Gjest allia Skrevet 16. oktober 2002 #1 Del Skrevet 16. oktober 2002 Noen som kan gi meg en god, enkel saus til svinestiek? Håper det for det begynner å haste nå.... lørdag... Kjempeglad for alle som svarer... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kiku Skrevet 16. oktober 2002 #2 Del Skrevet 16. oktober 2002 Kantarell og sjampingjong saus passer bra synes jeg! Har dersverre ikke noen oppskrift da jeg pleier å kjøpe ferdig pose på Rimi.. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 16. oktober 2002 #3 Del Skrevet 16. oktober 2002 Vi pleier å lage brun saus til steken vi. Dvs. vi bruker skyen/kraften fra steken og lager en vanlig brun saus av den. Så tilsetter vi fløte og gjerne litt rødvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 16. oktober 2002 #4 Del Skrevet 16. oktober 2002 Kraften fra steken jevner du ut med melgjevning og tilsetter litt sukkerkulør. Lett og VELDIG godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 18. oktober 2002 #5 Del Skrevet 18. oktober 2002 Jeg syns det er vanskelig å få til saftig og fin steik, og ikke minst å skjære den opp i fine skiver etterpå :cry: . Tyr av og til derfor til følgende triks: I delikatessedisken kjøper jeg ferdig oppskåret svinestek - egentlig beregnet som pålegg - som jeg pakker i folie og varmer i stekeovnen 15-20 min (150 gr). Naturlig nok blir det ikke mye sjy å lage saus av på denne måten, så det fikser jeg slik; 1 pose kjøttkakesaus lages som anvist med 0,5 l vann. Når det koker tilsetter jeg ca. 1 ts kjøttbuljong, en klatt Kviteseid-smør (meieri/seter el. bondesmør), en "dash" Worchestershiresaus, noen skiver brunost og fløte (mer enn litt men ikke mye.....). Etter noen minutters koketid blir sausen akkurat som svigermors.........og for meg vil det si utrolig god! Ikke en sjel vil merke at du jukser! Bruker også pose som utgangspunkt når jeg har lagt steika selv, men erstatter da vannet med sjy (og kan bruke mer væske pr. pose). Vet ikke til hvilken anledning du skal ha dette, men lykke til! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå