Gå til innhold

Musikk i disse konflikt-tider


NordicViking

Anbefalte innlegg

Hva med en tråd for musikk i disse konflikt-tider? Post gjerne videoer med sanger som handler om denne konflikten, krig og konflikt generelt, eller anti-krigssanger. 

...

Pink Floyd har vært i studio og spilt inn ny musikk for første gang siden 1994, og denne sangen er nå inne som nummer 5 på den britiske hitlisten. Det er David Gilmour og Nick Mason sammen med bassist Guy Pratt og keyboardist Nitin Sawhney som har gått sammen med den ukrainske artisten Andriy Khlyvnyuk. De har gitt ut sangen 'Hey, Hey, Rise Up!', og alle inntekter vil gå til hjelpearbeid i Ukraina. (UK Charts)

...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det ukrainske punkbandet Beton har - med tillatelse fra det britiske bandet Clash - laget sin egen anti-krigsversjon av klassikeren 'London Calling'. De har kalt den 'Kyiv Calling'.  (CNN)

...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skrevet under andre verdenskrig og handler om nazistenes ugjerninger, dessverre like aktuell i dag. Her sunget av Eleftheria Arvanithakis:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mitt favorittband fra Ukraina (de er ikke nazi og spiller ikke black metal [1]); de kommer opprinnelig fra Donetsk, har ikke vært "hjemme" på mange år...

[1] Øst-europeiske metalband har i utgangspunktet en viss risiko for å være nazi, spesielt hvis de spiller black metal, og så vidt jeg vet fins det spesielt ikke et eneste ukrainsk black metal-band som ikke er fullt av nazier. Men det er en avsporing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

En gammel klassiker som er like god og aktuell i dag som for 50 år siden.

....

 

Endret av NordicViking
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...