Ibenholt Skrevet 14. oktober 2005 #1 Skrevet 14. oktober 2005 Alle driver å snakker om at mørk sjokolade er så mye sunnere enn lys. Hvordan har det seg da at det er flere kalorier i mørk sjokolade enn i lys? (i somme tilfeller - melkesjokolade og premium f. eks)
Nella Skrevet 14. oktober 2005 #2 Skrevet 14. oktober 2005 Det er mer kakao i den og kakao har masse gode antioksidanter bla. Men sunt er det ikke.
Belit Skrevet 14. oktober 2005 #3 Skrevet 14. oktober 2005 Det er mye mer sukker og melkefett i lys sjokolade, derfor er det mer kalorier i den. Mørk sjokolade er heller ikke direkte sunn, men i godteriavdelingen er den en av de mindre synderne. Og den har selvsagt alle de antioksidantene - men det har også frukt og grønnsaker med sterke farger, og de har ikke så mange kalorier.
Ibenholt Skrevet 14. oktober 2005 Forfatter #4 Skrevet 14. oktober 2005 Nei, men det jeg mente var at en plate mørk premium (70%) kakao har flere kalorier (over 600) enn en lys 200 grams melkesjokolade som har 550 kcal. I tillegg til at den mørke sjokoladen er mindre enn melkesjokoladen.
Gjest piaf Skrevet 14. oktober 2005 #5 Skrevet 14. oktober 2005 Dette kommer nok en gang an på hvordan man definerer "sunt" - les mer her. (Dvs. hvis det kun er kaloriinnhold man snakker om, så er kanskje ikke "sunt" det rette ordet? )
Nella Skrevet 14. oktober 2005 #6 Skrevet 14. oktober 2005 En 200g melkesjokolade har 550 kcal pr 100g så hele plata har 1100kcal
Gjest Gjest Skrevet 14. oktober 2005 #7 Skrevet 14. oktober 2005 Forskjellen ligger jo også i at man gjerne orker å spise mye mer av melkesjokoladen enn av kokesjokoladen. Jeg orker iallefall ikke å spise en hel plate med 70% sjokolade, men kan fint spise mye melkesjokolade
Gjest Catwoman Skrevet 15. oktober 2005 #8 Skrevet 15. oktober 2005 Mye kalorier har ikke likhetstegn med usunt Mørk sjokolade er sunt, i små mengder, men den skal være ordentlig mørk, over 70% tror jeg det er.
Gjest 1111 Skrevet 15. oktober 2005 #9 Skrevet 15. oktober 2005 Det er nå ikke sjokoladen i seg selv som er sunn, for vi vet jo at ved å spise sjokolade (mørk eller lys eller hvit eller hva som helst) så får vi i oss endel kalorier og fett og karbohydrater som ikke er bra for oss. Derimot inneholder den mørke sjokoladen noe sunt som ikke den lyse gjør. Altså hvis du først skal spise sjokolade, så velg den mørke, så kommer du i alle fall litt bedre utav det. Men helst skal du ikke spise noen av dem, for antioksidanter kan du få andre steder, andre sunne steder. Det er altså ikke sjokoladen i seg selv som er sunn, men antioksidantene i den.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå