Plonk Skrevet 26. oktober 2005 #1 Del Skrevet 26. oktober 2005 Jeg var ute på restaurant for en tid siden og ble servert kyllingfilet i en slags appelsinsaus med masse rosmarin og purre og poteter (tror jeg) og litt forskjellig. Det smakte helt aldeles himmelsk. Nå har jeg fått en enorm kvast med rosmarin i huset og begynte å drømme om denne deilige middagen. Jeg er ikke flinkest i verden til å improvisere på kjøkkenet, har noen et forslag til hvordan jeg kan lage noe sånt selv? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. oktober 2005 #2 Del Skrevet 26. oktober 2005 Forslag til sausen: 1 ss revet appelsinskall, 1,25 dl appelsinjuice og 2,5 dl hønsebuljong/kyllingkraft kokes i ca 20 minutter. Tilsett 60 g smør og la det smelte i. Rør inn 2 ts maisenna blandet med 2 ts vann + 1 ss hakket rosmarin, la koke og tykne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plonk Skrevet 26. oktober 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 26. oktober 2005 Arkana, du er bare helt utrolig. Jeg håper du jobber på en gourmet-restaurant ett eller annet sted, hvis ikke, bør du headhuntes øyeblikkelig, du er et naturtalent..! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. oktober 2005 #4 Del Skrevet 26. oktober 2005 Arkana, du er bare helt utrolig. Jeg håper du jobber på en gourmet-restaurant ett eller annet sted, hvis ikke, bør du headhuntes øyeblikkelig, du er et naturtalent..! ← Bare så synd at hjertet mitt ligger i et helt annet felt. Men jeg koser meg som hobby-kokk da, og det er hyggelig å hjelpe andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plonk Skrevet 29. oktober 2005 Forfatter #5 Del Skrevet 29. oktober 2005 Vil bare si - og særlig til deg Arkana hvis du leser dette - at dette smakte usannsynlig godt! Jeg laget sausen som du sa, og puttet oppi noen gulrot-strimler tidlig i koketiden og purrestrimler mot slutten. Grillet to kyllingfileter i stekeovnen i 15 minutter, med litt olivenolje, litt finhakket hvitløk og litt rosmarin på, og serverte hele sulamitten med kokt ris. Nydelig, nam nam!! Takk for godt tips, det skal skrives ned i kokeboken min Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 29. oktober 2005 #6 Del Skrevet 29. oktober 2005 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå