Gå til innhold

Brente mandler som klistrer seg sammen


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lagde brente mandler for første gang her en dag, men det ble et salig kliss når jeg skulle tømme dem ut på plata. Hvordan unngår man at de klistrer seg? I oppskriften sto det at de skulle skilles med en gaffel, men den ble full av smeltet sukker og det ble bare klin. Noen gode tips?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har erfart at det lønner seg å vente til mandlene har avkjølt seg litt, da kan du skille de med fingrene, mye enklere.

Ellers har jeg funnet enn oppskrift med melis istdenfor sukker som jeg synes er enklere å lykkes med. Skrik ut om du vil ha den :)

Skrevet

Matpinsett i en hånd og en gaffel f.eks i en annen for å holde de andre mandlene tilbake mens du plukker en og en ut?

Skrevet
Jeg har erfart at det lønner seg å vente til mandlene har avkjølt seg litt, da kan du skille de med fingrene, mye enklere.

Ellers har jeg funnet enn oppskrift med melis istdenfor sukker som jeg synes er enklere å lykkes med. Skrik ut om du vil ha den :)

*skrik* gjaldt det meg også? :sjenert:

Skrevet
*skrik* gjaldt det meg også? :sjenert:

Hehe :ler:

Selvfølgelig.

Brente mandler

1/2 kg mandler

250 g malis

1 1/2 dl vann

Kok opp alle ingrediensene, la vannet koke inn. Når mandlene har blitt tørre og sukkeret har krystallisert seg; skru platen opp og rør kraftig. Det hvite laget skal smelte til en gyldenhet. Hell utover bakepapir og del fra hverandre med gaffel.

(jeg foretrekker å vente til de er lunke og dele med fingrene.)

Skrevet

Jeg har sett noen oppskrifter med smør i, kan det hjelpe kanskje? Når jeg delte mandlene sist ble jeg helt sår på fingrene av alt det skarpe knekket.

Gjest Bhsiltsk
Skrevet

Min oppskrift er det også smør i. Littegranne, bare.

Og jeg heller mandelblandingen utover et oljesmurt bakebapir, og så er jeg lynkjapp med to gafler (her er også samboer ofte med) og skiller dem mens de er superglovarme.

Har aldri fått en sånn klump som det ikke går an å skille.

Skrevet

Her er min oppskrift, den har jeg fått av min grand-grand-tante.

3 dl skåldede mandler

2 dl sukker

1 dl vann

2 ts bakepulver

Allehånde, kardemomme, kanel, malt ingefær (1-2 ts av hver etter smak)

Framgangsmåten er som flere andre har skrevet, bakepulveret gjør at hele greia bruser og sukkeret som skal karamelliseries blir på en måte mer porøst. Gamle tante laget en porsjon med og en uten krydder.

Skrevet

Blir ikke gaffelen deres en eneste karamellklump?

Skrevet
Blir ikke gaffelen deres en eneste karamellklump?

Ikke min i hvertfall, jeg tar ut mandlene av gryta med en sleiv og over på sånn teflon-stekepapirgreie. Prøver å legge dem litt spredt utover, og når jeg har fått opp alle av gryta deler jeg de som sitter sammen med to gafler, er bare å kakke litt i dem...

Skrevet

Jeg har brukt oppskriften til -Fisken-, og sleit først med å skjønne når mandlene egentlig var ferdige - sukkersmeltingsprossesen går gjennom flere stadier før klisset får rett konsistens... Det nytter i hvert fall ikke å ta det for tidlig. Men det gikk til slutt - godt ble det også:-)

Skrevet
Jeg har brukt oppskriften til -Fisken-, og sleit først med å skjønne når mandlene egentlig var ferdige - sukkersmeltingsprossesen går gjennom flere stadier før klisset får rett konsistens... Det nytter i hvert fall ikke å ta det for tidlig. Men det gikk til slutt - godt ble det også:-)

JEg tar de ofte før de blir helt karamelisert, mens de har sånne hvite krystaller på seg. Synes de er best da :)

Skrevet

Jeg får prøve igjen i helgen og se om det går bedre da. Tror litt av feilen er at jeg tømte alt ut på stekeplaten slik at det kom med unødvendig mye karamell.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...