Gjest Varg-Menja Skrevet 1. november 2005 #1 Skrevet 1. november 2005 Hva er deres favoritttilbehør til ost og vin-kvelder? Jeg har en del faste ting, men vil gjerne prøve noe nytt neste gang.
Gjest Gjesta Skrevet 1. november 2005 #2 Skrevet 1. november 2005 Jeg er ikke så glad i rødvin jeg da, men elsker en kopp god te ved siden av. Bortsett fra det må jeg ha druer ved siden av, både grønne og røde. Nuh fikk jeg jammen lyst på ost og kjeks
Mrs. K Skrevet 1. november 2005 #3 Skrevet 1. november 2005 Forskjellige kjeks - både salte og ikke salte og selvfølgelig druer, gjerne både blå og grønne. Paprika i alle farger.
Gjest piaf Skrevet 1. november 2005 #5 Skrevet 1. november 2005 Til ost og vin vil jeg ha godt, ferskt brød, feks surdeigsbrød. Og det alt. Gode blå druer går evnt også an. Jeg liker å ha ost til dessert til resten av vinen fra middagen, og da blir både ostene og tingene jeg har til få, men utvalgte. Dessuten synes jeg at for mye tilbehør stjeler smak av osten.
Nilma Skrevet 1. november 2005 #6 Skrevet 1. november 2005 Jeg synes det er veldig godt med noe søtt til ost, særlig til litt skarpe oster. F.eks: Portvinsmarinerte fiken • 4 fiken friske, delt i to • 1 dl portvin • 1 dl rødvin • 1 dl sukker Kok opp portvin, rødvin og sukker sammen med de halve fikene. La trekke ca. 5 minutter. Ta ut fiken og kok videre slik at laken blir redusert til det halve. Avkjøl laken og legg tilbake fikene. La dem ligge i marinaden minst 2 timer. Portvin smaker for øvrig også godt som drikke til ost.
Gjest lillelou Skrevet 1. november 2005 #7 Skrevet 1. november 2005 Jeg synes det er veldig godt med noe søtt til ost, særlig til litt skarpe oster. F.eks: Portvinsmarinerte fiken • 4 fiken friske, delt i to • 1 dl portvin • 1 dl rødvin • 1 dl sukker Kok opp portvin, rødvin og sukker sammen med de halve fikene. La trekke ca. 5 minutter. Ta ut fiken og kok videre slik at laken blir redusert til det halve. Avkjøl laken og legg tilbake fikene. La dem ligge i marinaden minst 2 timer. Portvin smaker for øvrig også godt som drikke til ost. ← Namnam, det hørtes godt ut
Gjest piaf Skrevet 1. november 2005 #8 Skrevet 1. november 2005 Portvin smaker for øvrig også godt som drikke til ost. ← Å ja, det er skikkelig godt! :-D *fikk lyst på ost og portvin*
NullHull Skrevet 1. november 2005 #10 Skrevet 1. november 2005 Og serverer du en eller annen type av blåmuggost, er det veldig godt med pære til.
Loppefrø Skrevet 1. november 2005 #11 Skrevet 1. november 2005 Mandarin (på boks) er veldig godt til ost. Og gode kjeks, helst noe mer spennende enn Ritz...
Mistyen Skrevet 1. november 2005 #12 Skrevet 1. november 2005 Druer, stangselleri, mandarin på boks, ananas (fersk), paprika og kiwi.
Gjest Gjest Skrevet 1. november 2005 #13 Skrevet 1. november 2005 Melba toast er suverent best til ost. Stjeler ikke noe smak fra osten, veldig bra! Spiser jeg noe ved siden av, liker jeg best søte ting, som portvin, chutney og lignende.
LilleBille Skrevet 1. november 2005 #14 Skrevet 1. november 2005 Serverer ost med ferske baguetter, salte kjeks, paprika, mandarin på boks, druer og gjerne tørket mango + nøtter - helst macadamianøtter - evt. cashew.
Gjest Gjest Skrevet 1. november 2005 #15 Skrevet 1. november 2005 Jeg er ikke spesielt glad i ost, så vi må alltid ha spekeskinke til. (Evt. annen kjøttpålegg) Vårløk er også fast på menyen!
Gjest Gjest Skrevet 1. november 2005 #16 Skrevet 1. november 2005 Kjeks er essensielt for å få litt mer mat av det hele steker jeg baguetter hvis det er middag Druer, paprika og andre ting som kan legges på. Jeg er ikke en ostekjenner- og spiser, liker de vanligste, men holder meg unna spesielle oster fra det franske bondelandet og sånn
siebaeo Skrevet 2. november 2005 #17 Skrevet 2. november 2005 Jeg er glad i Cambozola, St.Agur og Gorgonzola, Brie, parmesan, manchego, St. Albray osv. Alt mulig for å si det sånn. Eksempel på godt tilbehør: honning, pinjekjerner (gjerne sammen med honningen eller syltetøyet, spes blåmuggost!!), kvannsyltetøy, mango, eple, druer, godt gjerne italiensk brød. Nam!!
hilli Skrevet 2. november 2005 #18 Skrevet 2. november 2005 Ekte franske baguetter er veldig godt til ost, men kan være litt vanskelig å få tak i. Jeg er også veldig begeistret for portvin til ost, og da helst blåmuggost.
Tusseline Skrevet 3. november 2005 #19 Skrevet 3. november 2005 Ritz, baguett, honning, blå druer, paprika osv.
Gjest Gjest Skrevet 4. november 2005 #20 Skrevet 4. november 2005 kjærlighetsfrukt!men husker ikke det andre navnet på det
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå