tuji Skrevet 17. november 2005 #1 Del Skrevet 17. november 2005 Jeg lagde brente mandler for første gang her en dag, men det ble et salig kliss når jeg skulle tømme dem ut på plata. Hvordan unngår man at de klistrer seg? I oppskriften sto det at de skulle skilles med en gaffel, men den ble full av smeltet sukker og det ble bare klin. Noen gode tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 17. november 2005 #2 Del Skrevet 17. november 2005 Jeg har erfart at det lønner seg å vente til mandlene har avkjølt seg litt, da kan du skille de med fingrene, mye enklere. Ellers har jeg funnet enn oppskrift med melis istdenfor sukker som jeg synes er enklere å lykkes med. Skrik ut om du vil ha den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 17. november 2005 #3 Del Skrevet 17. november 2005 Matpinsett i en hånd og en gaffel f.eks i en annen for å holde de andre mandlene tilbake mens du plukker en og en ut? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 17. november 2005 #4 Del Skrevet 17. november 2005 Jeg har erfart at det lønner seg å vente til mandlene har avkjølt seg litt, da kan du skille de med fingrene, mye enklere. Ellers har jeg funnet enn oppskrift med melis istdenfor sukker som jeg synes er enklere å lykkes med. Skrik ut om du vil ha den ← *skrik* gjaldt det meg også? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 17. november 2005 #5 Del Skrevet 17. november 2005 *skrik* gjaldt det meg også? ← Hehe Selvfølgelig. Brente mandler 1/2 kg mandler 250 g malis 1 1/2 dl vann Kok opp alle ingrediensene, la vannet koke inn. Når mandlene har blitt tørre og sukkeret har krystallisert seg; skru platen opp og rør kraftig. Det hvite laget skal smelte til en gyldenhet. Hell utover bakepapir og del fra hverandre med gaffel. (jeg foretrekker å vente til de er lunke og dele med fingrene.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 18. november 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 18. november 2005 Jeg har sett noen oppskrifter med smør i, kan det hjelpe kanskje? Når jeg delte mandlene sist ble jeg helt sår på fingrene av alt det skarpe knekket. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bhsiltsk Skrevet 18. november 2005 #7 Del Skrevet 18. november 2005 Min oppskrift er det også smør i. Littegranne, bare. Og jeg heller mandelblandingen utover et oljesmurt bakebapir, og så er jeg lynkjapp med to gafler (her er også samboer ofte med) og skiller dem mens de er superglovarme. Har aldri fått en sånn klump som det ikke går an å skille. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 18. november 2005 #8 Del Skrevet 18. november 2005 Her er min oppskrift, den har jeg fått av min grand-grand-tante. 3 dl skåldede mandler 2 dl sukker 1 dl vann 2 ts bakepulver Allehånde, kardemomme, kanel, malt ingefær (1-2 ts av hver etter smak) Framgangsmåten er som flere andre har skrevet, bakepulveret gjør at hele greia bruser og sukkeret som skal karamelliseries blir på en måte mer porøst. Gamle tante laget en porsjon med og en uten krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 18. november 2005 Forfatter #9 Del Skrevet 18. november 2005 Blir ikke gaffelen deres en eneste karamellklump? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 18. november 2005 #10 Del Skrevet 18. november 2005 Blir ikke gaffelen deres en eneste karamellklump? ← Ikke min i hvertfall, jeg tar ut mandlene av gryta med en sleiv og over på sånn teflon-stekepapirgreie. Prøver å legge dem litt spredt utover, og når jeg har fått opp alle av gryta deler jeg de som sitter sammen med to gafler, er bare å kakke litt i dem... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. november 2005 #11 Del Skrevet 18. november 2005 Jeg har brukt oppskriften til -Fisken-, og sleit først med å skjønne når mandlene egentlig var ferdige - sukkersmeltingsprossesen går gjennom flere stadier før klisset får rett konsistens... Det nytter i hvert fall ikke å ta det for tidlig. Men det gikk til slutt - godt ble det også:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 18. november 2005 #12 Del Skrevet 18. november 2005 Jeg har brukt oppskriften til -Fisken-, og sleit først med å skjønne når mandlene egentlig var ferdige - sukkersmeltingsprossesen går gjennom flere stadier før klisset får rett konsistens... Det nytter i hvert fall ikke å ta det for tidlig. Men det gikk til slutt - godt ble det også:-) ← JEg tar de ofte før de blir helt karamelisert, mens de har sånne hvite krystaller på seg. Synes de er best da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 18. november 2005 Forfatter #13 Del Skrevet 18. november 2005 Jeg får prøve igjen i helgen og se om det går bedre da. Tror litt av feilen er at jeg tømte alt ut på stekeplaten slik at det kom med unødvendig mye karamell. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå