Smørblomsten Skrevet 24. oktober 2005 #1 Skrevet 24. oktober 2005 Kan noen der ute gi meg en enkel oppskrift på god pizzadeig? Skal fylle en hel langpanne og må være 'litt' tykk a'la Peppes og Dolly-bunner Jeg er ikke så flink til å ta sånt på 'feelingen' så må ha nøyaktige mål TAKK!
Gjest vimse Skrevet 24. oktober 2005 #2 Skrevet 24. oktober 2005 Uff, og jeg som skulle gi deg en sånn akkurat passe mengde av alt oppskrift... Jau, men prøver allikevel Litt over en halv pose tørrgjær, og en passe dose varmt vann, 3-4 dl eller noe, en ss sukker, for å stimulere gjæren visst En halv ts salt og en halv ts pepper(for å få litt smak) og en stor dæsj olje. Elt inn hvetemel til deigen blir myk og ikke klissete, men heller ikke tørr Tror det skal være sånn ca til ei langpanne... Jeg bruker sjeldent mål, har boller som passer til de forskjellige tingene jeg lager, så da blander jeg bare sånn passe oppi de...
Gjest Persille ii Skrevet 24. oktober 2005 #3 Skrevet 24. oktober 2005 Har en annen oppskrift her: 4 1/2 dl hvetemel 25 g gjær 1/2 ts salt 1 1/2 ss olje 1, 5 dl lunkent vann. 250 grader i 10-15 min. Til langpanne må du doble oppskriften.
tuji Skrevet 24. oktober 2005 #4 Skrevet 24. oktober 2005 12 dl mel 4 dl lunka vann 4 ss olje 1 ts salt 1 pk tørrgjær Blir akkurat passe konsistens! Jeg lager den i kjøkkenmaskinen fort som bare det. Sikkert lurt med dobbel oppskrift hvis den skal fylle langpannen - men du trenger ikke dobbelt opp med gjær.
Arkana Skrevet 24. oktober 2005 #5 Skrevet 24. oktober 2005 Vil bare si at alle pizzadeiger har godt av et egg eller to, mye bedre og luftigere. Vi har også litt krydderurter i deigen for mer smak.
Gjest Hel Skrevet 24. oktober 2005 #6 Skrevet 24. oktober 2005 Har en annen oppskrift her: 4 1/2 dl hvetemel 25 g gjær 1/2 ts salt 1 1/2 ss olje 1, 5 dl lunkent vann. ← Dette bruker jeg og. Blir kjempegod. Eneste forskjellen er at jeg kun måler hvor mye mel man skal bruke, alt annet tar jeg på øyemål.
Smørblomsten Skrevet 24. oktober 2005 Forfatter #7 Skrevet 24. oktober 2005 1000 takk! Da blir det pizza imorgen
Gjest Skauta Skrevet 25. oktober 2005 #8 Skrevet 25. oktober 2005 Ingen kan lage bedre pizzadeig enn Skauta kan Vakre kvinne, bli med hjem til mitt elskovsrede og bli servert den herligste, romantiske italienske pizza Du vil ikke angre. Prøv Skauta, og du går aldri tilbake til Grandiosa!
Smørblomsten Skrevet 25. oktober 2005 Forfatter #9 Skrevet 25. oktober 2005 Har en annen oppskrift her: 4 1/2 dl hvetemel 25 g gjær 1/2 ts salt 1 1/2 ss olje 1, 5 dl lunkent vann. 250 grader i 10-15 min. Til langpanne må du doble oppskriften. ← Jeg dobla denne! FANTASTISK resultat Meget luftig og god bunn!
Gjest Gjest_Cuba_* Skrevet 26. oktober 2005 #10 Skrevet 26. oktober 2005 Tenkte jeg skulle prøve denne jeg og! Dobla du gjæren og eller?
Gjest gjesta Skrevet 26. oktober 2005 #11 Skrevet 26. oktober 2005 Jeg dobler gjærmengden selv om jeg vet at det egentlig ikke er nødvendig. Da blir det akkurat en pose tørrgjær
Smørblomsten Skrevet 26. oktober 2005 Forfatter #12 Skrevet 26. oktober 2005 Tenkte jeg skulle prøve denne jeg og! Dobla du gjæren og eller? ← Jepp! Dobla alt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå