Gå til innhold

PIZZAdeig


Smørblomsten

Anbefalte innlegg

Kan noen der ute gi meg en enkel oppskrift på god pizzadeig?

Skal fylle en hel langpanne og må være 'litt' tykk a'la Peppes og Dolly-bunner :)

Jeg er ikke så flink til å ta sånt på 'feelingen' så må ha nøyaktige mål ;)

TAKK!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Uff, og jeg som skulle gi deg en sånn akkurat passe mengde av alt oppskrift... Jau, men prøver allikevel ;)

Litt over en halv pose tørrgjær, og en passe dose varmt vann, 3-4 dl eller noe, en ss sukker, for å stimulere gjæren visst ;) En halv ts salt og en halv ts pepper(for å få litt smak) og en stor dæsj olje. Elt inn hvetemel til deigen blir myk og ikke klissete, men heller ikke tørr ;)

Tror det skal være sånn ca til ei langpanne...

Jeg bruker sjeldent mål, har boller som passer til de forskjellige tingene jeg lager, så da blander jeg bare sånn passe oppi de... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Persille ii

Har en annen oppskrift her:

4 1/2 dl hvetemel

25 g gjær

1/2 ts salt

1 1/2 ss olje

1, 5 dl lunkent vann.

250 grader i 10-15 min.

Til langpanne må du doble oppskriften.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 dl mel

4 dl lunka vann

4 ss olje

1 ts salt

1 pk tørrgjær

Blir akkurat passe konsistens! Jeg lager den i kjøkkenmaskinen fort som bare det. Sikkert lurt med dobbel oppskrift hvis den skal fylle langpannen - men du trenger ikke dobbelt opp med gjær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare si at alle pizzadeiger har godt av et egg eller to, mye bedre og luftigere. Vi har også litt krydderurter i deigen for mer smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en annen oppskrift her:

4 1/2 dl hvetemel

25 g gjær

1/2 ts salt

1 1/2 ss olje

1, 5 dl lunkent vann.

Dette bruker jeg og. Blir kjempegod. :Nikke:

Eneste forskjellen er at jeg kun måler hvor mye mel man skal bruke, alt annet tar jeg på øyemål. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ingen kan lage bedre pizzadeig enn Skauta kan :sjarmor: Vakre kvinne, bli med hjem til mitt elskovsrede og bli servert den herligste, romantiske italienske pizza :kyss: Du vil ikke angre. Prøv Skauta, og du går aldri tilbake til Grandiosa!

:herremann:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en annen oppskrift her:

4 1/2 dl hvetemel

25 g gjær

1/2 ts salt

1 1/2 ss olje

1, 5 dl lunkent vann.

250 grader i 10-15 min.

Til langpanne må du doble oppskriften.

Jeg dobla denne! FANTASTISK resultat ;) Meget luftig og god bunn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...