Gå til innhold

Sjokoladekake


India

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Denne er veldig god!

Det er en ganske lys sjokoladekake, egentlig er det vel nestensukkerbrød med revet sjokolade i. Sender deg en PM også jeg, med bilde av sjørøverkaka jeg lagde for noen uker sidne...

300 g sukker

125 g smør

2 egg

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

2 dl melk

1/2 plate lys kokesjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg om gangen.

Ha melk og hvetemel med bakepulver vekselsvis i røren.

Sjokoladen rives på et råkostjern og blandes i kaken.

Stekes på nederste rille.

Ovnstemperatur: 175

Steketid: ca. 1 time og 15 minutter

Fyll:

300 g melis

100 g smør

1 1/2 ss kakao

2 ts vaniljesukker

3 ss kaffe

Smelt smør. Kok kaffe.

Sikt kakao og bland med melis og vaniljesukker.

Bland det våe med det tørre, rør godt. Smak ev. til med rom-essens eller mer kakao.

Del kaken i to eller tre deler, og fyll halvparten av kremen i kaken. Ha resten av kremen oppå kaken til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fryses m/glasur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...