Gå til innhold

Kesam i kjøleskapet


magolia

Anbefalte innlegg

Jeg har en boks med Kesam stående i kjøleskapet som går ut på dato i dag.

Er det noen som har tips til hva jeg kan bruke det til? :forvirret:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

se på www.tine.no og unde søk oppskrifter. Trykk inn kesam i søkefeltet og du får opp masse! Så ser du bare hva annet du har i skapet og så får du brukt opp litt av det også.

Paibunn med kesam blir kjempegodt, og eggestand + diverse grønnsaker, kjøtt/fisk du måtte ha liggende.

Bakst med kesam blir også veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse kesamlappene er nydelige.

(Det spiller ingen rolle hva slags kesam du bruker for å lage dem, det behøver ikke være vanilje selv om det står i oppskriften. Dessuten pleier jeg å sløyfe rosinene.)

Ellers kan du f.eks. lage potetsalat med kesam; poteter, purre, paprika, kesam, sennep, sylteagurklake, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tine har oppskrift på en veldig god sjokoladekake med kesam.

Som Nella skrev, ta en titt på Tines sider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk for mange gode forslag!!! :klappe:

Kan jeg fryse kesam og evt. bruke den senere i f.eks bakst eller vafler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ikke får brukt opp alt med en gang, kan du også fint bruke kesam i vafler etter at den er gått ut på dato.

Eller grøt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om boksen er uåpnet kan den stå lenge etter at datoen går ut uten at det gjør noe. Men da bør du bruke alt på en gang når du først åpner den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har oppskrift på vafler med kesam?  :sjenert: 

Jeg lager vafler med kesam akkurat som vanlige vafler, erstatter bare en del av melken med et beger kesam (eller mindre dersom jeg bare skal bruke opp en rest av kesam). Kesamen i først, sper deretter med melk til passe konsistens. Vafler med kesam blir veldig lette og gode. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...