Jeffe Skrevet 13. juli 2022 #101 Del Skrevet 13. juli 2022 Fufu skrev (1 time siden): Da har du laget pasta med fløtesaus. Godt det også, men ikke carbonara. Hei jeg googlet carbonara og en av de første treffene var fra godt.no de skriver følgende: Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan. For meg virker det som at det er lov å eksperimentere litt og allikevel endrer ikke navnet på retten seg. Kan du ringe redaktøren og be de korrigere teksten sin? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juli 2022 #102 Del Skrevet 13. juli 2022 Jeg driter I hvor sunt eller usunt noe er, jeg spiser mat som er godt. Så spiser jeg heller en mindre mengde, for det er der folk ofte sliter. Anonymkode: 5894b...0be 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juli 2022 #103 Del Skrevet 13. juli 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): På den tiden hadde de ikke eksotiske frukter liggende rundt nei 🙈 Kanskje noen fikk noe fra en båt, men der pizzaen ble til var det ikke vanlig med ananas i kosten… Jeg elsker ananas på pizza. Hva som er en ekte pizza må skilles ut ifra hva som er pizzaens historie og hva som gjorde pizza kjent og populært Anonymkode: 6535b...778 Nei, de hadde kanskje ikke så mye eksotisk frukt, jeg ser den, men restemat er jo restemat slik jeg ser det, ikke flere hundre år gammel restemat. jeg kjenner ikke pizzaen historie så godt, og vet oppriktig ikke hva de primært brukte av rester på den opprinnelige pizzaen for flere hundre år siden. Når jeg vokste opp så var pizza litt sånn, vi puttet på rester av ost, pålegg , kjøtt. Mye rart egentlig 😅 ikke noe jeg lager i dag. Anonymkode: ce223...229 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lafamiglia Skrevet 13. juli 2022 #104 Del Skrevet 13. juli 2022 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Ift mengde, er det veldig energi tett mat. Om du skalerer ned størrelsen på alle måltider, så vil man kunne få de til 500 kalorier. Problemet for de fleste er at mengden ikke metter nok i lengden. Eller i det hele tatt men å fylle på med brokkoli er bra 👍🏻 Anonymkode: 6535b...778 Folk er forskjellige. Jeg har aldri hatt vektproblemer (og jeg nærmer meg 50), og har aldri brydd meg om kalorier eller om fettinnhold. For meg er det sånn at mat som inneholder mye fett, er mye mer mettende enn fettfattig kost. Det gjør at jeg holder jeg meg mett lenger, og det gjør også at jeg spiser mindre til neste måltid. Brokkoli er for øvrig veldig bra på alle mulige vis, men det er ikke noe som gir meg metthetsfølelse i særlig grad. Dermed, om jeg skulle byttet ut noe av fettet med brokkoli i et carbonara-måltid, ville jeg blitt fort fysen etterpå. Men å legge til brokkoli i stedet for å bruke det som erstatning for fett, er kjempebra. Jeg er altså avhengig av nok fett for å bli mett og fornøyd. Jeg har samtidig skjønt det sånn, at det å spise stort volum (f.eks. i form av grønnsaker) er noe som gjør andre mennesker mett. Som sagt, vi er alle forskjellige. For noen er det fett som trengs, for andre proteiner, og for atter andre igjen volum, dvs. masse fiberike grønnsaker og korn. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fufu Skrevet 13. juli 2022 #105 Del Skrevet 13. juli 2022 Jeffe skrev (11 minutter siden): Hei jeg googlet carbonara og en av de første treffene var fra godt.no de skriver følgende: Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan. For meg virker det som at det er lov å eksperimentere litt og allikevel endrer ikke navnet på retten seg. Kan du ringe redaktøren og be de korrigere teksten sin? Ok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker 42 Skrevet 13. juli 2022 #106 Del Skrevet 13. juli 2022 Kommer jo an på "perspektiv", øvrig kosthold, og hvordan man definerer "sunt", tror jeg 🤔 Jeg synes det er raaaasende gØdt, og tror det er den eneste matretten jeg faktisk kunne spist meg tjÅkk på... Problemet mitt er at det er så frøktlig godt, og i kombinasjon med at det er så spekket med kalorier (slik jeg lager det) , og gir mer eller mindre ingen metthetsfølelse før jeg har forspist meg, lager stooor batcher, lett å varme opp, og at det smaker enda bedre når det har stått litt - så er det ikke "sunt" for meg (iaf. så lenge jeg er litt småtjÅkk) .