Gå til innhold

Ribbe og medisterkaker


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Medisterkaker liker jeg ikke, men du kan finne oppskrift f.eks. her.

Ribbe er enkelt å lage. Svoren rutes om det ikke er gjort allerede. Et par dager i forveien gnir jeg ribben inn med salt og pepper og legger den i en form med svoren ned, dekker med folie og i kjøleskap. Når den skal stekes legger jeg en liten asjett (dekket med aluminiumsfolie for enklere rengjøring) i en langpanne og legger ribben oppå (svoren opp) slik at den blir høy på midten (da renner fettet av og svoren blir sprø). Hell et par dl vann i pannen, dekker alt med folie og steker ved 225 grader i en halvtime. Så tar jeg av folien, senker temperaturen og steker videre. Tiden varierer etter hva slags ribbe du bruker, 1½ time for tynnribbe, 2½ time for midtribbe og 2 timer for familieribbe. lar hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Alltid vellykket ribbe (som vi forøvrig spiser på nyttårsaften og ikke julaften ;)).

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...