Gjest Gjest Skrevet 31. oktober 2005 #1 Skrevet 31. oktober 2005 Hva er din beste oppskrift for best ribbe og medisterkaker til julaften?
Arkana Skrevet 31. oktober 2005 #2 Skrevet 31. oktober 2005 (endret) Medisterkaker liker jeg ikke, men du kan finne oppskrift f.eks. her. Ribbe er enkelt å lage. Svoren rutes om det ikke er gjort allerede. Et par dager i forveien gnir jeg ribben inn med salt og pepper og legger den i en form med svoren ned, dekker med folie og i kjøleskap. Når den skal stekes legger jeg en liten asjett (dekket med aluminiumsfolie for enklere rengjøring) i en langpanne og legger ribben oppå (svoren opp) slik at den blir høy på midten (da renner fettet av og svoren blir sprø). Hell et par dl vann i pannen, dekker alt med folie og steker ved 225 grader i en halvtime. Så tar jeg av folien, senker temperaturen og steker videre. Tiden varierer etter hva slags ribbe du bruker, 1½ time for tynnribbe, 2½ time for midtribbe og 2 timer for familieribbe. lar hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Alltid vellykket ribbe (som vi forøvrig spiser på nyttårsaften og ikke julaften ). Endret 31. oktober 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 1. november 2005 #4 Skrevet 1. november 2005 Det glemte jeg visst å skrive ja. Senker til 200 grader.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå