Totalya Skrevet 4. november 2005 #1 Del Skrevet 4. november 2005 Tenkte jeg skulle lage ei snickerskake til helga, men mangler oppskrift... Har sett på det søte liv, men de stemte liksom ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #2 Del Skrevet 4. november 2005 Snickerskake 3 eggehviter 2 ½ dl sukker 20 ritz kjeks 2 ½ dl peanøtter 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 100 g kokesjokolade 1 ss kaffe 50 g smør 3 eggeplommer 1 dl melis Knus kjeksen og hakk peanøttene. Stivpisk eggehvitene. Pisk inn sukkeret. Bland kjeks, peanøtter, eggehvite, bakepulver og vaniljesukker og hell i smurt form. Stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Lag glasur av resten av ingrediensene og smør over kaken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 4. november 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 4. november 2005 Takk Arkana! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vimse Skrevet 4. november 2005 #4 Del Skrevet 4. november 2005 Arkana har da særdeles mange flotte oppskrifter *skrive ned oppskrift, lage handleliste* I morra skal det lages kake jah Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #5 Del Skrevet 4. november 2005 Denne er skikkelig god ja. Eneste minus er at sambo ikke liker peanøtter, og jeg klarer ikke å spise en hel slik alene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 4. november 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 4. november 2005 Denne er skikkelig god ja. Eneste minus er at sambo ikke liker peanøtter, og jeg klarer ikke å spise en hel slik alene. ← Kan den ikke fryses da? Så slipper du å spise alt på en gang... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 4. november 2005 Forfatter #7 Del Skrevet 4. november 2005 Skal glasuren smøres over når kaka er lunken eller kald? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #8 Del Skrevet 4. november 2005 Jeg tror kanskje ikke marengsen ville bli så god etter en tur i fryseren? :klø: Når du skal ha glasuren på avhenger litt av hvor lenge du orker å vente. Jeg pleier å ha den på når kaka er litt lunken. Siden det er smør i glasuren kan den fort smelte om kaken er for varm. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. november 2005 #9 Del Skrevet 4. november 2005 Jeg tror kanskje ikke marengsen ville bli så god etter en tur i fryseren? :klø: ← Jeg har aldri smakt denne typen kake, men man fryser jo marengsbunn i feks slottskake og Daim-iskake, så det burde vel gå greit? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #10 Del Skrevet 4. november 2005 Ja, det har du jo rett i. Kan jo alltids prøve, men jeg synes de fleste kaker smaker best uten å ha vært en tur i fryseren. Jeg får heller invitere noen på besøk for å spise kaken sammen med meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 5. november 2005 #11 Del Skrevet 5. november 2005 (endret) Marengs er helt uproblematisk å fryse. Endret 5. november 2005 av Lula Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 5. november 2005 Forfatter #12 Del Skrevet 5. november 2005 (endret) Driver å pisker hvittene nå For hånd, vel og merke... Endret 5. november 2005 av Totalya Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gaja Skrevet 5. november 2005 #13 Del Skrevet 5. november 2005 Driver å pisker hvittene nå For hånd, vel og merke... ← forbrenner alle kaloriene i kaka da bygger muskler og alt mulig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 5. november 2005 Forfatter #14 Del Skrevet 5. november 2005 Iallefall noen av dem Arkana: Skal smøret til glasuren være smeltet eller temperert? Det sto ingen beskrivelse på hvordan du lager glasuren, så om du kan ta den også steg for steg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. november 2005 #15 Del Skrevet 5. november 2005 Arkana: Skal smøret til glasuren være smeltet eller temperert? Det sto ingen beskrivelse på hvordan du lager glasuren, så om du kan ta den også steg for steg... ← Jeg pleier bare å vispe alt sammen. Lar smøret stå på kjøkkenbenken mens resten av kaken lages, så blir det myk og lettere å piske. Kaffen er varm, så den gjør også glasuren glatt og lett å fordele over kaken. Kokesjokoladen smeltes, og avkjøles litt før den blandes i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. november 2005 #16 Del Skrevet 6. november 2005 Jeg har frosset snickerskake mange ganger. Det går helt fint Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 6. november 2005 Forfatter #17 Del Skrevet 6. november 2005 Jeg pleier bare å vispe alt sammen. Lar smøret stå på kjøkkenbenken mens resten av kaken lages, så blir det myk og lettere å piske. Kaffen er varm, så den gjør også glasuren glatt og lett å fordele over kaken. Kokesjokoladen smeltes, og avkjøles litt før den blandes i. ← Da gjorde jeg det riktig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2005 #18 Del Skrevet 6. november 2005 skal man bruke salte eller usaltede peanøtter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. november 2005 #19 Del Skrevet 6. november 2005 Usaltede, men jeg har brukt saltede uten problemer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Totalya Skrevet 6. november 2005 Forfatter #20 Del Skrevet 6. november 2005 Oi, jeg brukte satlede uten å tenke meg om, og jeg har pynta kaka med det også, så det spørs om den blir for salt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå