Gjest KATTAstrofe Skrevet 1. november 2005 #1 Del Skrevet 1. november 2005 Jeg har en lammebog liggende i frysern. Er det noen som har noen spennende ideer om hva jeg kan bruke den til? Bortsett fra lammesmåstek og fårikål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. november 2005 #2 Del Skrevet 2. november 2005 Lammegryte (4 porsj.) 800 g renskåret kjøtt fra lammebog 150 g småløk 150 g purre 150 g grønne bønner 150 g sellerirot 1 hvitløksbåt 1 boks crème fraîche 3 dl god kraft litt soyasaus salt/pepper Skjær kjøttet i litt store terninger og brun dem i en panne. Skjær grønnsakene i terninger og brun dem også litt. Legg lagvis i en gryte og hell over en blanding av kraft og crème fraîche smakt til med soyasaus. La gryten surre under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med krydder. Arni jakhni - lammegryte (4 pers.) 1 kg benfri lammebog, skåret i 2 cm terninger 1 hakket løk 2 knuste hvitløksfedd 2 hakkede selleristilker 1 stor hakket gulrot 4 flådde tomater, uten frø, hakket 2 ss tomatpuré 1 ts sukker 2 dl rødvin 2 laurbærblader 3 nellikspiker ¼ ts kanel 250 g småløk 350 g squash i tykke skiver hakket bladpersille Brun kjøttet på alle sider i litt olje, ta ut. Fres løken myk, rør inn hvitløk, selleri og gulrot og fres et minutt til. Tilsett tomater, tomatpuré, sukker, rødvin, laurbærblader, nellik, kanel og 4 dl vann. Legg kjøttet tilbake og kok opp. La småkoke under lokk 1,5 timer. Stek perleløken gyllen i litt olje og legg i gryte. Rør inn squash og la koke 30 minutter. Dryss med persille og server. Lammegryte (4-6 pers.) 1,5 kg lammebog, skåret i 3 cm stykker 2 hakkede løk ½ ts malt ingefær ½ ts cayennepepper ¼ ts knuste safrantråder 1 ts malt koriander 4 ss smør 100 g tørkede aprikoser 1 kanelstang 25 g grovhakket frisk koriander Ha lammekjøttet i en stor gryte. Tilsett halvparten av løken, ingefær, cayennepepper, safran, malt koriander, kanelstang, frisk koriander, salt og pepper. Dekk med kaldt vann og kok opp. La småkoke med lokket halvt på i 1,5 timer. Smelt smøret og fres resten av løken gyllen. Når lammet har kokt 1 time tilsettes aprikos. Rør inn løken og evt mer salt og pepper. Server med couscous. Kikert-, lam- og koriandersuppe (4 pers.) 2 hakkede løk 2 store knuste hvitløksfedd 500 g lammebog i skiver, skåret i små stykker 1½ ts malt spisskummen 2 ss paprikapulver ½ ts malt nellik 1 laurbærblad 2 ss tomatpuré 1 liter kjøttbuljong 900 g hermetiserte kikerter, skylt og silt 2 bokser hakkede hermetiske tomater 30 g finhakket koriander små svarte oliven til pynt Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett kjøttet og stek det brunt på alle kanter. Tilsett krydder og laurbærblad og stek et par minutter. Tilsett tomatpuré og stek 2 minutter under omrøring. Tilsett buljong og kok opp. Tilsett kikerter, tomater og hakket koriander. Kok opp under omrøring og la småkoke 2 timer. Rør av og til. Smak til med salt og pepper. Server med et drys av sorte oliven og gjerne ekstra hakket koriander. Server med ristede pitabrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest en gjest Skrevet 2. november 2005 #3 Del Skrevet 2. november 2005 Mmmm, Arkana! Jeg tror jeg må ut og KJØPE lammebog, jeg, når jeg leser oppskriftene dine! *sikle* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 2. november 2005 #4 Del Skrevet 2. november 2005 Tror jeg prøver den første der! Hmmm, eller nr 2! Takk, Arkana! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå