Gå til innhold

Lammebog


Gjest KATTAstrofe

Anbefalte innlegg

Gjest KATTAstrofe

Jeg har en lammebog liggende i frysern. Er det noen som har noen spennende ideer om hva jeg kan bruke den til? Bortsett fra lammesmåstek og fårikål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lammegryte (4 porsj.)

800 g renskåret kjøtt fra lammebog

150 g småløk

150 g purre

150 g grønne bønner

150 g sellerirot

1 hvitløksbåt

1 boks crème fraîche

3 dl god kraft

litt soyasaus

salt/pepper

Skjær kjøttet i litt store terninger og brun dem i en panne. Skjær grønnsakene i terninger og brun dem også litt. Legg lagvis i en gryte og hell over en blanding av kraft og crème fraîche smakt til med soyasaus. La gryten surre under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med krydder.

Arni jakhni - lammegryte (4 pers.)

1 kg benfri lammebog, skåret i 2 cm terninger

1 hakket løk

2 knuste hvitløksfedd

2 hakkede selleristilker

1 stor hakket gulrot

4 flådde tomater, uten frø, hakket

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

2 dl rødvin

2 laurbærblader

3 nellikspiker

¼ ts kanel

250 g småløk

350 g squash i tykke skiver

hakket bladpersille

Brun kjøttet på alle sider i litt olje, ta ut. Fres løken myk, rør inn hvitløk, selleri og gulrot og fres et minutt til. Tilsett tomater, tomatpuré, sukker, rødvin, laurbærblader, nellik, kanel og 4 dl vann. Legg kjøttet tilbake og kok opp. La småkoke under lokk 1,5 timer. Stek perleløken gyllen i litt olje og legg i gryte. Rør inn squash og la koke 30 minutter. Dryss med persille og server.

Lammegryte (4-6 pers.)

1,5 kg lammebog, skåret i 3 cm stykker

2 hakkede løk

½ ts malt ingefær

½ ts cayennepepper

¼ ts knuste safrantråder

1 ts malt koriander

4 ss smør

100 g tørkede aprikoser

1 kanelstang

25 g grovhakket frisk koriander

Ha lammekjøttet i en stor gryte. Tilsett halvparten av løken, ingefær, cayennepepper, safran, malt koriander, kanelstang, frisk koriander, salt og pepper. Dekk med kaldt vann og kok opp. La småkoke med lokket halvt på i 1,5 timer. Smelt smøret og fres resten av løken gyllen. Når lammet har kokt 1 time tilsettes aprikos. Rør inn løken og evt mer salt og pepper. Server med couscous.

Kikert-, lam- og koriandersuppe (4 pers.)

2 hakkede løk

2 store knuste hvitløksfedd

500 g lammebog i skiver, skåret i små stykker

1½ ts malt spisskummen

2 ss paprikapulver

½ ts malt nellik

1 laurbærblad

2 ss tomatpuré

1 liter kjøttbuljong

900 g hermetiserte kikerter, skylt og silt

2 bokser hakkede hermetiske tomater

30 g finhakket koriander

små svarte oliven til pynt

Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett kjøttet og stek det brunt på alle kanter. Tilsett krydder og laurbærblad og stek et par minutter. Tilsett tomatpuré og stek 2 minutter under omrøring. Tilsett buljong og kok opp. Tilsett kikerter, tomater og hakket koriander. Kok opp under omrøring og la småkoke 2 timer. Rør av og til. Smak til med salt og pepper. Server med et drys av sorte oliven og gjerne ekstra hakket koriander. Server med ristede pitabrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...