AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #1 Del Skrevet 19. juni 2022 Noen som vet hvor lenge en åpnet fetaost holder seg? Blokk, ikke sånn som ligger i lake Anonymkode: 4411a...97c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #2 Del Skrevet 19. juni 2022 Et tips for å forlenge holdbarheten til flere uker, er å legge osten i en saltlake (salt/vann) som du lager selv. Dekk hele osten med saltlaken og så tett lokk. Ellers vil du fort merke det når osten begynner å lukte vondt, tror ikke det vil ta veldig lang tid (kanskje vel en uke). Anonymkode: dc88f...92f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #3 Del Skrevet 19. juni 2022 Generelt sett skal ferskost som feta, mozzarella, ricotta etc brukes innen 3-4 dager etter åpning. Et par dager ekstra går bra dersom man bruker osten i mat som varmebehandles (men smaken endres noe). Anonymkode: 4ecdf...cab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #4 Del Skrevet 19. juni 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Et tips for å forlenge holdbarheten til flere uker, er å legge osten i en saltlake (salt/vann) som du lager selv. Dekk hele osten med saltlaken og så tett lokk. Ellers vil du fort merke det når osten begynner å lukte vondt, tror ikke det vil ta veldig lang tid (kanskje vel en uke). Anonymkode: dc88f...92f Holder den så lenge uten saltlake? Jeg trodde kanskje det var snakk om et par dager som AB over her nevner Anonymkode: 4411a...97c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #5 Del Skrevet 19. juni 2022 Putt den i en boks med lokk, dekk med saltlake (som du lager lett selv: vann + salt = saltlake) Anonymkode: bf912...1cc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #6 Del Skrevet 20. juni 2022 Jeg bruker den over en uke etter åpning. Ikke noe problrm. Anonymkode: 9aa2c...c10 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #7 Del Skrevet 20. juni 2022 Hva gjør dere i forhold til holdbarhet for åpnet fetaost på glass i lake? Det er jo umulig å bruke opp glasset på en uke med mindre man spiser salat hver dag.. Anonymkode: 46aba...eed 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2022 #8 Del Skrevet 20. juni 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Hva gjør dere i forhold til holdbarhet for åpnet fetaost på glass i lake? Det er jo umulig å bruke opp glasset på en uke med mindre man spiser salat hver dag.. Anonymkode: 46aba...eed Enig! Her må de ofte kastes halve glasset eller pakken Skulle ønske det fantes mindre glass. Anonymkode: a823d...956 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2022 #9 Del Skrevet 21. juni 2022 Fetaost i lake holder seg i ukesvis, om ikke månedsvis. Dere spiser ekstremt lite fetaost hvis dere ikke klarer å spise opp det. Anonymkode: bf912...1cc 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2022 #10 Del Skrevet 21. juni 2022 AnonymBruker skrev (På 19.6.2022 den 14.26): Holder den så lenge uten saltlake? Jeg trodde kanskje det var snakk om et par dager som AB over her nevner Anonymkode: 4411a...97c Ligger den oppbevart i kaldt kjøleskap, tror jeg du fint kan bruke den etter en uke. Men du må selvsagt se på den, og lukte på den. Kjenner du at det lukter vondt/surt, så kast den. Merker du ikke noe, så bruker du den. Anonymkode: dc88f...92f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2022 #11 Del Skrevet 21. juni 2022 AnonymBruker skrev (På 19.6.2022 den 7.25): Et tips for å forlenge holdbarheten til flere uker, er å legge osten i en saltlake (salt/vann) som du lager selv. Dekk hele osten med saltlaken og så tett lokk. Ellers vil du fort merke det når osten begynner å lukte vondt, tror ikke det vil ta veldig lang tid (kanskje vel en uke). Anonymkode: dc88f...92f AnonymBruker skrev (På 19.6.2022 den 17.23): Putt den i en boks med lokk, dekk med saltlake (som du lager lett selv: vann + salt = saltlake) Anonymkode: bf912...1cc Hvor mye salt bruker dere ca i forhold til vann? Anonymkode: 4411a...97c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2022 #12 Del Skrevet 21. juni 2022 https://godgreskmat.wordpress.com/2013/10/08/tips-oppbevaring-av-fetaost/ feta skal lagres i saltlake, og den saltlaken som er i originalforpakningene er bare nok så lenge pakken er lufttett. Men hjelpen er nær: Lag en saltlake selv, ved å røre ut ca 60 gram salt i 1\2 liter kaldt vann. Legg fetaen i en boks, og hell over lake så den dekker osten fullstendig. Sikkert unødvendig å si, men bruk en boks som er best mulig tilpasset ostestørrelsen, så er du sikker på å ha nok lake. Sett tett lokk på boksen, sett den i kjøleskapet, og osten holder i flere uker. Anonymkode: 5addd...d1f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juni 2022 #13 Del Skrevet 25. juni 2022 AnonymBruker skrev (På 21.6.2022 den 21.50): kaldt vann Går det an å bruke kaldt vann? Jeg lærte som ung at man må koke opp vannet for at saltet skal løse seg opp. Nå føler jeg ,eg nesten dum hvis det fungerer like bra med kaldt vann. Anonymkode: 20b67...1a1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 26. juni 2022 #14 Del Skrevet 26. juni 2022 13 hours ago, AnonymBruker said: Går det an å bruke kaldt vann? Jeg lærte som ung at man må koke opp vannet for at saltet skal løse seg opp. Nå føler jeg ,eg nesten dum hvis det fungerer like bra med kaldt vann. Anonymkode: 20b67...1a1 Jeg varmer opp vann, blander i salt og kjøler av før jeg har i en boks med fetaosten. Jeg bruker 30 g salt til 2.5 dl vann. Kan halvere begge og det passer bedre med hvor mye du trenger, jeg gjør normalt dette, er nok at osten dekkes og noe mer). 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2022 #15 Del Skrevet 26. juni 2022 skrue skrev (6 minutter siden): Jeg varmer opp vann, blander i salt og kjøler av før jeg har i en boks med fetaosten. Jeg bruker 30 g salt til 2.5 dl vann. Kan halvere begge og det passer bedre med hvor mye du trenger, jeg gjør normalt dette, er nok at osten dekkes og noe mer). AnonymBruker skrev (På 21.6.2022 den 21.50): https://godgreskmat.wordpress.com/2013/10/08/tips-oppbevaring-av-fetaost/ feta skal lagres i saltlake, og den saltlaken som er i originalforpakningene er bare nok så lenge pakken er lufttett. Men hjelpen er nær: Lag en saltlake selv, ved å røre ut ca 60 gram salt i 1\2 liter kaldt vann. Legg fetaen i en boks, og hell over lake så den dekker osten fullstendig. Sikkert unødvendig å si, men bruk en boks som er best mulig tilpasset ostestørrelsen, så er du sikker på å ha nok lake. Sett tett lokk på boksen, sett den i kjøleskapet, og osten holder i flere uker. Anonymkode: 5addd...d1f Så mye salt?😲 jeg trodde jeg leste nie om 1-2 ss eller noe sånt Anonymkode: 4411a...97c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 26. juni 2022 #16 Del Skrevet 26. juni 2022 38 minutter siden, AnonymBruker said: Så mye salt?😲 jeg trodde jeg leste nie om 1-2 ss eller noe sånt Anonymkode: 4411a...97c 1 ss salt er ca 25 g. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2022 #17 Del Skrevet 26. juni 2022 skrue skrev (3 minutter siden): 1 ss salt er ca 25 g. Var visst 1 ts jeg hadde lest Anonymkode: 4411a...97c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 26. juni 2022 #18 Del Skrevet 26. juni 2022 1 minutt siden, AnonymBruker said: Var visst 1 ts jeg hadde lest Anonymkode: 4411a...97c Er jo bare å prøve. Går det med mindre så er jo det greit. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2022 #19 Del Skrevet 26. juni 2022 skrue skrev (7 minutter siden): Er jo bare å prøve. Går det med mindre så er jo det greit. Er helt ny med fetaost så aner ikke hva som er greit og ikke😅 Anonymkode: 4411a...97c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Busthead Skrevet 26. juni 2022 #20 Del Skrevet 26. juni 2022 Dere som ikke klarer å spise opp fetaost bruker for lite (iforhold til meg😅😂) Og er ikke bare på salat man kan bruke det. Kjempegodt til Taco, wrap, pasta, smuldret over gryterett eller makrell i tomat og sikkert hundre andre ting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå