Gå til innhold

Fløtekarameller


NIKI

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fløtekarameller

5 dl sukker

2,5 dl helmelk

1 ss lys sirup

60 g smør

1 knivsodd salt

½ boks kondensert melk (VikingMelk)

1 knivsodd kremortartari (fås på apotek)

1 ts vaniljeessens

Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"mine2 karameller besår av

3 dl sirup (lys)

3 dl fløte

3,5 dl sukker

og 0,5 dl vann

Kokes i jerngryte (eller hva nå enn du har) og rør. Den "karamelltesten" som beskrevet over gjelder for denne typen også for å se om de er ferdig, og behandles på samme måte (men skjær for de blir for harde... )

Kalloribombe, men duuu så deilig. Disse lages alltid i mitt barndomshjem til jul. De er mine favoritter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...