Gjest Gjest Skrevet 27. oktober 2005 #1 Del Skrevet 27. oktober 2005 Kan noen gi meg en oppskrift på fløtegratinerte poteter? Gjerne detaljert da jeg må få det inn med teskje Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 27. oktober 2005 #2 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg er håpløs når det gjelder presise mengdeangivelser, men kan gi noen tips om fremgangsmåte. Skrell poteter og skjær i tynne skiver, ha i kasserolle med en blanding av H-melk og fløte (jeg liker ca. 50/50, dvs fløtemelk, noen foretrekker kun fløte) og 1 fedd hakket hvitløk. Kok opp og la småkoke på svak varme ca. 5 min, smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt (eller urter, feks frisk timian). Ved å koke de rå potetene i fløteblandingen, oppnår man at stivelsen i potetene jevner gratengsausen. Ha i ildfast form og gratiner i ovn, evnt med ost (jeg foretrekker uten) ved 200 grader til gratengen er gyllen og potetene myke, ca. 15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 27. oktober 2005 #3 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg gjør som piaf, men jeg bruker kun kremfløte og jeg har i tillegg en skivet løk og strimlet purre og mer enn ett hvitløksfedd i (må ha litt mer smak ). Og jeg strør på ost. Kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 27. oktober 2005 #4 Del Skrevet 27. oktober 2005 Jeg gjør det også på nesten samme måte - men bruker kun matfløte. Skjærer potetene i skiver - legger i et lag i gryten - drysser hvitløkpulver på - nytt lag med poteter + hvitløkpulver osv. - til passe mengde (regner 1-2 poteter pr hode. På toppen legger jeg en skivet løk eller to. Fyller opp med matfløte til jeg ser fløten (evt. fyller på etterhvert om potetene tar mye til seg) Rør litt underveis så ikke det legger seg ved i bunnen. Koker dette til potetene er møre - ha over i ildfast form - dryss på med ost. Gratineres til passe farge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. oktober 2005 #5 Del Skrevet 28. oktober 2005 Takk for svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå