Gå til innhold

Ribbe og medisterkaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva er din beste oppskrift for best ribbe og medisterkaker til julaften?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Medisterkaker liker jeg ikke, men du kan finne oppskrift f.eks. her.

Ribbe er enkelt å lage. Svoren rutes om det ikke er gjort allerede. Et par dager i forveien gnir jeg ribben inn med salt og pepper og legger den i en form med svoren ned, dekker med folie og i kjøleskap. Når den skal stekes legger jeg en liten asjett (dekket med aluminiumsfolie for enklere rengjøring) i en langpanne og legger ribben oppå (svoren opp) slik at den blir høy på midten (da renner fettet av og svoren blir sprø). Hell et par dl vann i pannen, dekker alt med folie og steker ved 225 grader i en halvtime. Så tar jeg av folien, senker temperaturen og steker videre. Tiden varierer etter hva slags ribbe du bruker, 1½ time for tynnribbe, 2½ time for midtribbe og 2 timer for familieribbe. lar hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Alltid vellykket ribbe (som vi forøvrig spiser på nyttårsaften og ikke julaften ;)).

Endret av Arkana
Skrevet

Det glemte jeg visst å skrive ja. Senker til 200 grader. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...