Gjest Gjest Skrevet 31. oktober 2005 #1 Del Skrevet 31. oktober 2005 Hva er din beste oppskrift for best ribbe og medisterkaker til julaften? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 31. oktober 2005 #2 Del Skrevet 31. oktober 2005 (endret) Medisterkaker liker jeg ikke, men du kan finne oppskrift f.eks. her. Ribbe er enkelt å lage. Svoren rutes om det ikke er gjort allerede. Et par dager i forveien gnir jeg ribben inn med salt og pepper og legger den i en form med svoren ned, dekker med folie og i kjøleskap. Når den skal stekes legger jeg en liten asjett (dekket med aluminiumsfolie for enklere rengjøring) i en langpanne og legger ribben oppå (svoren opp) slik at den blir høy på midten (da renner fettet av og svoren blir sprø). Hell et par dl vann i pannen, dekker alt med folie og steker ved 225 grader i en halvtime. Så tar jeg av folien, senker temperaturen og steker videre. Tiden varierer etter hva slags ribbe du bruker, 1½ time for tynnribbe, 2½ time for midtribbe og 2 timer for familieribbe. lar hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Alltid vellykket ribbe (som vi forøvrig spiser på nyttårsaften og ikke julaften ). Endret 31. oktober 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. november 2005 #3 Del Skrevet 1. november 2005 Hvor mye senker du varmen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. november 2005 #4 Del Skrevet 1. november 2005 Det glemte jeg visst å skrive ja. Senker til 200 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå