Gå til innhold

Mørk vs. lys sjokolade


Ibenholt

Anbefalte innlegg

Alle driver å snakker om at mørk sjokolade er så mye sunnere enn lys. Hvordan har det seg da at det er flere kalorier i mørk sjokolade enn i lys? (i somme tilfeller - melkesjokolade og premium f. eks)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er mye mer sukker og melkefett i lys sjokolade, derfor er det mer kalorier i den. Mørk sjokolade er heller ikke direkte sunn, men i godteriavdelingen er den en av de mindre synderne. Og den har selvsagt alle de antioksidantene - men det har også frukt og grønnsaker med sterke farger, og de har ikke så mange kalorier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men det jeg mente var at en plate mørk premium (70%) kakao har flere kalorier (over 600) enn en lys 200 grams melkesjokolade som har 550 kcal. I tillegg til at den mørke sjokoladen er mindre enn melkesjokoladen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette kommer nok en gang an på hvordan man definerer "sunt" - les mer her.

(Dvs. hvis det kun er kaloriinnhold man snakker om, så er kanskje ikke "sunt" det rette ordet? ;) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Forskjellen ligger jo også i at man gjerne orker å spise mye mer av melkesjokoladen enn av kokesjokoladen. Jeg orker iallefall ikke å spise en hel plate med 70% sjokolade, men kan fint spise mye melkesjokolade :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Catwoman

Mye kalorier har ikke likhetstegn med usunt ;)

Mørk sjokolade er sunt, i små mengder, men den skal være ordentlig mørk, over 70% tror jeg det er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nå ikke sjokoladen i seg selv som er sunn, for vi vet jo at ved å spise sjokolade (mørk eller lys eller hvit eller hva som helst) så får vi i oss endel kalorier og fett og karbohydrater som ikke er bra for oss. Derimot inneholder den mørke sjokoladen noe sunt som ikke den lyse gjør. Altså hvis du først skal spise sjokolade, så velg den mørke, så kommer du i alle fall litt bedre utav det. Men helst skal du ikke spise noen av dem, for antioksidanter kan du få andre steder, andre sunne steder. Det er altså ikke sjokoladen i seg selv som er sunn, men antioksidantene i den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...