Gå til innhold

HJELP! Husmannskost laks!


Anbefalte innlegg

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 4.4.2022 den 16.22):

Oppdrettslaksen smaker nok ikke helt det samme

Anonymkode: 91cf6...fe7

Nei, det tenker jeg også. Elsket laks som barn, men oppdrettslaks er bare ikke godt. Alt for feit og bløt i konsistensen. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
On 4/4/2022 at 4:51 PM, AnonymBruker said:

Jeg er født i 1969, og helt vanlig med laks i skiver (koteletter). Var veldig vanlig før, og mye mer villaks, frem til på tidlig 80-tall hvor oppdrettslaksen tok av.

Anonymkode: 65e10...c28

For meg er skiver det vi har nå og koteletter noe annet.

Anonymkode: 421bd...9ee

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

For meg er skiver det vi har nå og koteletter noe annet.

Anonymkode: 421bd...9ee

Det er presis det samme :) .Noen kaller det skiver, noen koteletter, dette kan du enkelt google. Det er jo begrenset hva slags stykker du får av en fisk. Hva mener du koteletter er da? 

Anonymkode: 65e10...c28

  • Liker 1
Skrevet
18 hours ago, Amossa said:

Jeg tror at du tenker på avkokt laks.  Hos oss var avkokt laks søndagsmiddag, og vi brukte sandefjordsmør og agurksalat til.  Lager det ofte selv, og synes det er spesielt godt på varme dager om sommeren.  
Min oppskrift er slik:  3 l vann, 6 ss salt, 15 stk sorte pepper, 4 stk lautbærblader og 1 ss eddik 7%.  Lar alt koke opp, og legger i laksestykkene.  Skal ikke koke, men bare trekke.  

Oppskriften er fra kjendiskokk Bent Stiansen.  Legg merke til at det er eddik i vannet.  Det gjør fisken veldig god! :)

Det er min barndoms oppskrift på kokt laks også. Eddik er magisk i kokevannet til fisk altså. :)

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kjøp laks på Jacobs når det er sesong for villaks.

Anonymkode: 38e98...1ec

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

For meg er skiver det vi har nå og koteletter noe annet.

Anonymkode: 421bd...9ee

Det vi har nå er kalles vel for laksefilet. ☺️ 

Anonymkode: 9558c...89c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...