Gjest Gjest Skrevet 13. november 2005 #1 Del Skrevet 13. november 2005 Har du noen gode måter å tilberede Scampi på? Hvor mye koster forresten en kg med Scampi (frosne)? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2005 #2 Del Skrevet 13. november 2005 Chilli! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 13. november 2005 #3 Del Skrevet 13. november 2005 Fres scampi fort i pannen og bland med søt chilisaus, slik saus som du får kjøpt i innvandrerbutikker eller andre butikker med godt utvalg. Server som det er eller med cous-cous og grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nellie Cortado Skrevet 14. november 2005 #4 Del Skrevet 14. november 2005 (endret) Koster ca 40 kr for en kg scampi. Pass på å kjøpe rå, frosne scampi. De som er kokt før innfrysning blir seigere når de skal varmebehandles en gang til. Men husk å rense de ordentlig, fjerne tarmen. Det er ikke bestandig det er gjort, både på rå og kokte. Legg gjerne scampiene i en marinade. Jeg bruker soya olje og litt sesamolje. Oppi den har du masse frisk kuttet hvitløk, saften av en lime, litt fersk chili og fersk koriander. La scampiene ligge minst en time i marinaden. Stek på høy varme Salt og peppre før servering. Til dette pleier jeg å ha jasminris, sweet chili saus og frisk salat med mango og masse fersk koriander. Endret 14. november 2005 av Nellie Cortado Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. november 2005 #5 Del Skrevet 14. november 2005 Ha rikelig med olje i stekepannen. Tilsett rikelig med chilli og hvitløk (denne skal være sterk) i oljen og la dette frese ca. 1 min. Legg oppi scampiene og ha litt sitronolje over. På slutten av steketiden drysser du hakket persille over. Retten er ferdig når persillen har blitt sprø. Server med godt brød som man dypper i oljen. Dette er yum yum!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 14. november 2005 #6 Del Skrevet 14. november 2005 Jeg kjøper rå, frosne som er ferdig skrelt. Marinerer i litt kokosmelk, ingefær, chili, lime og hvitløk. Freser i panne sammen med olje, soyasaus og grønnsaker (squash, gulrot og sukkererter er favoritter for tiden). Serveres sammen med Sweet Chili saus (blir aldri lei av denne!) ris eller nudler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2005 #7 Del Skrevet 16. november 2005 Koster ca 40 kr for en kg scampi. Pass på å kjøpe rå, frosne scampi. De som er kokt før innfrysning blir seigere når de skal varmebehandles en gang til. Men husk å rense de ordentlig, fjerne tarmen. Det er ikke bestandig det er gjort, både på rå og kokte. Legg gjerne scampiene i en marinade. Jeg bruker soya olje og litt sesamolje. Oppi den har du masse frisk kuttet hvitløk, saften av en lime, litt fersk chili og fersk koriander. La scampiene ligge minst en time i marinaden. Stek på høy varme Salt og peppre før servering. Til dette pleier jeg å ha jasminris, sweet chili saus og frisk salat med mango og masse fersk koriander. ← Hvordan fjernes tarmen, og hvorfor fjernes den? Jeg sposte scampi hos en venn her om dagen, de var hele med skall. Tok ikke vekk noe fra den før vi spiste... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2005 #8 Del Skrevet 16. november 2005 ps, tok selvfølgelig vekk skallet da.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. november 2005 #9 Del Skrevet 16. november 2005 (endret) Tarmen er en tynn, blåsort streng som man kan fjerne ved å dra i den. Den ligger der scampien krøller seg innover, ved "føttene" (jeg er utrolig dårlig på å forklare reke-anatomi). Hvorfor fjerne? Tarmer er litt ekkelt å spise.. (nå ble jeg litt i tvil. Ligger tarmen på oversiden, på ryggen? :klø Endret 16. november 2005 av Lilypie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 17. november 2005 #10 Del Skrevet 17. november 2005 (nå ble jeg litt i tvil. Ligger tarmen på oversiden, på ryggen? :klø ← Jepp, det er den sorte strengen på ryggen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bhsiltsk Skrevet 18. november 2005 #11 Del Skrevet 18. november 2005 Leylas scampi-namnam (til to personer en fredagskveld) Kaj P. Allround marinade (veldig viktig at det er akkurat den) 400 g scampi 4 vårløk 1 liten løk 1 kinesisk hvitløk (vanlig hvitløk kan også brukes, og da er det to fedd) 1/2 chili 6-8 cherrytomater Fersk tagliatelle Slik renser du rå scampi med skall: Legg ønsket mengde frossen scampi i en skål med kaldt vann. La stå i 30-40 minutter. Bruk saks, klipp opp skallet på oversiden fra hodeenden. På den måten blottlegges "magetråden" som skal fjernes. Brett skallet av og legg skallet i bosset, og scampien i posen med marinaden i. Scampien marineres i 1-2 timer, før den stekes i panna. Når den skal stekes, siles marinaden av. Kast ikke resten av marinaden!! Løk, hvitløk og chili stekes mens pastaen koker, og når det er ett minutt igjen av pastaen, has scampien oppi panna. Når pastaen er ferdig kokt, has denne også oppi panna. Nå har man cherrytomatene, som er delt i to, og vårløken som er hakket opp i medium biter oppi panna sammen med resten av marinaden. Bland alt godt. Jeg har også pleid å skjære opp foccaccia eller baguetter i tykke skiver, og stekt dem på 250 grader i ovnen, så de får brun skorpe. Når jeg tar dem ut, gnir jeg dem med vanlig hvitløk. Nam nam!!! P.S. Dette er min egen oppskrift som jeg fant på en kreativ fredags ettermiddag. Mange har smakt den, og alle har skrytt og spist tallerkenen helt ren flere ganger. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 18. november 2005 #12 Del Skrevet 18. november 2005 eg bruka karri i scampi-gryte.. steike scampiane, så over en del fløte, så tar eg oppi kantarell og løk. enkel og veeldig go! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 29. oktober 2007 #13 Del Skrevet 29. oktober 2007 Hmmm, der jeg kommer fra koster det 90-100kr for et halvt kilo rå scampi, men skulle ønske det var den prisen du påstår..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Henny_* Skrevet 18. januar 2010 #14 Del Skrevet 18. januar 2010 Jeg ser det står veldig mye om steking av scampi her. Må man ikke koke dem først? Uansett om man må eller ikke, hvordan koker man scampi? Noen som vet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 19. januar 2010 #15 Del Skrevet 19. januar 2010 Nei, du må ikke koke scampi før du bruker de videre. Scampi trenger bare et par minutter i en stekepanne eller i en saus. Så fort de har skiftet farge, så er de spiseklare. Selv kjøper jeg scampi uten skall, fordi jeg ikke gidder å skrelle de. Dessuten veier skallet en god del. Så det er også et regnestykke. Dette er selvfølgelig også en smaksak og har også litt med hva du skal bruke scampien til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 19. januar 2010 #16 Del Skrevet 19. januar 2010 Vietnamesiske vårruller liker jeg godt: - Rispapir (en slags flat, pannekakeaktig nudel) - Risnudler/glassnudler - Agurk i staver - Gulrot i staver//revet - Fersk koriander - Fersk mynte - 2 scampi til hver vårrull - Søt chilisaus Dipsaus: Peanøttsmør Søt chilisaus litt vann Kok Scampiene til de har skiftet farge (ikke særlig lenger - da blir de seige). Rens dem. tilbered nudlene (bløte i kokende vann eller koke opp ettersom hvilke nudler du har) Bløt rispapiret i kaldt vann. Ta en og en "pannekake", legg på følgende; en liten håndfull nudler, noen agurkstaver, noen gulrotstaver, to scampi, en dæsj chilisaus, frisk koriander og mynte. Brett inn endene og rull sammen. Fortsett slik med alle rispapirene du vil ha (til forrett er det fint med 2 ruller til hver, til hovedrett 4-5). Dippen: Rør sammen peanøttsmør med så mye chilisaus du vil. Ha gjerne også litt presset hvitløk i. tynn dippen med vann til den blir som en tykk saus. Servér! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2022 #17 Del Skrevet 23. desember 2022 Gjest Gjest skrev (På 13.11.2005 den 21.42): Chilli! Scampi og chili er digg! Anonymkode: 0f1f0...40f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå