Gå til innhold

Hjorte-bog


Smørblomsten

Anbefalte innlegg

Ble inspirert av tråden om lammebog...

Har hjortebog i frysern, nok til 5-6 personer. Hva lager man????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hjortegryte

Mamma lager en nydelig gryte av hjort.

Skjærer biter av bog i biter, ruller de i mel og steker de i stekepanne til de får skorpe. Det som ligger igjen i stekepannen lager hun en brunsaus av som hun tilsetter fløte og einebær og krydder.(Her kan man sikkert fuske med en viltsaus fra pose vil jeg tro) Har alt i en stor gryte og har i hele små champingonger og ananas i biter (hun bruker de hermetiserte og heller også i saften) serveres med ris og tyttebærsyltetøy..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmmm!

Kan også skjære i skiver, frese i panna et par minutter. Frese sopp(jeg pleier å bruke enten fersk sjampinjong eller kantarell) i samme panne, og lage saus på det som blir igjen i panna. Helle alt i ildfast form, strø med kavring og ost, i ovnen i 10-15 minutter.

Hva man vil servere til er valgfritt, men gode smakfulle grønnsaker, som rosenkål, kålrabi osv, er godt til! Og poteter selvfølgelig. De som ikke liker poteter, som meg, kan bare fråtse i kjøtt og grønnsaker, er knall!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...