

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Tradisjonell carbonara lages ikke med bacon heller, så skjønner ikke diskusjonen. Det er ikke uvanlig å lage små tilpasninger på kjøkkenet. Det blir ikke en helt ny rett bare fordi man tilsetter én ingrediens. 

Anonymkode: 42cab...efa

Så du mener at pizza med pineapple er pizza? Den orginale pizza hadde ikke pineapple på seg i flere hundre år!!!

Anonymkode: 1ebff...af7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Så du mener at pizza med pineapple er pizza? Den orginale pizza hadde ikke pineapple på seg i flere hundre år!!!

Anonymkode: 1ebff...af7

Men herregud, vi er jo på samme side i denne diskusjonen?? Jeg sier jo imot påstanden, at det fint kan kalles carbonara selv om det ikke er nøyaktig som den tradisjonelle oppskriften. På samme måte som at pizza er pizza, uansett om det er ananas på eller ei.

Anonymkode: 42cab...efa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Så du mener at pizza med pineapple er pizza? Den orginale pizza hadde ikke pineapple på seg i flere hundre år!!!

Anonymkode: 1ebff...af7

Hva hadde de på den originale pizzaen i flere hundre år? 

Anonymkode: ce223...229

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Et annet tips er en pizza fra pizzabakeren! Går man for tynn bunn og velger «106 blandingen» så får man 2 middager for 104 kr, og en halv pizza er 500 kalorier. Resten halve pizzaen hives i fryseren, kjapt å varme den opp i ovnen senere og er fortsatt like god! 

Anonymkode: 6535b...778

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Fufu skrev (1 time siden):

Da har du laget pasta med fløtesaus.

Godt det også, men ikke carbonara.

Problemet ditt er at jeg var i Italias fotspor og der fikk carbonara i forskjellige varianter. Ene hadde hvitløk i og en brukte sine egne griser.

Hva er din hevd over disse når de hevdet dette var carbonara? Da forlanger jeg kilder og begrunnelse hvorfor tar du fra de retten til sin egen rett.

Anonymkode: 1ebff...af7

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hva hadde de på den originale pizzaen i flere hundre år? 

Anonymkode: ce223...229

Restemat. Det er starten på pizzaens historie 

Anonymkode: 6535b...778

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Aldri vært på slike restauranter. 

Kan du gi noen eksempler?

Anonymkode: 72f38...a1a

Egon 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Restemat. Det er starten på pizzaens historie 

Anonymkode: 6535b...778

Hva hvis de hadde ananasrester da? Lurer på hva reglene for og kalle det en original pizza av restemat er. 

Anonymkode: ce223...229

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Det er «kosemat» fordi det er en del karbohydrater og fett i samme måltid. Økt sjangse for feks infarkt. 

Anonymkode: 16bcc...c37

Litt som et halvt glass vin

Anonymkode: 3d52d...102

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hva hvis de hadde ananasrester da? Lurer på hva reglene for og kalle det en original pizza av restemat er. 

Anonymkode: ce223...229

På den tiden hadde de ikke eksotiske frukter liggende rundt nei 🙈 Kanskje noen fikk noe fra en båt, men der pizzaen ble til var det ikke vanlig med ananas i kosten… 

Jeg elsker ananas på pizza. Hva som er en ekte pizza må skilles ut ifra hva som er pizzaens historie og hva som gjorde pizza kjent og populært

Anonymkode: 6535b...778

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...