😅 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juli 2022 #107 Del Skrevet 13. juli 2022 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Jeg lager hjemmelaget carbonara. Jeg bruker 1 egg, 25g parmasan, 65-80g spaghetti og 50g bacon! Dette er 1 porsjon. Etter mine utregninger tilsvarer dette ca 450-500 kalorier. 37g protein og 35 g karbohydrat. Det er ikke karbs i verken bacon, parmasan eller egg. Det eneste er spaghettien. Det er itillegg alle vitaminer man trenger bortsettfra C vitamin i egg. Parmasan har også en del mineraler og sånt man trenger, og alle ingrediensene har mye protein. Dette for meg høres jo ut som et perfekt sammensatt treningsmåltid? Ta oppi litt brokkoli i tillegg 🤷♀️ Jeg har alltid tenkt at carbonara er fyfy, og sånn det blir fremstilt så høres det ut som det værste man kan spise. Hvorfor er dette liksom så usunt ? Anonymkode: 2e65c...2a4 Det er usunt fordi spaghetti består av korn, i sin verste form (fint hvetemel). Les litt om antibeitestoffer osv. så skjønner du. Men det er jo ikke slik at man automatisk blir syk av å spise litt sånt en gang i blant heller! Anonymkode: f5563...220 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Muffin man Skrevet 14. juli 2022 #108 Del Skrevet 14. juli 2022 Jeffe skrev (13 timer siden): Hei jeg googlet carbonara og en av de første treffene var fra godt.no de skriver følgende: Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan. For meg virker det som at det er lov å eksperimentere litt og allikevel endrer ikke navnet på retten seg. Kan du ringe redaktøren og be de korrigere teksten sin? Du må ikke tro på alt du leser på nettet, vet du Den klassiske varianten hadde ikke engang parmesan eller pancetta.. Cluet med pasta carbonara er at du lager kremen av egg og parmesan/pecorino. Det er ikke ulovlig å kalle inspirerte retter for carbonara. Mange gjør det. Skal man lage den egentlige carbonaraen så vil det å bruke kremfløte ikke være helt innenfor. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. juli 2022 #109 Del Skrevet 14. juli 2022 Muffin man skrev (41 minutter siden): Du må ikke tro på alt du leser på nettet, vet du Den klassiske varianten hadde ikke engang parmesan eller pancetta.. Cluet med pasta carbonara er at du lager kremen av egg og parmesan/pecorino. Det er ikke ulovlig å kalle inspirerte retter for carbonara. Mange gjør det. Skal man lage den egentlige carbonaraen så vil det å bruke kremfløte ikke være helt innenfor. Tror du blander klassisk carbonara og carbonara Anonymkode: 1ebff...af7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Muffin man Skrevet 14. juli 2022 #110 Del Skrevet 14. juli 2022 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Tror du blander klassisk carbonara og carbonara Anonymkode: 1ebff...af7 Å? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. juli 2022 #111 Del Skrevet 14. juli 2022 Muffin man skrev (Akkurat nå): Å? Det går an å lage carbonara med fløte men ikke klassisk carbonara med fløte Anonymkode: 1ebff...af7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Muffin man Skrevet 14. juli 2022 #112 Del Skrevet 14. juli 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det går an å lage carbonara med fløte men ikke klassisk carbonara med fløte Anonymkode: 1ebff...af7 Det kommer an på hvordan man definerer Carbonara og om riktig "teknikk" bak kremen definerer retten eller ikke. Uenigheten her handler om hvor grensen går i forhold til oppskrift før retten blir noe annet Mange mener kremfløte er over kanten.. Andre ikke. Folk for lage og navngi retten slik de ønsker for min del. Klassisk Carbonara er for øvrig: Guanciale, pecorino, egg og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå